Cursus

OPLEIDING

Ouder-kind Yoga

Wil jij...

 1. een sterkere band creëren tussen ouders en kinderen
 2. zowel jong als ouder aanzetten tot gezond bewegen
 3. een yogasessie samenstellen op maat van groot én klein
 4. jouw passie voor yoga doorgeven aan anderen
 5. zowel ouder als kind de voordelen van yoga laten voelen

Yoga-instructeur, een beroep met toekomst!

Ouder-kind yoga is de beste manier om de relatie tussen groot en klein te bevorderen en blijvend te stimuleren. Bewegen is immers van alle leeftijden! Met deze opleiding zorg jij als yogadocent dat je klanten er een gewoonte van maken om te bewegen en deze gewoonte ook meegeven aan hun kinderen.

Deze vorm van yoga is niet alleen enorm plezant om aan te leren en uit te voeren, maar biedt ook veel voldoening voor zowel lesgever als klas! Breid je aanbod uit door les te geven aan hele gezinnen en je lessen zo samen te stellen dat elke volwassene en elk kind er plezier aan beleeft en op eigen tempo vorderingen maakt.
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Certificaat

  Groepsles

  5 lessen

  3 lesuren

  238.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

Startdata Ouder-kind Yoga

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Gent10/02/202110/03/202118u30 - 21u30Woe
Antwerpen13/03/202117/04/202110u00 - 13u00Zat
Hasselt14/03/202118/04/202110u00 - 13u00Zon

PROGRAMMA

yoga, ouder-kindyoga, ouders, tieneryoga, yoga voor tieners, kinderyoga, yoga voor kinderen, bewustwording, meditatie, yogameditatie, yogaoefeningen, mindfulness, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs, opleiding, cursus, leren, school, avondonde

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Zelfstandig yoga-instructeur
 • Yoga-instructeur in een wellnesscentrum
 • Yogadocent
 • Bied yogamomenten aan via populaire deeleconomiesites

Vaardigheden en skills

 • Zowel ouder als kind kunnen aanzetten tot bewegen
 • Een flow kunnen uitwerken op basis van het niveau en de noden van je klanten
 • De band tussen ouder en kind middels yoga kunnen versterken
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • De oorsprong van Yoga
 • De verschillende asana's binnen (kinder)yoga
 • De werking van deze asana's op het lichaam
 • Hoe door middel van yoga een band creëren
 • Zelf flows uitwerken voor groot en klein
 • Ademhalingsoefeningen voor groot en klein
 • Het niveau van je lessen aanpassen aan je klanten
 • Starten als zelfstandig yoga-instructeur

yoga, ouder-kindyoga, ouders, tieneryoga, yoga voor tieners, kinderyoga, yoga voor kinderen, bewustwording, meditatie, yogameditatie, yogaoefeningen, mindfulness, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs, opleiding, cursus, leren, school, avondonde

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Ouder-kind Yoga

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Yoga is immens populair. Met deze opleiding surf jij mee op die golf van populariteit. Op korte tijd leer je hoe je zelf yogaworkshops organiseert, een eigen yogastudio uitbouwt of gewoon jouw persoonlijke yogasessies naar een hoger niveau stuwt. Een waaier aan oefeningen en poses komt aan bod. Echt iets voor jou!
Heb ik voor deze opleiding voorkennis nodig?
Iedereen kan deze opleiding volgen. Je hebt geen voorkennis nodig. Een ervaren yogadocent maakt jou stap voor stap wegwijs.
Zijn de lessen praktijkgericht?
Ja, de lessen zijn speciaal ontwikkeld om jou in sneltempo verschillende yogaposes en oefeningen aan te leren. Je leert door te doen. Tijd om je yogamatje uit te rollen!
Hoe start ik als zelfstandig Yoga-instructeur?
Dat kom je te weten in onze praktijkgerichte opleiding Start je eigen zaak, waar je jezelf voorbereid op een carrière als zelfstandig ondernemer. Het is jouw sleutel tot succes. Wil je ontdekken of het ondernemerschap iets voor jou is? Kom dan naar ons gratis Starterslab. Daar krijg je een voorproefje van wat het betekent om als zelfstandige te werken.
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Jazeker, kies bijvoorbeeld voor de cursussen Tiener Yoga of Kinderyoga om jezelf verder te verdiepen in de wondere wereld van yoga.

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Ouder-kind Yoga bestaat uit 5 lessen. Elke les duurt 3 uur. Je hebt elke week op dezelfde dag les. In de lessen krijg je alle kinderyogatechnieken onder de knie met behulp van praktische oefeningen. In het overzicht met de startdata van de opleiding Ouder-kind Yoga vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Breng een yogamatje en een dekentje mee naar de les. Eventueel kan je docent vragen om vanaf de tweede les ook een bolster, prop of belt mee te nemen. Toets dit tijdens de eerste les even af. Draag bij voorkeur comfortabele kleding zodat je alle oefeningen en poses vlot kan uitvoeren.

Omdat we focussen op praktijk, innovatie en kwaliteit vind je het ondersteunend lesmateriaal voor de opleiding via jouw eCampus. Zo ben jij er als student zeker van dat je steeds het meest actuele en up-to-date materiaal in handen hebt. Om tijdens de lessen makkelijk toegang te hebben tot je eCampus en het lesmateriaal neem je best je tablet of laptop mee.

Praktijkervaring en stage

Wil je voor je examen extra ervaring opdoen? Dan is een stage echt iets voor jou! Ga bijvoorbeeld eens langs bij jouw favoriete yogacentrum in de buurt en vraag naar een toffe stageplaats. Op stage begeleid je echte klanten tijdens een geslaagde yogasessie. Zo leer je elke dag nog iets nieuws bij over alle poses. Een stage is zo de beste manier om jouw niveau op te krikken en snel een carrière te lanceren als professioneel Yoga-instructeur.

Kies zelf de plaats, periode en duur van de stage. Wanneer je een leuke stageplaats gevonden hebt, vraag je bij je opleidingsconsulent de nodige documenten aan. Je stage duurt in totaal maximaal 300 uur. Deze moet beëindigd zijn vooraleer je examen aflegt. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Je wordt voor deze opleiding gequoteerd aan de hand van permanente evaluatie tijdens de lessen, of door een praktisch examen op het einde van de lessenreeks. Scoor je minstens 60% op het examen? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het certificaat Ouder-kind Yoga. Met dit certificaat ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Yoga-instructeur. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de opleiding Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

yoga, ouder-kindyoga, ouders, tieneryoga, yoga voor tieners, kinderyoga, yoga voor kinderen, bewustwording, meditatie, yogameditatie, yogaoefeningen, mindfulness, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs, opleiding, cursus, leren, school, avondonde

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).  Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de lessen Ouder-kind Yoga bedraagt 238.00 euro. Dit bedrag omvat het uitgebreide lesboek, de professionele begeleiding van een ervaren yogadocent, het gebruik van de lokalen en het examen op het einde van je opleiding. Daarnaast krijg je ook toegang tot het online studentenplatform.

Kortingen, subsidies en voordelen

Bekijk zeker de pagina "voordelen en kortingen" op onze website!  Je kan gebruik maken van "de vroegboekkorting" of "de last-call korting".  Ook voor werknemers, werkzoekenden en ondernemers zijn er vaak tijdelijke kortingen die  bij inschrijving onmiddellijk kunnen worden verrekend met de juiste kortingscode! 
yoga, ouder-kindyoga, ouders, tieneryoga, yoga voor tieners, kinderyoga, yoga voor kinderen, bewustwording, meditatie, yogameditatie, yogaoefeningen, mindfulness, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs, opleiding, cursus, leren, school, avondonde
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS