Cursus

OPLEIDING

Onderhoudstechnicus

Wil jij...

 1. elektromechanische installaties leren installeren, onderhouden en repareren
 2. alles leren over elektriciteit, wisselstroom, transformatoren en nog zoveel meer
 3. je kantoorbaan vaarwel zeggen en je handen uit de mouwen steken
 4. meer werkzekerheid genieten door te starten in een veelgevraagd knelpuntberoep

Onderhoudstechnicus, een beroep met toekomst!

Werk je graag met je handen en hou je van machines en techniek? Kies dan voor de opleiding Onderhoudstechnicus en leer instaan voor de goede werking van elektromechanische installaties.

In deze professionele opleiding leer je hoe je machines installeert, onderhoudt en herstelt. Hoe lokaliseer je een defect en hoe bepaal je de juiste technische oplossing? Jij bent de expert! Naast concepten als frequentieregelaars, hydraulische onderdelen en signaliseringsapparatuur, is ook veiligheid erg belangrijk. Ook dat komt aan bod.

Weetje: Onderhoudstechnicus is een knelpuntberoep. Heel wat werkzekerheid dus!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  12 lessen

  3 lesuren

560.00 476.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

Startdata Onderhoudstechnicus

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Antwerpen17/11/202023/02/202118u30 - 21u30Din
Gent18/11/202003/03/202118u30 - 21u30Woe
Gent13/01/202121/04/202118u30 - 21u30Woe
Hasselt08/02/202117/05/202118u30 - 21u30Maa
Antwerpen04/03/202110/06/202118u30 - 21u30Don

PROGRAMMA

cursus onderhoudstechnicus, cursus technicus, technisch onderhoud, onderhoudstechnicus, leer technische installaties onderhouden, technische installaties

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Zelfstandig onderhoudstechnicus
 • Onderhoudstechnieker in een bedrijf

Vaardigheden en skills

 • Jij weet hoe de modernste elektromechanische installaties werken.
 • Installeren, onderhouden en repareren? Jij laat elke machine probleemloos werken.
 • Een defect? Jij kan het perfect lokaliseren en oplossen.
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Alles over elektrische stroom
 • Eénfasig of driefasig?
 • Wisselspanning en wisselstroommachines
 • Gelijkstroommachines
 • Magnetisme
 • Ster-driehoek
 • Inzicht en kennis over transformatoren

cursus onderhoudstechnicus, cursus technicus, technisch onderhoud, onderhoudstechnicus, leer technische installaties onderhouden, technische installaties

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Onderhoudstechnicus

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
De vraag naar goed opgeleide vakmensen groeit jaar na jaar. Geen wonder dat technische functies zoals Onderhoudstechnieker tot de meest gevraagde knelpuntberoepen horen. Met deze opleiding speel jij in op die vraag. Met deze opleiding ga jij voluit voor een job met werkzekerheid. Steek je handen al maar uit de mouwen!
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Iedereen kan deze cursus volgen. Je hebt geen voorkennis nodig.
Zijn de lessen praktijkgericht?
In deze opleiding krijg je de technische kennis mee om aan de slag te gaan als Onderhoudstechnicus van elektromechanische installaties. Uitgebreide praktijkervaring doe je op via een stage. Neem contact op met onze opleidingsconsulenten voor meer informatie over de stage. Je bent natuurlijk niet verplicht om tijdens je opleiding stage te lopen.
Hoe start ik als zelfstandig Onderhoudstechnicus?
Dat kom je te weten in onze praktijkgerichte opleiding Start je eigen zaak, waar je jezelf voorbereid op een carrière als zelfstandig ondernemer. Het is jouw sleutel tot succes. Wil je ontdekken of het ondernemerschap iets voor jou is? Kom dan naar ons gratis Starterslab. Daar krijg je een voorproefje van wat het betekent om als zelfstandige te werken.
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Absoluut, we hebben een ruim aanbod aan cursussen rond het thema Bouw & Renovatie. Check het aanbod, schrijf je in en word expert!

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Onderhoudstechnicus bestaat uit 12 lessen. Elke les duurt 3 uur. Je hebt elke week op dezelfde dag les. Tijdens deze lessenreeks leer je van A tot Z hoe elektromechanische machines in elkaar zitten, hoe je ze installeert, aansluit en hoe je defecten oplost. In het overzicht met de startdata van de opleiding Onderhoudstechnicus vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Je neemt best je eigen laptop of tablet mee. Tijdens de lessen focussen we op praktijk, innovatie en kwaliteit. Het ondersteunend lesmateriaal voor de opleiding vind je via jouw eCampus. Zo ben jij er als student zeker van dat je steeds het meest actuele en up-to-date materiaal in handen hebt.

Praktijkervaring en stage

Wil je voor je examen extra ervaring opdoen? Dan is een stage echt iets voor jou! Ga bijvoorbeeld eens langs bij een industrieel bedrijf in jouw buurt en vraag naar een toffe stageplaats. Op stage ontdek je wat er allemaal komt kijken bij een job als Onderhoudstechnicus. Je leert de werkvloer van dichtbij kennen. Een stage is zo de beste manier om jouw niveau op te krikken en snel een carrière te lanceren als professioneel Onderhoudstechnicus.

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een leuke stageplaats gevonden? Neem dan even contact op met je opleidingsconsulent om een stagecontract in orde te brengen. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg ervoor dat je stage eindig voor je examen aflegt. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Je legt een theoretisch examen af in de laatste les. Daar hoef je dus geen extra tijd voor vrij te maken. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Onderhoudstechnicus. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Onderhoudstechnicus. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de opleiding Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

cursus onderhoudstechnicus, cursus technicus, technisch onderhoud, onderhoudstechnicus, leer technische installaties onderhouden, technische installaties

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).  Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding Onderhoudstechnicus bedraagt slechts 476.00 euro. Dit bedrag omvat de professionele begeleiding van een ervaren onderhoudstechnicus, het gebruik van de lokalen en het examen.

Kortingen, subsidies en voordelen

Bekijk zeker de pagina "voordelen en kortingen" op onze website!  Je kan gebruik maken van "de vroegboekkorting" of "de last-call korting".  Ook voor werknemers, werkzoekenden en ondernemers zijn er vaak tijdelijke kortingen die  bij inschrijving onmiddellijk kunnen worden verrekend met de juiste kortingscode! 
cursus onderhoudstechnicus, cursus technicus, technisch onderhoud, onderhoudstechnicus, leer technische installaties onderhouden, technische installaties
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS