Cursus

OPLEIDING

Nederlands (Gevorderden)

Wil jij...

 1. Nederlands leren spreken en schrijven zonder fouten
 2. de Nederlandse taal beheersen zoals een echte moedertaalspreker
 3. buren, vrienden of collega’s verbluffen met je kennis van het Nederlands
 4. thuis studeren op je eigen tempo en op je eigen manier
 5. genieten van online begeleiding door een behulpzame taaldocent

Nederlandssprekende Professional, een beroep met toekomst!

Wie Nederlands leert, zal ontdekken dat het een rijke taal is. Maar tegelijk is ze erg complex. Qua grammatica en uitspraak kunnen studenten zich aan een heuse uitdaging verwachten. Dat maakt het Nederlands net zo uniek.

In de thuiscursus Nederlands (Gevorderden) diep je de basiskennis verder uit. Je leert hoofd- en bijzinnen onderscheiden, begrijpend lezen en onregelmatige werkwoorden vervoegen. Daarnaast oefen je uitgebreid op spelling en specifiek de dt-regels. Van kofschip tot fokschaap; alle hulpmiddeltjes komen aan bod. Bovendien ontdek je ook hoe je zakelijke teksten, zoals een sollicitatiebrief, schrijft.

Na deze cursus ben je klaar om een meer dan behoorlijke conversatie te voeren en je thuis te voelen in de Nederlandstalige cultuur.
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  299.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

nederlands, taal, opleiding nederlands, nederlandse taal, cursus nederlands, nederlands gevorderd

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Gids Nederlands
 • Toeristisch medewerker
 • Medewerker in een reisbureau
 • Medewerker bij een reisorganisatie

Vaardigheden en skills

 • Met meer zelfvertrouwen in het Nederlands communiceren in informele en formele situaties
 • Vlot zakelijke teksten of mails schrijven
 • Kapstokken als kofschip/fokschaap goed toepassen
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Een korte zakelijke tekst schrijven
 • Argumenten geven
 • Praten over gevoelens, een persoonlijke ervaring
 • Werken met woorden
 • Een formele en informele brief of e-mail schrijven
 • Leren solliciteren
 • Diverse lectuur
 • Grammatica

nederlands, taal, opleiding nederlands, nederlandse taal, cursus nederlands, nederlands gevorderd

Onze Docenten

Liesbeth De Raedt

Liesbeth De Raedt is je persoonlijke begeleider tijdens de opleidingen Frans, Nederlands en Spaans. Vijftien jaar geleden is ze afgestudeerd als romaniste aan de universiteit van Leuven. Vrij snel stapte ze in het onderwijs en had ze de smaak te pakken gekregen. Eerst stond ze enkele jaren in het middelbaar om dan naar het volwassenenonderwijs en het hoger onderwijs over te stappen.
 
"De tien jaar ervaring in verschillende types onderwijs hebben me in staat gesteld om zelf cursussen te beginnen schrijven, met de bedoeling zo resultaatgericht mogelijk te werken", zegt Liesbeth. "De jaren die ik als zelfstandige taaldocente in bedrijven heb gewerkt, hebben hierbij geholpen."
 
Via een privé-taalschool gaf ze intensieve taalbaden en korte stoomcursussen. De aanpak in bedrijven leerde haar doelgericht en snel te werken. Liesbeth vindt dat studies combineren met een job en je privéleven een zware opdracht is. Ze wil dus liever zo weinig mogelijk tijd verspillen en zich richten op wat je écht moet kunnen en kennen.

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Nederlands (Gevorderden)

Waarom is deze thuisstudie iets voor mij?
Deze opleiding is perfect voor iedereen die zijn of haar kennis van het Nederlands wil opfrissen of naar een hoger niveau wil tillen. In de les leer je complexe grammatica en breid je je woordenschat gevoelig uit. Je werkt ook aan je uitspraak. Zo ben jij in staat om jezelf vlot, zelfzeker én spontaan in het Nederlands uit te drukken.
Heb ik voorkennis nodig om deze thuisstudie te volgen?
Om deze thuisstudie met succes af te ronden heb je basiskennis nodig. Volg daarom eerst de thuisstudie Nederlands (Beginners).
Welk taalniveau bereik ik na deze opleiding?
Na de opleiding schrijf en spreek je Nederlands zonder aarzelingen én zonder fouten. Je leest snel moeilijke teksten. Je verstaat complexe gesprekken vlot.
Is de thuisstudie puur theoretisch? Hoe leer ik de praktijk?
Deze thuisstudie bestaat uit meer dan theorie alleen. De cursus bevat ook praktische oefeningen om je woordenschat, uitspraak en grammaticale kennis te testen. Die oefeningen stuur je voor feedback door naar je docent. Daarbovenop heb jij recht op 4 uur praktijkgerichte face-to-face begeleiding van je docent via Skype. Handige tip: Schrijf en spreek in je vrije tijd en op je werk zoveel mogelijk Nederlands. Lees kranten, kijk films, luister naar muziek of praat met je buren in het Nederlands. Allemaal leuke én leerrijke manieren om je taalvaardigheid te trainen!

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De papieren versie gaat onmiddellijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt bovendien 4 uur intensieve begeleiding van je docent via Skype, zo sta je er dus zeker niet alleen voor! Als je er klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties en als je slaagt, ontvang je het diploma!

Benodigde materialen

Je ontvangt een uitgebreid cursuspakket dat bestaat uit zelfgeschreven lesmateriaal en een CD. In de cursus vind je heel wat oefeningen om je kennis te testen. Overloop de moeilijkste oefeningen zeker eens met je docent via Skype of via het interactief studentenplatform. Dat is een goede voorbereiding op het examen.

Het cursuspakket is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie Nederlands (Gevorderden) een succes te maken.

Praktijkervaring en stage

Een taal leren vraagt oefening. Probeer dus zoveel mogelijk Nederlands te spreken met vrienden, familie of collega`s. Zo leer je op korte tijd heel veel bij. Voor deze thuisstudie hoef je geen stage te doen.

Examen en diploma

Na het instuderen van de cursus leg je examen af op één van onze examenlocaties. Jij bepaalt zelf het examenmoment. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Nederlands (Gevorderden). Hiermee toon je jouw kennis van het Nederlands aan. Handig, want dat maakt solliciteren in België en Nederland heel wat eenvoudiger!

nederlands, taal, opleiding nederlands, nederlandse taal, cursus nederlands, nederlands gevorderd

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor je opleiding Nederlands (Gevorderden) maar 299.00 euro. Hiervoor krijg je het geïllustreerde cursusboek en via Skype 4 uur intensieve begeleiding van je docent. Dat loont! Wil je extra begeleiding? Dat is mogelijk. Daarvoor neem je simpelweg contact op met het secretariaat. Bovendien krijg je ook levenslange toegang tot het online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen een termijn van vijf jaar gratis examen af te leggen op één van onze examenlocaties! Alles voor een ideale start!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
nederlands, taal, opleiding nederlands, nederlandse taal, cursus nederlands, nederlands gevorderd
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Nederlands (Gevorderden)

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS