Cursus

Het menselijk lichaam is een enorm krachtig instrument en bezit de kracht om zichzelf te genezen. Tijdens deze heldere opleiding leer je stap voor stap via welke natuurlijke middelen en technieken je cliënten weer volledig in balans kan brengen. 

De lessenreeks start met de anatomie en fysiologie van het menselijk lichaam, zodat je een goede basis hebt. Daarna krijg je de belangrijkste alternatieve geneeswijzen onder de knie. Je docent leert je alles over onder andere aromatherapie, bachbloesemtherapie, fytotherapie en homeopathie. Ook krijg je inzicht in gezonde voeding en gezonde voedingspatronen. Vervolgens ontdek je de belangrijkste massagetechnieken. Zo leer je de beginselen van Shiatsu, Tui Na (de traditionele Chinese massage), Nuad Bo’Rarn (de traditionele Thaise massage), Ayurvedische massage en Tibetaanse massage.

Aan het einde van deze opleiding zal je in staat zijn om cliënten op een deskundige en professionele wijze te begeleiden met hun gezondheid. De complementaire technieken die je hierbij gebruikt spelen in op het zelfherstellend vermogen van het lichaam en versterken deze. Ook worden deze methodes gebruikt om proactief te handelen en het lichaam en de geest in optimale balans te brengen en energieblokkades op te heffen.

natuurlijke geneeswijzen, traditionele geneeswijzen, alternatieve geneeswijzen, alternatief, natuurlijk therapeut, natuurlijke geneesmiddelen, homeopathische middelen, fytotherapie, drukpuntmassage, voetreflexologie, Bachbloesemtherapie, shiatsu-massage,

Lessenverloop

De opleiding Natuurlijke Geneeswijzen bestaat uit 5 lessen. Elke les duurt 3 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag dat de lessenreeks gestart is. In het overzicht met de startdata van de opleiding Natuurlijke Geneeswijzen vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 210.00 euro. Dit bedrag omvat het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Examen en diploma

Je legt het theoretische deel van het examen af tijdens de lessen.

Je legt het praktisch deel van het examen af tijdens de lessen.

Wanneer je voor beide onderdelen minstens 60% behaalt, ben je geslaagd voor het examen. Je ontvangt dan het erkend diploma Natuurlijke Geneeswijzen. Hiermee kan je als zelfstandige starten als je ook in het bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer of je kan er mee aan de slag als werknemer.

Benodigdheden

Voor deze opleiding dien je geen extra materiaal aan te kopen om te gebruiken tijdens de lessen. Je moet enkel schrijfgerief en een cursusblok meenemen.

Praktische info

210.00 euro

 • All-in cursusgeld
 • Erkend diploma
 • Duur: 5 lessen
 • Voor iedereen

Inschrijven

Het programma kort samengevat:

 • Hoe zit de anatomie en fysiologie van het menselijk lichaam in elkaar?
 • Wat is aromatherapie, bachbloesemtherapie, fytotherapie en homeopathie?
 • Maak kennis met gezonde natuurlijke voeding en voedingssupplementen
 • Laat je klant ontspannen met massagetechnieken en meditatie
 • Energie in balans: gebruik acupressuur en chakra therapie

Wat je zal kunnen:

 • Verschillende technieken kunnen toepassen om lichaam en geest in optimale balans te brengen 
 • Via natuurlijke methodes, gezonde voeding en massages het zelfherstellend vermogen van het lichaam kunnen activeren
 • Je cliënten gezond, gelukkig en vol energie door het leven kunnen laten gaan

natuurlijke geneeswijzen, traditionele geneeswijzen, alternatieve geneeswijzen, alternatief, natuurlijk therapeut, natuurlijke geneesmiddelen, homeopathische middelen, fytotherapie, drukpuntmassage, voetreflexologie, Bachbloesemtherapie, shiatsu-massage,

Ben je benieuwd hoe de lessen zullen verlopen? Het filmpje hieronder geeft je een duidelijk beeld van het lessenverloop. De groepen worden zo samengesteld dat iedereen op een aangename manier de lessen kan volgen en voldoende begeleiding krijgt van de docent.

 

Waar en wanneer leg ik examen af?

De laatste les leg je een examen af van jouw cursus Natuurlijke geneeswijzen. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post thuis gestuurd. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als werknemer. Wanneer je als zelfstandige ... in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer.

Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Natuurlijke geneeswijzen?

Tijdens de eerste les krijg je het cursusmateriaal. Je moet enkel schrijfgerief en een cursusblok meenemen.

Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven een lijstje ... met de materialen die je nodig hebt. Als de docent iets zou willen wijzigen worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wanneer start de volgende opleiding Natuurlijke Geneeswijzen?

Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Natuurlijke Geneeswijzen inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt elke dag: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Maak he ...t jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarin je interesse hebt een overzicht van de startdata, locaties en lesuren. Als er nieuwe cursussen worden ingepland, worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast, superhandig dus.

Kan ik betalen met opleidingscheques?

Dat hangt ervan af. Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding.

Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?

Je kan op verschillende manieren korting genieten. Er is een vroegboekkorting als je minstens drie maanden voor start van je cursus inschrijft en betaalt. Met de KMO-portefeuille voor zelfstandige ondernemers betaalt de overheid een deel van jouw opleiding. Wil je alle mogelijkheden zien? ...Die vind je hier. Ook als je niet voor een korting in aanmerking komt, zal je merken dat onze school een vergelijkbare of hogere kwaliteit biedt dan andere opleidingsverstrekkers, aan een scherpere prijs. Dit heeft te maken met de grootte van onze organisatie en goede samenwerkingsverbanden met onze docenten.

Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Natuurlijke Geneeswijzen waarvoor ik me heb ingeschreven?

Nadat we jouw betaling intern hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Natuurlijke Geneeswijzen. Indien je je meer dan twee weken voor de start van een opleiding hebt ingeschreven, krijg je hiervan nog een reminder. Maak het jezelf gemak ...kelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven alle praktische informatie (zoals de uren waarop je verwacht wordt, het lokaal, wat je nodig hebt enz.). Er staat zelfs een heuse agenda op! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Dus check deze pagina regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?

Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.

LesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
Natuurlijke GeneeswijzenWoe11/10/201715/11/2017Antwerpen18u30 - 21u30
Natuurlijke GeneeswijzenDin20/03/201817/04/2018Gent18u30 - 21u30
Natuurlijke GeneeswijzenDin17/04/201815/05/2018Antwerpen18u30 - 21u30
Natuurlijke GeneeswijzenMaa30/04/201828/05/2018Hasselt18u30 - 21u30

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!