Cursus

Ben je op zoek naar een manier om je communicatievaardigheden bij te schaven? Benieuwd hoe je jezelf zowel professioneel als persoonlijk kan ontwikkelen? Wil je starten als erkend NLP-Coach? Dan is deze opleiding jou op het lijf geschreven!

NLP of neurolinguïstisch programmeren is een methodiek voor communicatie, coaching en zelfontwikkeling. Het omvat een reeks uitgangspunten en technieken die je in staat stellen om jezelf en anderen beter te begrijpen. Leer hoe submodaliteiten jouw ervaringen beïnvloeden, bepaal de intensiteit van je beleving door middel van associatie of dissociatie en ontdek hoe je een ervaring verankert. Optimaliseer je communicatietechnieken met behulp van NLP: stel de juiste vragen dankzij het Metamodel en leer alles over het gebruik van metaforen en lichaamstaal in je communicatie.

Ben je actief als manager of heb je ambitie om deze functie uit te oefenen? Kies dan zeker voor de opleiding tot NLP-Coach: neurolinguïstisch programmeren is namelijk een uitstekende manier om je management skills te optimaliseren!

NLP, neurolinguïstisch programmeren, groepsles, coachingtechnieken, communicatieverbetering, avondlessen, centrum voor avondonderwijs

Lessenverloop

De opleiding NLP bestaat uit 6 lessen. Elke les duurt 3 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag dat de lessenreeks gestart is. In het overzicht met de startdata van de opleiding NLP vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 349.00 euro. Dit bedrag omvat het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Examen en diploma

Het theoretisch examen kan bestaan uit open vragen, meerkeuzevragen en oefeningen over de leerstof.

Het praktijkexamen kan bestaan uit tussentijdse opdrachten en/of een eindopdracht.

Wanneer je voor beide onderdelen minstens 60% behaalt, ben je geslaagd voor het examen. Je ontvangt dan het erkend diploma NLP. Hiermee kan je als zelfstandige starten als je ook in het bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer of je kan er mee aan de slag als werknemer.

Benodigdheden

Voor deze opleiding dien je geen extra materiaal aan te kopen om te gebruiken tijdens de lessen. Je moet enkel schrijfgerief en een cursusblok meenemen.

Praktische info

349.00 euro

 • All-in cursusgeld
 • Erkend diploma
 • Duur: 6 lessen
 • Voor iedereen

Inschrijven

Het programma kort samengevat:

 • Wat is NLP?
 • De voordelen van NLP-technieken
 • Hoe verbeter ik stap voor stap mijn communicatie of dat van mijn klanten?
 • Hoe word ik zelf een krachtige communicator?
 • Het 8-stappen communicatiemodel
 • Hoe lees ik beter mijn gesprekspartner?
 • Tips om NLP toe te passen

Wat je zal kunnen:

 • NLP? Jij weet perfect wat dit inhoudt
 • Jouw communicatie of die van je klanten stap voor stap optimaliseren
 • De vruchten plukken van NLP door deze toe te passen in verschillende situaties

NLP, neurolinguïstisch programmeren, groepsles, coachingtechnieken, communicatieverbetering, avondlessen, centrum voor avondonderwijs

Ben je benieuwd hoe de lessen zullen verlopen? Het filmpje hieronder geeft je een duidelijk beeld van het lessenverloop. De groepen worden zo samengesteld dat iedereen op een aangename manier de lessen kan volgen en voldoende begeleiding krijgt van de docent.

 

Waar en wanneer leg ik examen af?

De laatste les leg je een examen af van jouw cursus NLP. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post thuis gestuurd. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als werknemer. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijbero ...ep wil starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer.

Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen NLP?

Tijdens de lessen heb je schrijfgerief en een notitieboekje mee te nemen. Het handboek voorzien we voor jou bij de start van de eerste les. 

Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor j ...e je hebt ingeschreven een lijstje met de materialen die je nodig hebt. Als de docent iets zou willen wijzigen worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wanneer start de volgende opleiding NLP?

Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen NLP inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt elke dag: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Maak het jezelf gemakkelijk ...en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarin je interesse hebt een overzicht van de startdata, locaties en lesuren. Als er nieuwe cursussen worden ingepland, worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast, superhandig dus.

Kan ik betalen met opleidingscheques?

Dat hangt ervan af. Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding.

Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?

Je kan op verschillende manieren korting genieten. Er is een vroegboekkorting als je minstens drie maanden voor start van je cursus inschrijft en betaalt. Met de KMO-portefeuille voor zelfstandige ondernemers betaalt de overheid een deel van jouw opleiding. Wil je alle mogelijkheden zien? ...Die vind je hier. Ook als je niet voor een korting in aanmerking komt, zal je merken dat onze school een vergelijkbare of hogere kwaliteit biedt dan andere opleidingsverstrekkers, aan een scherpere prijs. Dit heeft te maken met de grootte van onze organisatie en goede samenwerkingsverbanden met onze docenten.

Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding NLP waarvoor ik me heb ingeschreven?

Nadat we jouw betaling intern hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding NLP. Indien je je meer dan twee weken voor de start van een opleiding hebt ingeschreven, krijg je hiervan nog een reminder. Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven alle praktische informatie (zoals de uren waarop je verwacht wordt, het lokaal, wat je nodig hebt enz.). Er staat zelfs een heuse agenda op! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Dus check deze pagina regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?

Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.

LesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
NLPMaa05/03/201809/04/2018Antwerpen18u30 - 21u30
NLPMaa16/04/201828/05/2018Leuven18u30 - 21u30
NLPVrij20/04/201825/05/2018Hasselt18u30 - 21u30
NLPDin12/06/201817/07/2018Gent18u30 - 21u30

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!