Cursus

Heb je een piekfijn muzikaal gehoor en voel je je als een vis in het water in een studio? Ben je creatief met songteksten en niet vies van een beetje mixwerk? Dompel jezelf dan onder in de wereld van muziek met deze opleiding tot muziekproducer.

Naast een gezonde dosis muziekkennis kan je bij deze opleiding ook terecht voor andere uitdagingen, zoals het schrijven van songteksten en de muziekproductie zelf. Je leert de basisprincipes van akoestiek en ook mixen kent geen geheimen meer voor jou. De cursus bestaat uit een uitgebreid theoretisch kader dat wordt ondersteund door een praktijkgerichte aanpak tijdens de groepslessen.

Wanneer je deze opleiding afrondt, ben je klaar om als zelfstandig muziekproducer aan de slag te gaan. Als meester in je vak ben je in staat om diverse muzikale projecten voor jezelf en anderen uit te rollen.

muziekproducer, muziekproducent, muziekgenre, compositie, conservatorium, componist, songwriter, sound design, producer, muzieklabel, platenlabel, muziekproductie, muziekstudio, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Lessenverloop

De opleiding Muziekproducer bestaat uit 12 lessen. Elke les duurt 3 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag dat de lessenreeks gestart is. In het overzicht met de startdata van de opleiding Muziekproducer vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 660.00 euro. Dit bedrag omvat het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Examen en diploma

Het examen bestaat uit praktische opdrachten en een eindproef.

Wanneer je voor beide onderdelen minstens 60% behaalt, ben je geslaagd voor het examen. Je ontvangt dan het erkend diploma Muziekproducer. Hiermee kan je als zelfstandige starten als je ook in het bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer of je kan er mee aan de slag als werknemer.

Benodigdheden

Tijdens deze cursus dien je enkele zaken mee te brengen. Kijk voor meer info bij de veelgestelde vragen op deze pagina.

Praktische info

660.00 euro

 • All-in cursusgeld
 • Erkend diploma
 • Duur: 12 lessen
 • Voor iedereen

Inschrijven

Het programma kort samengevat:

 • Van idee tot cd
 • Akoestische principes
 • Psycho akoestiek
 • De geschiedenis van de opnames
 • Signalen
 • De microfoon
 • De geluidskaart
 • Computers
 • Afluisteren
 • De mengtafel

Wat je zal kunnen:

 • Perfect weten hoe je van een idee uiteindelijk tot een afgewerkte CD komt
 • Gehoor, geluid en akoestiek? Jij weet hoe dit allemaal in elkaar zit
 • De wereld van microfoons, geluidskaarten, computers en mengtafels kent voor jou geen geheimen meer

muziekproducer, muziekproducent, muziekgenre, compositie, conservatorium, componist, songwriter, sound design, producer, muzieklabel, platenlabel, muziekproductie, muziekstudio, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Ben je benieuwd hoe de lessen zullen verlopen? Het filmpje hieronder geeft je een duidelijk beeld van het lessenverloop. De groepen worden zo samengesteld dat iedereen op een aangename manier de lessen kan volgen en voldoende begeleiding krijgt van de docent.

 

Waar en wanneer leg ik examen af?

Gedurende deze opleiding word je permanent geëvalueerd. Wanneer je geslaagd bent, krijg je nadien het erkend diploma via de post thuis gestuurd. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als werknemer. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep wil starten, ...moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer.

Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Muziekproducer?

Tijdens de eerste les krijg je het cursusboek. Je moet enkel schrijfgerief en een cursusblok meenemen.

Eventueel kan er gevraagd worden om een laptop mee te nemen naar de overige lessen.

Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk stude ...ntenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven een lijstje met de materialen die je nodig hebt. Als de docent iets zou willen wijzigen worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wanneer start de volgende opleiding Muziekproducer?

Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Muziekproducer inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt elke dag: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Maak het jezelf g ...emakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarin je interesse hebt een overzicht van de startdata, locaties en lesuren. Als er nieuwe cursussen worden ingepland, worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast, superhandig dus.

Kan ik betalen met opleidingscheques?

Dat hangt ervan af. Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding.

Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?

Je kan op verschillende manieren korting genieten. Er is een vroegboekkorting als je minstens drie maanden voor start van je cursus inschrijft en betaalt. Met de KMO-portefeuille voor zelfstandige ondernemers betaalt de overheid een deel van jouw opleiding. Wil je alle mogelijkheden zien? ...Die vind je hier. Ook als je niet voor een korting in aanmerking komt, zal je merken dat onze school een vergelijkbare of hogere kwaliteit biedt dan andere opleidingsverstrekkers, aan een scherpere prijs. Dit heeft te maken met de grootte van onze organisatie en goede samenwerkingsverbanden met onze docenten.

Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Muziekproducer waarvoor ik me heb ingeschreven?

Nadat we jouw betaling intern hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Muziekproducer. Indien je je meer dan twee weken voor de start van een opleiding hebt ingeschreven, krijg je hiervan nog een reminder. Maak het jezelf gemakkelijk en ...meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven alle praktische informatie (zoals de uren waarop je verwacht wordt, het lokaal, wat je nodig hebt enz.). Er staat zelfs een heuse agenda op! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Dus check deze pagina regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?

Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.

LesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
MuziekproducerWoe08/11/201721/02/2018Gent18u30 - 21u30
MuziekproducerDin20/02/201815/05/2018Antwerpen19u00 - 22u00
MuziekproducerDin17/04/201803/07/2018Gent18u30 - 21u30

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!