Cursus

OPLEIDING

Medical Taping

Wil jij...

 1. herstellende en pijnverlichtende tapes leren aanbrengen
 2. weten wanneer je best welk soort tape gebruikt
 3. klanten verlossen van overbelaste en pijnlijke spieren
 4. klanten nog beter verderhelpen door jouw aanbod als trainer, coach of masseur uit te breiden

Massagetherapeut, een beroep met toekomst!

Hecht je veel belang aan gezondheid en beweging en wil je graag mensen helpen? Ben je massagetherapeut en wil je je vaardigheden uitbreiden? Dan is de opleiding Medical Taping iets voor jou!

Medical taping is een effectieve manier om het lichaam te herstellen en lichamelijke problemen te behandelen. In deze opleiding leer je werken met elastische tape die de spieren ondersteunt. Op die manier wordt het zelf herstellend vermogen van het lichaam gestimuleerd. Je maakt kennis met de verschillende soorten tape en hun specifieke functie en leert de verschillende manieren waarop de tape kan worden aangebracht. Op het einde van deze cursus weet jij perfect welke tape je wanneer moet gebruiken en hoe je deze aanbrengt. Zo zorg je ervoor dat je cliënten weer gelukkig, in balans en zonder pijn door het leven gaan!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  4 lessen

  3 lesuren

  300.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

Startdata Medical Taping

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Antwerpen25/11/202016/12/202018u30 - 21u30Woe
Gent08/12/202012/01/202118u30 - 21u30Din
Brugge15/02/202108/03/202118u30 - 21u30Maa
Antwerpen06/03/202127/03/202109u00 - 12u00Zat
Hasselt20/04/202111/05/202118u30 - 21u30Din
Hasselt24/04/202115/05/202109u30 - 12u30Zat
Gent09/05/202130/05/202114u00 - 17u00Zon
Brugge15/05/202105/06/202109u00 - 12u00Zat
Bruxelles / Brussel17/06/202115/07/202118u30 - 21u30Don
Antwerpen01/09/202122/09/202118u30 - 21u30Woe
Hasselt05/09/202126/09/202114u00 - 17u00Zon

PROGRAMMA

medical taping, medical tape, cursus, opleiding, lessen, leren, school, onderwijs, diploma, avondonderwijs, avondlessen, schoonheidsschool, gezondheidsschool

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Masseur met specialisatie in medical taping
 • Sportcoach of personal trainer gespecialiseerd in medical taping

Vaardigheden en skills

 • De vier verschillende soorten tape? Jij kent hun functies én past ze correct toe.
 • Jij indentificeert en verhelpt specifieke klachten van je klanten.
 • Jij laat je klanten zonder pijn, in balans en gelukkig door het leven gaan.
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Introductie in medical taping
 • Productinformatie
 • Fysiologische effecten van medical taping
 • Basisprincipes, correctietechnieken en spiertechnieken
 • Casussen en behandeling van vaak voorkomende klachten

medical taping, medical tape, cursus, opleiding, lessen, leren, school, onderwijs, diploma, avondonderwijs, avondlessen, schoonheidsschool, gezondheidsschool

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Medical Taping

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Tape aanbrengen vraagt de nodige vakkennis. Er zijn verschillende soorten tape én er zijn verschillende toepassingsmogelijkheden. In deze opleiding leer je hoe je vakkundig te werk gaat, de spieren optimaal ondersteunt en blessures doeltreffend verhelpt. Perfect voor trainers, coaches en masseurs. Ook als je zelf intensief sport of veel beweegt, ben je hier aan het juiste adres.
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
We raden aan om eerst de cursus Massagetherapeut te volgen.
Zijn de lessen praktijkgericht?
Absoluut. Je leert door te doen. Steek je handen dus maar uit de mouwen.
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Jazeker! Check ons ruime aanbod aan cursussen rond het thema Gezondheidszorg & Welzijn en vind een cursus die bij je past.

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Medical Taping bestaat uit 4 lessen. Elke les duurt 3 uur. Je hebt elke week op dezelfde dag les. In het overzicht met de startdata van de opleiding Medical Taping vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Buiten pen en papier hoef je zelf niets mee te brengen naar de les. Jouw docent zorgt voor al het nodige materiaal. En dat helemaal gratis!

Praktijkervaring en stage

Wil je voor je examen nog wat extra ervaring opdoen? Dan is een stage echt iets voor jou! Ga bijvoorbeeld eens langs bij jouw favoriete massagestudio of schoonheidssalon en vraag naar een toffe stageplaats. Met een stage leer je op een effectieve manier het lichaam te herstellen en lichamelijke problemen te behandelen. Door met echte klanten te werken leer je elke dag nog iets bij. Een stage is zo de beste manier om jouw niveau op te krikken en snel een carrière te lanceren als professioneel Massagetherapeut.

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een leuke stageplaats gevonden? Neem dan even contact op met je opleidingsconsulent om een stagecontract in orde te brengen. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Je stage eindigt voor je examen aflegt. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Je legt een theoretisch en een praktisch examen af in de laatste les. Daar hoef je dus geen extra tijd voor vrij te maken. Scoor je minstens 60% op beide examens? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Medical Taping. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Massagetherapeut. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de opleiding Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

medical taping, medical tape, cursus, opleiding, lessen, leren, school, onderwijs, diploma, avondonderwijs, avondlessen, schoonheidsschool, gezondheidsschool

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).  Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 300.00 euro. Dit bedrag omvat het lesboek, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Kortingen, subsidies en voordelen

Bekijk zeker de pagina "voordelen en kortingen" op onze website!  Je kan gebruik maken van "de vroegboekkorting" of "de last-call korting".  Ook voor werknemers, werkzoekenden en ondernemers zijn er vaak tijdelijke kortingen die  bij inschrijving onmiddellijk kunnen worden verrekend met de juiste kortingscode! 
medical taping, medical tape, cursus, opleiding, lessen, leren, school, onderwijs, diploma, avondonderwijs, avondlessen, schoonheidsschool, gezondheidsschool

STUDIETRAJECTEN

Wat is een allround opleiding?

Wanneer je kiest voor een allround opleiding, kies je ervoor om een echte professional te worden in je vakgebied. Je combineert namelijk 4 perfect op elkaar afgestemde modules, die je een breed scala aan vaardigheden aanleren. Zo start je volledig voorbereid en zelfverzekerd aan je nieuwe carrière.

De lessen zijn zo ingepland dat je alle modules aaneensluitend volgt en vlot het traject doorloopt. Tijdens de opleiding heb je wekelijks op dezelfde dag les Zo is het gemakkelijk voor je in te plannen. Bovendien profiteer je van een flinke korting wanneer je je inschrijft voor de allround opleiding, ten opzichte van de modules afzonderlijk volgen. Voor de opleiding Massagetherapeut: Topsporters bespaar je maar liefst € 287. Een echte aanrader dus!

Vrijstellingskorting

Heb je al één of meerdere modules gevolgd, maar wil je de volledige opleiding Massagetherapeut: Topsporters volgen? Dan profiteer je van vrijstellingskorting! Neem contact op met je opleidingsadviseur voor jouw korting.

sportmassage, sportmasseur, topsportmassage, sportbegeleider, avondonderwijs, avondschool, schoonheidsschool, centrum voor avondonderwijs, topsporter, topsport, cupping, anatomie, vacussage, medical tape, sportvoeding, sportblessure, sportkwetsuur, RICE,

Word een echte vakexpert!

Wees zeker van je plaats tijdens je hele traject!

Geniet van een korting op het inschrijvingsgeld!

Massagetherapeut: Topsporters

sportmassage, sportmasseur, topsportmassage, sportbegeleider, avondonderwijs, avondschool, schoonheidsschool, centrum voor avondonderwijs, topsporter, topsport, cupping, anatomie, vacussage, medical tape, sportvoeding, sportblessure, sportkwetsuur, RICE,

Carrièremogelijkheden

 • Zelfstandig masseur voor sporters, atleten en sportploegen
 • Sportcoach gespecialiseerd in massages
 • Personal trainer met expertise in massages

Info over deze allround opleiding

Een goede begeleiding is essentieel voor topsporters. In deze opleiding leer je een goede sportmassage geven om sportletsels tegen te gaan of te verhelpen. Onze specialisten geven je een goede dosis anatomie mee om daarna de theorie om te zetten in de praktijk. Dat doe je in een speciaal uitgerust lokaal met professionele massagetafels!

Er komen verschillende massagetechnieken aan bod en je leert alles over medical tape en bandage. Je weet welke voeding geschikt is voor topsporters en je kent de invloed van rode bietensap, vitaminen en sportdranken. Daarnaast leer je de R.I.C.E. methode toepassen en ga je aan de slag met glazen bokaaltjes om een cuppingmassage te geven.

Je krijgt met andere woorden een zeer volledig pakket aan theorie en praktijk om topsporters nét dat tikkeltje beter te doen presteren.

Programma

Module: Massagetherapeut
Module: Sportmasseur
Module: Vacussage - Cupping Massage
Module: Medical Taping
Word Massagetherapeut

  Diploma

  Groepsles

  1390.00 euro

Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS