Cursus

Droom jij van een succesvolle carrière als erkend Massagetherapeut? Wil je aan de slag gaan in een Wellnesscentrum of starten als zelfstandige of in bijberoep? Dan is deze professionele opleiding Massagetherapie jou op het lijf geschreven!

Een correct uitgevoerde massage is enorm heilzaam, houdt het lichaam in goede conditie en kan blessures voorkomen. Ook zorgt het voor een ideale ontspanning na de dagelijkse drukte. Als Massagetherapeut verlicht je pijn, zorg je ervoor dat je cliënten zich relaxed en zelfzeker voelen, voorkom je kwaaltjes en behandel je overbelaste spieren. Tijdens deze lessenreeks krijg je zowel een stevige theoretische als praktijkgerichte voorbereiding op dit boeiende beroep. 

Allereerst leer je werken met professionele producten en materialen en krijg je een grondige inwijding in de anatomie en fysiologie. Je maakt onder andere kennis met de verschillende spiergroepen en gewrichten, het spijsvertering- en ademhalingsstelsel en het lymfesysteem. Een ander belangrijk punt is de kennis van de huid. Je komt alles te weten over de samenstelling van de huid en de reactie ervan op massages. Je leert ook alles over huid- en infectieziekten.

Vervolgens leer je de belangrijkste massagetechnieken zoals effleurage, duimrollen, petrissage en fricties correct uitvoeren. Je krijgt een volledige lichaamsmassage op basis van Zweedse handgrepen onder de knie. Na afloop van deze opleiding verlos je jouw cliënten op een professionele manier van verkrampte spieren of stijfheid en laat je ze volledig ontspannen en in balans naar huis gaan, al uitkijkend naar een volgende deugddoende massage!

massagetherapeut, masseren, meester masseur, anatomie, fysiologie, lichaamsmassage, massagesalon, spa, schoonheidsinstituut, erkend masseur, massageproducten, massagetechnieken, relaxatiemassage, kinesist, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Lessenverloop

De opleiding Massagetherapie bestaat uit 12 lessen. Elke les duurt 3 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag dat de lessenreeks gestart is. In het overzicht met de startdata van de opleiding Massagetherapie vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 590.00 euro. Dit bedrag omvat het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Examen en diploma

Tijdens de laatste les leg je een theorie examen af.

Tijdens de laatste lesleg je een praktijkexamen af.

Wanneer je voor beide onderdelen minstens 60% behaalt, ben je geslaagd voor het examen. Je ontvangt dan het erkend diploma Massagetherapie. Hiermee kan je als zelfstandige starten als je ook in het bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer of je kan er mee aan de slag als werknemer.

Benodigdheden

Tijdens deze cursus dien je enkele zaken mee te brengen. Kijk voor meer info bij de veelgestelde vragen op deze pagina.

Praktische info

590.00 euro

 • All-in cursusgeld
 • Erkend diploma
 • Duur: 12 lessen
 • Voor iedereen

Inschrijven

Het programma kort samengevat:

 • Welke producten gebruik ik bij massages en welk effect hebben ze?
 • Hygiëne: het begin van een goede massage
 • De verschillende effecten van etherische oliën 
 • Hoe creëer ik een 100% rustgevende relaxatieruimte voor mijn klant?
 • Welke technieken hanteer ik voor een deugddoende massage?

Wat je zal kunnen:

 • Professionele producten en materialen vol vertrouwen kunnen gebruiken
 • Massagetechnieken zoals effleurage, duimrollen, petrissage en fricties correct uitvoeren? Jij kan het allemaal!
 • Een volledige Zweedse lichaamsmassage geven, waarna je cliënten op wolkjes naar huis gaan

massagetherapeut, masseren, meester masseur, anatomie, fysiologie, lichaamsmassage, massagesalon, spa, schoonheidsinstituut, erkend masseur, massageproducten, massagetechnieken, relaxatiemassage, kinesist, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Ben je benieuwd hoe de lessen zullen verlopen? Het filmpje hieronder geeft je een duidelijk beeld van het lessenverloop. De groepen worden zo samengesteld dat iedereen op een aangename manier de lessen kan volgen en voldoende begeleiding krijgt van de docent.

 

Moet ik modellen meebrengen?

Tijdens de lessenreeks oefen je op je medestudenten. Zo kan je de behandeling zowel uit het standpunt van de ontvanger als van de massagegever ervaren.

Waar en wanneer leg ik examen af?

Massagetherapeut is een zgn. gereglementeerd beroep. Wil je als werknemer aan de slag? Dan leg je de laatste les examen af aan onze school. Met het behaalde diploma kan je in dienstverband starten. Wil je als zelfstandige in dit beroep starten? Dan leg je examen af bij de Centrale Examenco ...mmissie van de overheid, waarna je het erkende vestigingsattest ontvangt. Onze cursus vormt hierop de perfecte voorbereiding, je moet geen bijkomende zaken studeren. Om als zelfstandige te starten heb je ook een attest bedrijfsbeheer nodig. Dit attest behaal je het snelst via onze opleiding Bedrijfsbeheer.

Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Massagetherapie?

Voor deze lessen breng je mee:

- schrijfgerief

- massage-olie

- drie grote badhanddoeken

- een hoeslaken voor één persoon

...

- een massage-outfit  (bijvoorbeeld een witte schort of een witte T-shirt met korte mouwen + een losse broek en platte schoenen)

- ontsmettende alcoholgel (anti-bacterieel) 

Daarnaast kan je ook extra materiaal aankopen.
 

Voor deze opleiding heb je de mogelijkheid om extra materiaal aan te kopen voor gebruik tijdens de les en thuis, zodat je je goed voorbereidt op het examen. Eigen materiaal aankopen heeft heel wat voordelen: je bent zeker van een optimale hygiëne, en je oefent er ook thuis mee verder. Bovendien is het een uitstekende investering: na je opleiding ga je er meteen mee aan de slag! Deze aankoop is niet verplicht.

Voor de opleiding Massage werd in samenwerking met je docent een pakket op maat samengesteld. Dit pakket kan je aankopen op Schoonheidshandel.com. Daar vind je alle leveranciers van studentenpakketten verzameld. Bovendien geniet je van groothandelsprijzen, waardoor je verzekerd bent van de beste prijs.

Klik hier om de inhoud van je pakket te bekijken en te bestellen. Bestel tijdig zodat je het materiaal zeker de eerste les bij je hebt.

Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven een lijstje met de materialen die je nodig hebt. Als de docent iets zou willen wijzigen worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wanneer start de volgende opleiding Massagetherapie?

Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Massagetherapie inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt elke dag: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Maak het jezelf ...gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarin je interesse hebt een overzicht van de startdata, locaties en lesuren. Als er nieuwe cursussen worden ingepland, worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast, superhandig dus.

Kan ik betalen met opleidingscheques?

Dat hangt ervan af. Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding.

Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?

Je kan op verschillende manieren korting genieten. Er is een vroegboekkorting als je minstens drie maanden voor start van je cursus inschrijft en betaalt. Met de KMO-portefeuille voor zelfstandige ondernemers betaalt de overheid een deel van jouw opleiding. Wil je alle mogelijkheden zien? ...Die vind je hier. Ook als je niet voor een korting in aanmerking komt, zal je merken dat onze school een vergelijkbare of hogere kwaliteit biedt dan andere opleidingsverstrekkers, aan een scherpere prijs. Dit heeft te maken met de grootte van onze organisatie en goede samenwerkingsverbanden met onze docenten.

Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Massagetherapie waarvoor ik me heb ingeschreven?

Nadat we jouw betaling intern hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Massagetherapie. Indien je je meer dan twee weken voor de start van een opleiding hebt ingeschreven, krijg je hiervan nog een reminder. Maak het jezelf gemakkelijk en ... meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven alle praktische informatie (zoals de uren waarop je verwacht wordt, het lokaal, wat je nodig hebt enz.). Er staat zelfs een heuse agenda op! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Dus check deze pagina regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?

Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.

LesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
MassagetherapieZon12/11/201711/02/2018Hasselt10u00 - 13u00
MassagetherapieZon21/01/201808/04/2018Antwerpen10u00 - 13u00
MassagetherapieWoe14/02/201802/05/2018Gent09u00 - 12u00
MassagetherapieMaa05/03/201821/05/2018Hasselt18u30 - 21u30
MassagetherapieDin06/03/201822/05/2018Gent18u30 - 21u30
MassagetherapieWoe07/03/201806/06/2018Brugge18u30 - 21u30
MassagetherapieDon15/03/201831/05/2018Brussel18u30 - 21u30
MassagetherapieVrij23/03/201808/06/2018Antwerpen10u00 - 13u00
MassagetherapieMaa16/04/201802/07/2018Hasselt09u00 - 12u00
MassagetherapieZon29/04/201815/07/2018Gent10u00 - 13u00

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!