Cursus

Wil jij leren hoe je een professionele Marma Massage kan geven? Dan is dit dé cursus waar jij naar op zoek bent!

Bij Marma Massage, een eeuwenoude Ayurvedische massage, gaat men uit van 107 Marmapunten. Dit zijn plaatsen in het lichaam waar verschillende belangrijke onderdelen samenkomen, zoals bijvoorbeeld de zenuwen, botten, huid of spieren. Dat zijn meteen ook de bronnen van onze energie. Tijdens de les leer je de Marmapunten door middel van specifieke technieken te masseren, zodat blokkades worden opgeheven en je cliënten weer in balans door het leven gaan!

Zelf de methodes aanleren? Schrijf je dan in voor deze unieke cursus.

marma massage, indische massage, marmapunten, ayurveda, massagetechniek

Lessenverloop

De opleiding Marma Massage bestaat uit 1 lessen. Elke les duurt 10 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag dat de lessenreeks gestart is. In het overzicht met de startdata van de opleiding Marma Massage vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 170.00 euro. Dit bedrag omvat het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Examen en diploma

De docent beoordeelt je tijdens de lessen door middel van permanente evaluatie.

Wanneer je voor beide onderdelen minstens 60% behaalt, ben je geslaagd voor het examen. Je ontvangt dan het erkend diploma Marma Massage. Hiermee kan je als zelfstandige starten als je ook in het bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer of je kan er mee aan de slag als werknemer.

Benodigdheden

Tijdens deze cursus dien je enkele zaken mee te brengen. Kijk voor meer info bij de veelgestelde vragen op deze pagina.

Praktische info

170.00 euro

 • All-in cursusgeld
 • Erkend diploma
 • Duur: 1 lessen
 • Voor iedereen

Inschrijven

Het programma kort samengevat:

 • Wat is Marma Massage en welke Marmapunten zijn er?
 • De Marmapunten kunnen beïnvloeden
 • Hoe pas je je behandeling aan de noden van je cliënten aan?
 • Je cliënten innerlijke rust en harmonie bezorgen

Wat je zal kunnen:

 • De blokkades bij je cliënten kunnen opsporen én deze opheffen
 • De verschillende Marmapunten? Jij kent ze én kan ze vrijmaken door middel van Marma Massage
 • Je cliënten lichamelijk en mentaal in balans door het leven laten gaan

marma massage, indische massage, marmapunten, ayurveda, massagetechniek

Ben je benieuwd hoe de lessen zullen verlopen? Het filmpje hieronder geeft je een duidelijk beeld van het lessenverloop. De groepen worden zo samengesteld dat iedereen op een aangename manier de lessen kan volgen en voldoende begeleiding krijgt van de docent.

 

Moet ik modellen meebrengen?

Tijdens de lessenreeks oefen je op je medestudenten. Zo kan je de behandeling zowel uit het standpunt van de ontvanger als van de massagegever ervaren.

Waar en wanneer leg ik examen af?

Tijdens deze dagopleiding word je permanent geëvalueerd. Wanneer je slaagt, krijg je nadien het erkend certificaat via de post thuis gestuurd.

Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Marma massage?

Voor de eerste les neem je mee:

- Pen & papier

- Drie grote badhanddoeken

- Badjas

- Lunchpakket

...

Voor deze opleiding heb je de mogelijkheid om extra materiaal aan te kopen voor gebruik tijdens de les en thuis, zodat je je goed voorbereidt op het examen. Eigen materiaal aankopen heeft heel wat voordelen: je bent zeker van een optimale hygiëne, en je oefent er ook thuis mee verder. Bovendien is het een uitstekende investering: na je opleiding ga je er meteen mee aan de slag! Deze aankoop is niet verplicht.

Voor de opleiding Massage werd in samenwerking met je docent een pakket op maat samengesteld. Dit pakket kan je aankopen op Schoonheidshandel.com. Daar vind je alle leveranciers van studentenpakketten verzameld. Bovendien geniet je van groothandelsprijzen, waardoor je verzekerd bent van de beste prijs.

Klik hier om de inhoud van je pakket te bekijken en te bestellen. Bestel tijdig zodat je het materiaal zeker de eerste les bij je hebt.

Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven een lijstje met de materialen die je nodig hebt. Als de docent iets zou willen wijzigen worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

LesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
Marma MassageZon15/10/201715/10/2017Hasselt10u00 - 20u00
Marma MassageZon03/12/201703/12/2017Gent10u00 - 20u00
Marma MassageZat21/04/201821/04/2018Hasselt09u00 - 19u00
Marma MassageZat05/05/201805/05/2018Antwerpen09u00 - 19u00

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!