Cursus

Ben jij sociaal, doelgericht en een échte verkoper? Wil je je talent actief op de markt ontplooien? Dan is deze opleiding Marketing onmisbaar voor je CV én je skills!

Als marketeer ben je de spilfiguur van een onderneming in het streven naar succes: je zorgt voor een uitstekende naamsbekendheid bij het doelpubliek via een marktonderzoek, zet het imago van het bedrijf in de kijker met een concreet marketingplan en trekt haar een streepje voor op de concurrentie met succesvolle strategieën. Een goed product + een straffe marketing is immers een stijgende omzet!

Leer het allemaal in onze boeiende hands-on lessen!

Lessenverloop

De opleiding Marketing bestaat uit 12 lessen. Elke les duurt 3 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag dat de lessenreeks gestart is. In het overzicht met de startdata van de opleiding Marketing vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 599.00 euro. Dit bedrag omvat het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Examen en diploma

Het theoretisch examen kan bestaan uit open vragen, meerkeuzevragen en oefeningen over de leerstof.

Het praktijkexamen kan bestaan uit tussentijdse opdrachten en/of een eindwerk.

Wanneer je voor beide onderdelen minstens 60% behaalt, ben je geslaagd voor het examen. Je ontvangt dan het erkend diploma Marketing. Hiermee kan je als zelfstandige starten als je ook in het bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer of je kan er mee aan de slag als werknemer.

Benodigdheden

Je hebt voor de lessen enkel schrijfgerief en een cursusblok nodig. Bij aanvang van de eerste les krijg je je cursusboek.

Praktische info

599.00 euro

 • All-in cursusgeld
 • Erkend diploma
 • Duur: 12 lessen
 • Voor iedereen

Inschrijven

Het programma kort samengevat:

 • Begrippen uit de Marketing uitgelegd
 • Het marktonderzoek, het budget en het uitwerken van een marketingplan
 • Consumentengedrag: klanten winnen & behouden
 • Beïnvloeden van de vraag naar een product of dienst
 • Marketing & Organisatie
 • De verschillende marketingstrategieën
 • Marktsegmentatie
 • Positionering & strategiekeuze
 • SWOT-Analyse
 • Online Marketing: hoe, wat en waarom?

Wat je zal kunnen:

 • Aangepast marktonderzoek kunnen doen voor je marketingstrategie
 • Een specifiek marketingplan A tot Z kunnen uitwerken
 • Je strategie efficiënt kunnen communiceren aan je teamgenoten

Ben je benieuwd hoe de lessen zullen verlopen? Het filmpje hieronder geeft je een duidelijk beeld van het lessenverloop. De groepen worden zo samengesteld dat iedereen op een aangename manier de lessen kan volgen en voldoende begeleiding krijgt van de docent.

 

Wanneer start de volgende opleiding Marketing?

Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Marketing inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt continu: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Of me ...ld je aan op je persoonlijk studentenprofiel voor een overzicht van de startdata, locaties en lesuren binnen jouw interessegebied, superhandig dus!

Kan ik betalen met opleidingscheques?

Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding. Ben je in loopbaanbegeleiding en kan je hiervan een attest voorleggen, dan kan je met opleidingscheques betalen! Vraag dit even na bij je VDAB-conta ...ctpersoon.

Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?

Je kan op verschillende manieren genieten van een korting. Alle info hieromtrent vind je hier. Bovendien staat onze school voor kwalitatieve opleidingen en krijg je bijgevolg waar voor je geld!

Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Marketing waarvoor ik me heb ingeschreven?

Nadat we jouw betaling hebben ontvangen, krijg je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Marketing. Op je persoonlijk studentenprofiel zie je voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven naast alle praktische informatie ook je eigen ag ...enda! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus geregeld, ze werkt ook op je smartphone!

Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?

Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.

Waar en wanneer leg ik examen af?

Je examen vindt de laatste dag van je opleiding plaats. Wanneer je geslaagd bent, krijg je het diploma via de post thuis gestuurd. Zo kan je onmiddellijk starten als werknemer. Wil je een eigen zaak opstarten? Volg dan ook de lessen Bed ...rijfsbeheer bij ons.

Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Marketing?

Je hebt voor de lessen enkel schrijfgerief en een cursusblok nodig. Bij aanvang van de eerste les krijg je je cursusboek.

Wil je bovendien continu op de hoogte zijn van alle nieuwtjes en aanpassingen omtrent je cursus, meld je dan aan op je persoonlijk studentenpro ...fiel. Deze pagina werkt ook op je smartphone!

LesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
MarketingWoe14/02/201816/05/2018Antwerpen18u30 - 21u30
MarketingDin06/03/201812/06/2018Leuven18u30 - 21u30
MarketingDin20/03/201819/06/2018Gent18u30 - 21u30

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!