Cursus

Wil je graag een professionele opleiding Mannenkapsels Knippen en Stylen volgen die je kan combineren met een job, gezin of andere activiteiten? Wil je je vaardigheden (verder) ontwikkelen en een erkend diploma behalen? Dan zijn de groepslessen Mannenkapsels Knippen en Stylen van De Schoonheidsschool exact waar jij naar op zoek bent!

Deze praktijkgerichte opleiding is voor iedereen toegankelijk en biedt heel wat mogelijkheden om je talenten te ontplooien, kennis op te doen en je skills aan te scherpen. Er zijn meerdere cursussen Mannenkapsels Knippen en Stylen per jaar, zodat je kan starten wanneer het jou het beste uitkomt.

Lessenverloop

De opleiding Mannenkapsels Knippen & Stylen bestaat uit 10 lessen. Elke les duurt 3 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag dat de lessenreeks gestart is. In het overzicht met de startdata van de opleiding Mannenkapsels Knippen & Stylen vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 675.00 euro. Dit bedrag omvat het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Examen en diploma

Je legt het theoretische deel van het examen af tijdens de lessen.

Je legt het praktisch deel van het examen af tijdens de lessen.

Wanneer je voor beide onderdelen minstens 60% behaalt, ben je geslaagd voor het examen. Je ontvangt dan het erkend diploma Mannenkapsels Knippen & Stylen. Hiermee kan je als zelfstandige starten als je ook in het bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer of je kan er mee aan de slag als werknemer.

Benodigdheden

Tijdens deze cursus dien je enkele zaken mee te brengen. Kijk voor meer info bij de veelgestelde vragen op deze pagina.

Praktische info

675.00 euro

 • All-in cursusgeld
 • Erkend diploma
 • Duur: 10 lessen
 • Voor iedereen

Inschrijven

Het programma kort samengevat:

 • Hanteren van kam en schaar
 • Werken met tondeuse
 • Gezichtsvormen, haarstructuur en haarsoorten
 • Klassieke herenkapsels
 • Knip- en scheertechnieken
 • Opknippen en opscheren
 • Faden van het haar
 • Leren van verschillende barbercuts: pompadour, french crop, buzzcut, quiff, …

Wat je zal kunnen:

 • Gezichtsvormen, haarstructuur en haarsoorten kennen en onderscheiden
 • Voor elke gezichtsvorm en haarstructuur kan jij het gepaste kapsel knippen en stylen
 • Kam, schaar, tondeuse,... Jij kan ze allemaal hanteren

Ben je benieuwd hoe de lessen zullen verlopen? Het filmpje hieronder geeft je een duidelijk beeld van het lessenverloop. De groepen worden zo samengesteld dat iedereen op een aangename manier de lessen kan volgen en voldoende begeleiding krijgt van de docent.

 

Moet ik modellen meebrengen?

Ja, tijdens de lessen willen we zoveel mogelijk op echte mannen werken. De eerste lesdag zal je docent haarfijn uitleggen wanneer je een model mag meebrengen.

Waar en wanneer leg ik examen af?

De laatste les leg je een examen af van jouw cursus Barbier (Module Kapsels). Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post thuis gestuurd. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als werknemer. Wanneer je als zelfstandige ... in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer en het vestigingsattest Kapper.

Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Barbier (Module Kapsels)?

Daarnaast heb je ook extra materiaal nodig voor gebruik tijdens de les en thuis, zodat je je goed voorbereidt op het examen. Eigen materiaal aankopen heeft heel Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voo ...r elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven een lijstje met de materialen die je nodig hebt. Als de docent iets zou willen wijzigen worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wanneer start de volgende opleiding Mannenkapsels Knippen & Stylen?

Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Mannenkapsels Knippen & Stylen inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt elke dag: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. M ...aak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarin je interesse hebt een overzicht van de startdata, locaties en lesuren. Als er nieuwe cursussen worden ingepland, worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast, superhandig dus.

Kan ik betalen met opleidingscheques?

Dat hangt ervan af. Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding.

Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?

Je kan op verschillende manieren korting genieten. Er is een vroegboekkorting als je minstens drie maanden voor start van je cursus inschrijft en betaalt. Met de KMO-portefeuille voor zelfstandige ondernemers betaalt de overheid een deel van jouw opleiding. Wil je alle mogelijkheden zien? ...Die vind je hier. Ook als je niet voor een korting in aanmerking komt, zal je merken dat onze school een vergelijkbare of hogere kwaliteit biedt dan andere opleidingsverstrekkers, aan een scherpere prijs. Dit heeft te maken met de grootte van onze organisatie en goede samenwerkingsverbanden met onze docenten.

Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Mannenkapsels Knippen & Stylen waarvoor ik me heb ingeschreven?

Nadat we jouw betaling intern hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Mannenkapsels Knippen & Stylen. Indien je je meer dan twee weken voor de start van een opleiding hebt ingeschreven, krijg je hiervan nog een reminder. Maak het jezelf ... gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven alle praktische informatie (zoals de uren waarop je verwacht wordt, het lokaal, wat je nodig hebt enz.). Er staat zelfs een heuse agenda op! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Dus check deze pagina regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?

Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.

LesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
Mannenkapsels Knippen & StylenZon05/11/201721/01/2018Antwerpen10u00 - 13u00
Mannenkapsels Knippen & StylenDin14/11/201730/01/2018Gent18u30 - 21u30
Mannenkapsels Knippen & StylenDon19/04/201828/06/2018Brugge18u30 - 21u30
Mannenkapsels Knippen & StylenZon13/05/201815/07/2018Antwerpen10u00 - 13u00
Mannenkapsels Knippen & StylenZon13/05/201815/07/2018Hasselt10u00 - 13u00

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!