Cursus

Heb jij een Mac en wil je er graag beter mee leren werken? Of heb je een betere kennis van Apple nodig voor je job? Dan is deze cursus Mac voor Beginners jou op het lijf geschreven!
Tijdens de boeiende groepslessen leer je op vijf weken tijd heel praktijkgericht werken met de meestgebruikte programma’s en tools van je Mac. Zo leer je onder andere werken met de Interface, het Apple toetsenbord, de muis en het Trackpad. Ook de verschillende menu’s, dialoogvensters, het Dock en het Launchpad zullen voor jou geen geheimen meer hebben!
Daarna ga je de Mac omgeving verder verkennen: je krijgt onder de knie hoe je het tekstverwerkingsprogramma Pages effectief kan gebruiken, leert werken met de internetbrowser Safari en met Apple Mail.
Tot slot leer je ook nog de verschillende systeemvoorkeuren kennen, de Finder voor het beheer van bestanden en mappen gebruiken en maak je kennis met de verschillende Clouddiensten zoals Dropbox, Onedrive en iCloud.

cursus mac, opleiding mac, mac beginners, leren werken met mac, cursus apple, opleiding apple, apple beginners, leren werken met apple, avondschool apple, avondcursus mac, thuisstudie, werken met mac

Lessenverloop

De opleiding Mac voor Beginners bestaat uit 5 lessen. Elke les duurt 3 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag dat de lessenreeks gestart is. In het overzicht met de startdata van de opleiding Mac voor Beginners vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 199.00 euro. Dit bedrag omvat het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Examen en diploma

Je legt tijdens de laatste les een praktisch examen af.

Wanneer je voor beide onderdelen minstens 60% behaalt, ben je geslaagd voor het examen. Je ontvangt dan het erkend diploma Mac voor Beginners. Hiermee kan je als zelfstandige starten als je ook in het bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer of je kan er mee aan de slag als werknemer.

Benodigdheden

Tijdens deze cursus dien je enkele zaken mee te brengen. Kijk voor meer info bij de veelgestelde vragen op deze pagina.

Praktische info

199.00 euro

 • All-in cursusgeld
 • Erkend diploma
 • Duur: 5 lessen
 • Voor iedereen

Inschrijven

Het programma kort samengevat:

 • Mac besturen met toetsenbord, Trackpad en muis
 • Schermopbouw
 • Systeemvoorkeuren
 • Mappen en bestanden
 • Werken met Finder (organiseren en zoeken)
 • Launchpad
 • Safari
 • Agenda
 • Mail
 • Schermafbeeldingen
 • Photobooth en Foto’s
 • Pages

Wat je zal kunnen:

 • Probleemloos je Mac besturen met toetsenbord, trackpad en muis
 • Vlot werken met de meestgebruikte programma’s en tools van je Mac
 • Finder, Launchpad, Safari? Het is voor jou geen Chinees meer

cursus mac, opleiding mac, mac beginners, leren werken met mac, cursus apple, opleiding apple, apple beginners, leren werken met apple, avondschool apple, avondcursus mac, thuisstudie, werken met mac

Ben je benieuwd hoe de lessen zullen verlopen? Het filmpje hieronder geeft je een duidelijk beeld van het lessenverloop. De groepen worden zo samengesteld dat iedereen op een aangename manier de lessen kan volgen en voldoende begeleiding krijgt van de docent.

 

Waar en wanneer leg ik examen af?

De laatste les leg je een examen af van jouw cursus Apple (mac) voor beginners. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post thuis gestuurd. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als werknemer. Wanneer je als zelfstandi ...ge in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer.

Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Apple (mac) voor beginners?

Voor deze cursus heb je enkel een Macbook nodig. Je kan enkel de lessen volgen als je de laptop meeneemt naar de les. 

Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven ... een lijstje met de materialen die je nodig hebt. Als de docent iets zou willen wijzigen worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wanneer start de volgende opleiding Mac voor Beginners?

Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Mac voor Beginners inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt elke dag: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Maak het jezelf gemak ...kelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarin je interesse hebt een overzicht van de startdata, locaties en lesuren. Als er nieuwe cursussen worden ingepland, worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast, superhandig dus.

Kan ik betalen met opleidingscheques?

Dat hangt ervan af. Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding.

Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?

Je kan op verschillende manieren korting genieten. Er is een vroegboekkorting als je minstens drie maanden voor start van je cursus inschrijft en betaalt. Met de KMO-portefeuille voor zelfstandige ondernemers betaalt de overheid een deel van jouw opleiding. Wil je alle mogelijkheden zien? ...Die vind je hier. Ook als je niet voor een korting in aanmerking komt, zal je merken dat onze school een vergelijkbare of hogere kwaliteit biedt dan andere opleidingsverstrekkers, aan een scherpere prijs. Dit heeft te maken met de grootte van onze organisatie en goede samenwerkingsverbanden met onze docenten.

Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Mac voor Beginners waarvoor ik me heb ingeschreven?

Nadat we jouw betaling intern hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Mac voor Beginners. Indien je je meer dan twee weken voor de start van een opleiding hebt ingeschreven, krijg je hiervan nog een reminder. Maak het jezelf gemakkelijk ... en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven alle praktische informatie (zoals de uren waarop je verwacht wordt, het lokaal, wat je nodig hebt enz.). Er staat zelfs een heuse agenda op! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Dus check deze pagina regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?

Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.

LesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
Mac voor BeginnersMaa29/01/201805/03/2018Gent18u30 - 21u30
Mac voor BeginnersDon08/02/201815/03/2018Antwerpen18u30 - 21u30
Mac voor BeginnersMaa19/03/201830/04/2018Brugge18u30 - 21u30
Mac voor BeginnersDin20/03/201808/05/2018Hasselt18u30 - 21u30

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!