Cursus

OPLEIDING

Maak je eigen Businessplan

Wil jij...

 1. een nieuwe zaak starten of een nieuw project lanceren
 2. jouw idee omzetten in een concreet en strategisch businessplan
 3. ontdekken of jouw idee praktisch én financieel haalbaar is
 4. eindelijk jouw commerciële of zakelijke dromen waar maken

Zelfstandig Ondernemer, een beroep met toekomst!

Ben jij een startende ondernemer en wil je een sterk businessplan uitwerken? Of ben je reeds ondernemer en wil je een nieuw project lanceren? Dan is deze opleiding voor jou! Je leert hier alles over het financiële aspect, kostprijsberekeningen en uiteraard ook een stukje concurrentieanalyse.

Het is niet altijd eenvoudig om een idee om te zetten in een businessplan, laat staan financiers te overtuigen. Ontdek hoe je van jouw geweldige idee een volledig financieel plan maakt dat ook praktisch haalbaar is én met oog voor groei en winst. Dit is jouw ideale hulplijn. Gedaan met enkel dromen, hier komt jouw business!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  5 lessen

  3 lesuren

  379.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

Startdata Maak je eigen Businessplan

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Westerlo03/09/202001/10/202018u30 - 21u30Don
Antwerpen30/09/202028/10/202018u30 - 21u30Woe
Bruxelles / Brussel22/10/202026/11/202018u30 - 21u30Don
Brugge09/11/202007/12/202018u30 - 21u30Maa
Hasselt10/11/202008/12/202018u30 - 21u30Din
Gent17/11/202015/12/202018u30 - 21u30Din
Hasselt25/02/202125/03/202118u30 - 21u30Don
Gent27/02/202127/03/202110u00 - 13u00Zat
Antwerpen02/03/202130/03/202118u30 - 21u30Din
Gent25/05/202122/06/202118u30 - 21u30Din

PROGRAMMA

ondernemen, zelfstandig, eigen zaak, project, ondernemingsplan, financieel plan, opleiding, avondonderwijs

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Ondernemer
 • Zelfstandige in hoofdberoep
 • Zelfstandige in bijberoep
 • Doorgroeimogelijkheden naar Project Manager

Vaardigheden en skills

 • Met succes een eigen zaak opstarten
 • Uw eigen werking kunnen evalueren
 • Bepalen wat de volgende stap in uw ontwikkeling is
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Het doel van jouw onderneming
 • Jouw toegevoegde waarde
 • Jouw strategie
 • Financieel aspect
 • Kostprijsberekening
 • Concurrentieanalyse en marktonderzoek
 • De gezonde financiële reflex
 • Nieuwste trends: starterslab, pop-up store, ...

ondernemen, zelfstandig, eigen zaak, project, ondernemingsplan, financieel plan, opleiding, avondonderwijs

Onze Docenten

Kim Van den Broeck

Kim is mijn naam en ik ben geboren in de cijfer sector.
Ik baat samen met mijn ouders en zus een accountantskantoor uit en doe dit met heel veel passie voor het beroep.
Met diezelfde passie breng ik graag de leerstof over op al mijn studenten.
Tot één dezer !

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Maak je eigen Businessplan

Materiaal Nodig?

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Maak je eigen Businessplan bestaat uit 5 lessen die elk 3 uur duren. Tijdens deze praktische en intensieve cursus ontdek je hoe je een businessplan opstelt om je ideeën om te zetten in een degelijk en doordacht financieel plan. In het overzicht met de startdata van de opleiding Maak je eigen Businessplan vind je de lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

In de eerste les ontvang je speciaal ontwikkeld cursusmateriaal. Jouw docent stelde de cursus op maat samen. Verder heb je voor deze opleiding enkel een laptop nodig waarop het programma Excel geïnstalleerd is. Breng best ook je oplader mee naar de les. Ook pen en papier zijn handig als je graag schriftelijke aantekeningen maakt.

Praktijkervaring en stage

Je hoeft geen stage te lopen. Na de praktijkgerichte lessen ga je meteen actief aan de slag met je nieuwe kennis en vaardigheden. Je bent dan helemaal klaar om een succesvol businessplan op te stellen.

Examen en diploma

Voor deze opleiding hoef je geen examen af te leggen. Jouw docent beoordeelt je tijdens de lessen. Doe dus actief mee! Na de lessen ontvang je een diploma om je nieuwe kennis en vaardigheden aan te tonen. Wanneer je na deze opleiding als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de cursus Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe zakelijke avontuur.

ondernemen, zelfstandig, eigen zaak, project, ondernemingsplan, financieel plan, opleiding, avondonderwijs

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor de opleiding Maak je eigen Businessplan maar 379.00 euro. Hiervoor krijg je cursusmateriaal op maat, praktijkgerichte begeleiding van een professioneel topdocent, én het gebruik van de lokalen.

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Avondonderwijs vzw is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen en Brussel. Het Centrum organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. Het Centrum Voor Avondonderwijs is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de KMO-portefeuille (VLAIO). Bovendien kan je je cursus als werknemer in loopbaanbegeleiding financieren met opleidingscheques (VDAB). Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw.  Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).
ondernemen, zelfstandig, eigen zaak, project, ondernemingsplan, financieel plan, opleiding, avondonderwijs

STUDIETRAJECTEN

Wat is een allround opleiding?

Wanneer je kiest voor een allround opleiding, kies je ervoor om een echte professional te worden in je vakgebied. Je combineert namelijk 8 perfect op elkaar afgestemde modules, die je een breed scala aan vaardigheden aanleren. Zo start je volledig voorbereid en zelfverzekerd aan je nieuwe carrière.

De lessen zijn zo ingepland dat je alle modules aaneensluitend volgt en vlot het traject doorloopt. Tijdens de opleiding heb je wekelijks op dezelfde dag les Zo is het gemakkelijk voor je in te plannen. Bovendien profiteer je van een flinke korting wanneer je je inschrijft voor de allround opleiding, ten opzichte van de modules afzonderlijk volgen. Voor de opleiding Bedrijfskunde bespaar je maar liefst € 298. Een echte aanrader dus!

Vrijstellingskorting

Heb je al één of meerdere modules gevolgd, maar wil je de volledige opleiding Bedrijfskunde volgen? Dan profiteer je van vrijstellingskorting! Neem contact op met je opleidingsadviseur voor jouw korting.

opleiding, avondonderwijs, avondschool, bedrijfskunde, bedrijfskundige, bedrijfswereld, werken voor een bedrijf, carrière, cursus, studie, fiscaal advies, centrum voor avondonderwijs, vorming, training, volwassenenonderwijs, boekhouden, financieel advies

Word een echte vakexpert!

Wees zeker van je plaats tijdens je hele traject!

Geniet van een korting op het inschrijvingsgeld!

Bedrijfskunde

opleiding, avondonderwijs, avondschool, bedrijfskunde, bedrijfskundige, bedrijfswereld, werken voor een bedrijf, carrière, cursus, studie, fiscaal advies, centrum voor avondonderwijs, vorming, training, volwassenenonderwijs, boekhouden, financieel advies

Carrièremogelijkheden

 • Bedrijfskundige bij een bedrijf of organisatie
 • Zelfstandig bedrijfskundige
 • Managementconsultant
 • Projectleider
 • Bedrijfsleider met grondige kennis van bedrijfskunde

Info over deze allround opleiding

Zet je gedrevenheid en je kritische geest in om aan de slag te gaan in een adviserende rol voor bedrijven. Je analyseert de werking van een organisatie en geeft met behulp van concrete oplossingen aan hoe het beter kan. Als bedrijfskundige werk je nauw samen met het management en verschillende teams of afdelingen. Tijdens deze opleiding verdiep je je immers in diverse aspecten van de bedrijfswereld en groei je uit tot een echte expert met een grondige kennis van zaken.

Je leert alles over budgetten, boekhoudtechnieken en andere financiële aspecten van het beroep. Daarnaast doe je ook de nodige skills op om als leidinggevende aan de slag te gaan. Na deze opleiding weet je als geen ander hoe je een team motiveert en zo de productiviteit op de werkvloer pijlsnel doet stijgen.

Ook als je je eigen zaak wil oprichten komt deze opleiding goed van pas. Je docenten vertellen je vanuit hun eigen ervaring hoe je een bedrijf opricht en winstgevend maakt. Je krijgt ook een dosis marketing mee waarmee je jouw zaak in de spotlights weet te zetten.

Programma

Module: Boekhouden (Basis)
Module: Financieel Manager
Module: Management (Basis)
Module: Marketing (Basis)
Module: Bedrijfsbeheer
Module: Maak je eigen Businessplan
Module: Mijn positie als leidinggevende
Module: Teamleader: hoe motiveer ik mijn team
Word Bedrijfskundige

  Diploma

  Groepsles

  2490.00 euro

Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS