Cursus

OPLEIDING

Loopbaan- en outplacementcoach

Wil jij...

 1. Mensen een nieuwe start helpen maken
 2. Werknemers motiveren en enthousiast maken voor de toekomst
 3. Talent aanmoedigen en motiveren naar een nieuwe carrière
 4. Studeren waar en wanneer jij wil, aan je eigen tempo
 5. De mogelijkheid hebben een eigen praktijk te starten

Outplacementcoach, een beroep met toekomst!

Help jij graag mensen op weg? En zoek je een job met toekomst? Ga dan voor een carrière als outplacementcoach en help mensen op weg naar nieuw werk. Als outplacementcoach doe je meer dan werknemers helpen vrede nemen met het einde van een job. Je helpt mensen hun talenten ontdekken en zichzelf ontplooien.

Deze praktijkgerichte thuisstudie is de springplank naar nieuw werk. Voor jou én voor de mensen die je dankzij deze cursus zal helpen. . Je leert er inzicht krijgen in de menselijke psychologie en krijgt ook meteen de tools om anderen te helpen werk maken van hun talenten. Geniet jij er ook zo van om anderen te zien groeien? Dan is een carrière als outplacementcoach jou op het lijf geschreven.

Net als al onze opleidingen kan je ook deze volgen zonder voorkennis. Ben jij HR-manager en wil je je specialiseren? Dan is deze cursus perfect voor jou!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

249.00 211.65 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

outplacementcoach, coach, coaching, carrière begeleiden, coachingtechnieken, talentontplooiing, carrièreplan, assertiviteit zelfvertrouwen, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Outplacementcoach
 • Loopbaancoach
 • HR-manager

Vaardigheden en skills

 • Je kent de verschillende ontslagprocedures en begrijpt de rechten en plichten van de werknemer
 • Je weet hoe je mensen motiveert om nieuw werk te vinden
 • Je bent klaar om zelf als outplacementcoach aan de slag te gaan
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Wat outplacementcoaching inhoudt
 • Optimaal begeleiden van werknemers
 • Een introductie tot de psychologie
 • De verschillende ontslagprocedures
 • De verschillende belangenorganisaties
 • Actieplannen opstellen en feedback geven
 • Hoe een sollicitatieprocedure werkt

outplacementcoach, coach, coaching, carrière begeleiden, coachingtechnieken, talentontplooiing, carrièreplan, assertiviteit zelfvertrouwen, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Onze Docenten

Pascale Debeaune

Ik ben Pascale. Wie ben ik en waar kom ik vandaan? Ik ben vrouw, mama, coach, leergierig en nieuwsgierig.en nog veel meer. Het idee dat de 50 eraan kwam heeft veel vragen doen rijzen. Vragen over wie ik ben en wat ik nog wilde in mijn carrière en leven. Tijdens een loopbaan-coaching heb ik antwoorden gekregen en zelf kunnen vinden. Dit heeft heel veel in beweging gezet en ik wilde graag veel meer weten. Daarom ben ik opleidingen gaan volgen over het brein, de neuro-cognitieve methode, compensatiegedrag, stress en burn-out, verbindende communicatie en HR- management. Ondertussen blijf ik lezen en leren, elke dag opnieuw. 
 
Mijn ervaringen als loopbaanconsulent heeft me de mogelijkheden gegeven om werkzoekenden - via info’s en individuele gesprekken - in te lichten over hun rechten en plichten. Dit is zo essentieel want als je je rechten en plichten kent, kun je ook de consequentie van een keuze inschatten. In deze omgeving bleef ik heel goed op de hoogte van nieuwe wetgeving en regels die VDAB hanteert. En als loopbaanbegeleider heb ik veel tools om mensen in hun kracht te zetten: wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik. Door dit alles en door mijn levenservaringen sta ik er nu als mens: positief ingesteld, empathisch, luisterend, gepolijst en mild, levend vanuit het hart. En ik ben klaar om te delen en mensen te ondersteunen in hun groei. Daarom heb ik mijn best gedaan om mijn kennis en ervaring te bundelen in mijn cursus Loopbaan- en Outplacementcoach.
 

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Loopbaan- en outplacementcoach

Heb ik voorkennis nodig om aan deze cursus te starten?
Je hebt geen voorkennis nodig om aan de cursus Outplacementcoach te starten. Deze cursus is ideaal voor iedereen die zijn coachingaanbod wil uitbreiden of zich verder in HR wil specialiseren.
Waarom is een thuiscursus Outplacementcoach iets voor mij?
Een cursus voor het beroep als Outplacementcoach is voor iedereen interessant! Werk jij graag met mensen? Of heb je al een voorliefde voor coaching of HR? Dan is deze cursus jouw op het lijf geschreven.Omdat dit een thuiscursus is, heb je bovendien de kans om te studeren en bij te leren wanneer jij dat wil! Jouw school is overal en de lestijd bepaal je zelf! Je studeert op de trein of thuis, in de tuin, in het park of op reis.
Krijg ik wel voldoende praktijkervaring met deze thuisstudie?
Ja! Deze cursus bevat tal van opdrachten en handige tools die je tijdens je loopbaan als Outplacementcoach kan gebruiken. Is dit toch niet voldoende, dan kan je ook altijd stagelopen tijdens je thuisstudie. Die stage is volledig verblijvend, maar geeft je wel meteen een goed beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat!
Kan ik mij nadien nog verder specialiseren?
Natuurlijk! Ons opleidingsaanbod bevat tal van vervolgcursussen en andere specialisatiecursussen die je kan volgen. Bekijk zeker eens onze cursus groepsles Life Coach (Basis). Op die manier kan je je kennis als coach nog verder uitbreiden!
Wanneer kan ik starten met deze cursus?
Je start met een thuisstudie wanneer je dat zelf wil.De dag van je inschrijving kan je al starten met de cursus Loopbaan- en outplacementcoach. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer jij wil.

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Je kan direct na je inschrijving aan de slag! De digitale cursus staat binnen de minuut op jouw profielpagina. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt begeleiding van een outplacementcoach die jou praktische oefeningen, feedback op maat en tips uit het werkveld geeft via ons online leerplatform. Je staat er dus niet alleen voor! Als je er klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties en als je slaagt, ontvang je het diploma!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een handige map. Jouw persoonlijke docent stelde de cursus op maat samen. De docent zorgde voor een goede balans tussen theorie en oefeningen. Overloop de oefeningen zeker eens met je docent via eCampus, ons online leerplatform. Zo krijg je een goed beeld van het examen.

De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie Loopbaan- en outplacementcoach een succes te maken.

Praktijkervaring en stage

Zet je kennis uit de opleiding Loopbaan- en outplacementcoach al tijdens het studeren om in de praktijk! Een stage leent zich daar perfect toe. Ga als stagiair aan de slag in een bedrijf of organisatie waar outplacementcoaching nodig is. Tijdens een stage gebruik je je nieuwe vaardigheden en kennis op een actieve en professionele manier. Je bouwt er ook meteen je professionele netwerk netwerk uit. Spreek dat netwerk na je stage aan om snel een nieuwe baan te vinden.

Bepaal zelf de plek, periode en duur van je stage. Heb je een leerrijke stageplaats gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stagecontract aan. Samen met je stagegever leg je in dit contract enkele praktische afspraken vast. Bezorg ons zeker het ingevulde document. Daarna ga je tot maximaal 300 uur als stagiair aan de slag. Je rondt de stage af voor je examen aflegt. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Na het instuderen van de cursus leg je een theoretisch en een praktisch examen af op één van onze examenlocaties. Je kiest zelf je examenmoment. Scoor je minstens 60% op beide examens? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Loopbaan- en outplacementcoach. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Outplacementcoach. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de thuisstudie Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

outplacementcoach, coach, coaching, carrière begeleiden, coachingtechnieken, talentontplooiing, carrièreplan, assertiviteit zelfvertrouwen, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor deze opleiding Loopbaan- en outplacementcoach maar 211.65 euro. Hiervoor krijg je een geïllustreerd cursusboek, oefeningen, interactief lesmateriaal, tips&tricks van een expert met jaren aan outplacement-ervaringmastermind en toegang tot extra interactief lesmateriaal op ons online leerplatform! Alles voor een knallende start als Outplacementcoach!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
outplacementcoach, coach, coaching, carrière begeleiden, coachingtechnieken, talentontplooiing, carrièreplan, assertiviteit zelfvertrouwen, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Loopbaan- en outplacementcoach

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS