Cursus

Is mode jouw passie? Vind je het fantastisch om vrouwen de perfecte lingerie aan te meten en hen zo stijlvol en vol zelfvertrouwen door het leven te laten gaan? Misschien werk je als Stylist of werk je in een modezaak? Dan is deze cursus jou op het lijf geschreven!

Lingerie kan fantastisch mooi zijn, maar het is heel erg belangrijk dat deze bij je lichaamstype past en comfortabel zit. Het is de basis voor de verdere opbouw van een outfit, waardoor het aangewezen is er voldoende aandacht aan te besteden. Bovendien verandert het lichaam van een vrouw naarmate ze ouder wordt, dus is het logisch dat ook het soort ondergoed mee evolueert. 

Tijdens deze cursus Lingeriestyling leer je hoe je professioneel lingerieadvies geeft aan elk type vrouw, ongeacht haar leeftijd, lichaamstype,... jij weet het juiste setje te vinden. Je maakt kennis met de verschillende soorten lingerie en leert de juiste maat bepalen. Daarnaast gaat er ook veel aandacht naar gelegenheidslingerie en corrigerend ondergoed, zodat eventuele probleemzones vakkundig verborgen kunnen worden. Je zorgt ervoor dat je cliënten zich aantrekkelijk en zelfzeker voelen in elke situatie!

lingeriestyling, lingerie, lingerieconsulent, lingerie advies, lingeriewinkel, stylist, ondergoed, bh, slip, vrouwenlingerie, mannenlingerie, sportlingerie, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Lessenverloop

De opleiding Lingeriestyling bestaat uit 1 lessen. Elke les duurt 7 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag dat de lessenreeks gestart is. In het overzicht met de startdata van de opleiding Lingeriestyling vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 130.00 euro. Dit bedrag omvat het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Examen en diploma

Wanneer je voor beide onderdelen minstens 60% behaalt, ben je geslaagd voor het examen. Je ontvangt dan het erkend diploma Lingeriestyling. Hiermee kan je als zelfstandige starten als je ook in het bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer of je kan er mee aan de slag als werknemer.

Benodigdheden

Tijdens deze cursus dien je enkele zaken mee te brengen. Kijk voor meer info bij de veelgestelde vragen op deze pagina.

Praktische info

130.00 euro

 • All-in cursusgeld
 • Erkend diploma
 • Duur: 1 lessen
 • Voor iedereen

Inschrijven

Het programma kort samengevat:

 • Welke modellen bh’s en slips bestaan er?
 • Hoe neem je op professionele manier de maten van je klanten op?
 • Hoe pas je op een goede manier een bh?
 • Welke lingerie is het meest geschikt voor een bepaalde lichaamsvorm?
 • Hoe stem je lingerie af op het kleurtype van je klant?
 • Hoe match je lingerie met de persoonlijkheid van je klant?

Wat je zal kunnen:

 • Voluptueus, mager, introvert, extravert,... Voor elke lichaamsvorm, kleurtype en persoonlijkheid geef jij het gepaste Lingerie-advies!
 • Een ontsierende, te kleine BH behoort tot het verleden. Jij kan de juiste maat van je cliënten exact bepalen en hen leren hoe ze hun lingerie hierop kunnen afstemmen
 • Probleemzones kunnen verdoezelen met behulp van corrigerend ondergoed

lingeriestyling, lingerie, lingerieconsulent, lingerie advies, lingeriewinkel, stylist, ondergoed, bh, slip, vrouwenlingerie, mannenlingerie, sportlingerie, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Ben je benieuwd hoe de lessen zullen verlopen? Het filmpje hieronder geeft je een duidelijk beeld van het lessenverloop. De groepen worden zo samengesteld dat iedereen op een aangename manier de lessen kan volgen en voldoende begeleiding krijgt van de docent.

 

Waar en wanneer leg ik examen af?

Tijdens deze dagopleiding word je permanent geëvalueerd. Wanneer je slaagt, krijg je nadien het erkend certificaat via de post thuis gestuurd. 

Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Lingeriestyling?

Gelieve voor deze cursus je eigen lingerie en bikini's mee te brengen. Vergeet ook niet om een lunchpakket mee te brengen.

Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschr ...even een lijstje met de materialen die je nodig hebt. Als de docent iets zou willen wijzigen worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wanneer start de volgende opleiding Lingeriestyling?

Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Lingeriestyling inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt elke dag: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Maak het jezelf ...gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarin je interesse hebt een overzicht van de startdata, locaties en lesuren. Als er nieuwe cursussen worden ingepland, worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast, superhandig dus.

Kan ik betalen met opleidingscheques?

Dat hangt ervan af. Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding.

Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?

Je kan op verschillende manieren korting genieten. Er is een vroegboekkorting als je minstens drie maanden voor start van je cursus inschrijft en betaalt. Met de KMO-portefeuille voor zelfstandige ondernemers betaalt de overheid een deel van jouw opleiding. Wil je alle mogelijkheden zien? ...Die vind je hier. Ook als je niet voor een korting in aanmerking komt, zal je merken dat onze school een vergelijkbare of hogere kwaliteit biedt dan andere opleidingsverstrekkers, aan een scherpere prijs. Dit heeft te maken met de grootte van onze organisatie en goede samenwerkingsverbanden met onze docenten.

Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Lingeriestyling waarvoor ik me heb ingeschreven?

Nadat we jouw betaling intern hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Lingeriestyling. Indien je je meer dan twee weken voor de start van een opleiding hebt ingeschreven, krijg je hiervan nog een reminder. Maak het jezelf gemakkelijk en ... meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven alle praktische informatie (zoals de uren waarop je verwacht wordt, het lokaal, wat je nodig hebt enz.). Er staat zelfs een heuse agenda op! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Dus check deze pagina regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?

Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.

LesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
LingeriestylingZat02/06/201802/06/2018Antwerpen10u00 - 17u00
LingeriestylingZat30/06/201830/06/2018Gent10u00 - 17u00
LingeriestylingZat25/08/201825/08/2018Hasselt10u00 - 17u00

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!