Cursus

Wil je graag mensen coachen op hun weg naar een gelukkiger leven? Haal jij enorme voldoening uit mensen te helpen om hun levensdromen waar te maken? Of ben je misschien zelf op zoek naar advies om de juiste keuzes te maken en een positievere kijk op het leven te hebben? Dan is deze opleiding Life Coach voor Gevorderden ongetwijfeld iets voor jou!

Deze opleiding herneemt eerst een aantal basisbegrippen uit de coachingswereld, om deze vervolgens te gaan verbreden en verdiepen. Zo ga je niet enkel dieper in op de verschillende coachingstechnieken, maar kom je ook alles te weten over het gedrag van de mens.

Dankzij deze vervolmakingscursus leer je dan ook werken in levensechte situaties. Je leert onder andere advies geven bij familiale problemen en verslavingen. Ook wordt er gefocust op hoe je coachingstechnieken kan toepassen in de bedrijfswereld. Deze vervolgmodule is een absolute aanrader voor iedereen die professioneel als Life Coach aan de slag wil.

life coach, coach, coaching, carrière begeleiden, coachingtechnieken, talentontplooiing, carrièreplan, assertiviteit zelfvertrouwen, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Lessenverloop

De opleiding Life Coach (Gevorderden) bestaat uit 10 lessen. Elke les duurt 3 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag dat de lessenreeks gestart is. In het overzicht met de startdata van de opleiding Life Coach (Gevorderden) vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 518.00 euro. Dit bedrag omvat het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Examen en diploma

Het theoretisch examen kan bestaan uit open vragen, meerkeuzevragen en oefeningen over de leerstof.

Het praktijkexamen bestaat uit een aantal opdrachten en een eindwerk.

Wanneer je voor beide onderdelen minstens 60% behaalt, ben je geslaagd voor het examen. Je ontvangt dan het erkend diploma Life Coach (Gevorderden). Hiermee kan je als zelfstandige starten als je ook in het bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer of je kan er mee aan de slag als werknemer.

Benodigdheden

Voor deze opleiding dien je geen extra materiaal aan te kopen om te gebruiken tijdens de lessen. Je moet enkel schrijfgerief en een cursusblok meenemen.

Praktische info

518.00 euro

 • All-in cursusgeld
 • Erkend diploma
 • Duur: 10 lessen
 • Voor iedereen

Inschrijven

Het programma kort samengevat:

 • Wat is morele ontwikkeling?
 • Hoe ga je om met schuld & onschuld
 • Leer coachen op 4 niveaus
 • Hoe kan ik talenten herkennen en ontwikkelen?
 • Wat is het zijn?
 • Uitgebreide coaching: familie, financiën, echtscheidingen, verslavingen en bedrijven

Wat je zal kunnen:

 • Je cliënten gericht kunnen begeleiden in specifieke situaties zoals echtscheidingen en verslavingen
 • Optreden als fair witness en je cliënten zonder waardeoordeel benaderen
 • Cliënten kunnen motiveren om hun doelen te bereiken en helpen om duidelijke grenzen te stellen

life coach, coach, coaching, carrière begeleiden, coachingtechnieken, talentontplooiing, carrièreplan, assertiviteit zelfvertrouwen, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Ben je benieuwd hoe de lessen zullen verlopen? Het filmpje hieronder geeft je een duidelijk beeld van het lessenverloop. De groepen worden zo samengesteld dat iedereen op een aangename manier de lessen kan volgen en voldoende begeleiding krijgt van de docent.

 

Kan ik met deze opleiding starten zonder voorkennis?

Er wordt verondersteld dat je de basiskennis al onder de knie hebt.

Waar en wanneer leg ik examen af?

De laatste les leg je een examen af van jouw cursus Life coach (gevorderden). Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post thuis gestuurd. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als werknemer. Wanneer je als zelfstandige ... in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer.

Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Life coach (gevorderden)?

Tijdens de eerste les krijg je het cursusmateriaal. We vragen je om schrijfgerief en een notitieboekje mee te nemen naar de lessen.

Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ...ingeschreven een lijstje met de materialen die je nodig hebt. Als de docent iets zou willen wijzigen worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wanneer start de volgende opleiding Life Coach (Gevorderden)?

Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Life Coach (Gevorderden) inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt elke dag: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Maak he ...t jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarin je interesse hebt een overzicht van de startdata, locaties en lesuren. Als er nieuwe cursussen worden ingepland, worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast, superhandig dus.

Kan ik betalen met opleidingscheques?

Dat hangt ervan af. Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding.

Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?

Je kan op verschillende manieren korting genieten. Er is een vroegboekkorting als je minstens drie maanden voor start van je cursus inschrijft en betaalt. Met de KMO-portefeuille voor zelfstandige ondernemers betaalt de overheid een deel van jouw opleiding. Wil je alle mogelijkheden zien? ...Die vind je hier. Ook als je niet voor een korting in aanmerking komt, zal je merken dat onze school een vergelijkbare of hogere kwaliteit biedt dan andere opleidingsverstrekkers, aan een scherpere prijs. Dit heeft te maken met de grootte van onze organisatie en goede samenwerkingsverbanden met onze docenten.

Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Life Coach (Gevorderden) waarvoor ik me heb ingeschreven?

Nadat we jouw betaling intern hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Life Coach (Gevorderden). Indien je je meer dan twee weken voor de start van een opleiding hebt ingeschreven, krijg je hiervan nog een reminder. Maak het jezelf gemak ...kelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven alle praktische informatie (zoals de uren waarop je verwacht wordt, het lokaal, wat je nodig hebt enz.). Er staat zelfs een heuse agenda op! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Dus check deze pagina regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?

Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.

LesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
Life Coach (Gevorderden)Maa04/12/201726/02/2018Gent18u30 - 21u30
Life Coach (Gevorderden)Woe06/12/201728/02/2018Hasselt18u30 - 21u30
Life Coach (Gevorderden)Din09/01/201820/03/2018Antwerpen18u30 - 21u30
Life Coach (Gevorderden)Maa07/05/201809/07/2018Antwerpen18u30 - 21u30

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!