Cursus

Wil jij graag leren hoe je een professionele Kruidenstempelmassage kan geven? Dan is deze cursus jou op het lijf geschreven!

Tijdens de les leer je allereerst de soorten kruiden kennen en ontdek je hoe je zelf verschillende bundeltjes kan maken die je tijdens de massage als stempel gaat gebruiken. Daarna krijg je onder de knie hoe je de Kruidenstempelmassage op een correcte wijze kan uitvoeren. Je leert hoe je de stempels kan verwarmen, welke aroma's er vrij komen en welke positieve fysieke en mentale uitwerkingen deze hebben op het lichaam, zodat je een optimaal effect bereikt.

Zin om zelf deze technieken onder de knie te krijgen? Schrijf je dan in voor deze unieke cursus!

kruiden, kruidengeneeskunde, stempel, kruidenstempel, massage, alternatieve therapie, relaxeren, massagetechniek

Lessenverloop

De opleiding Kruidenstempelmassage bestaat uit 1 lessen. Elke les duurt 7 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag dat de lessenreeks gestart is. In het overzicht met de startdata van de opleiding Kruidenstempelmassage vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 130.00 euro. Dit bedrag omvat het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Examen en diploma

De docent beoordeelt je tijdens de lessen door middel van permanente evaluatie.

Wanneer je voor beide onderdelen minstens 60% behaalt, ben je geslaagd voor het examen. Je ontvangt dan het erkend diploma Kruidenstempelmassage. Hiermee kan je als zelfstandige starten als je ook in het bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer of je kan er mee aan de slag als werknemer.

Benodigdheden

Tijdens deze cursus dien je enkele zaken mee te brengen. Kijk voor meer info bij de veelgestelde vragen op deze pagina.

Praktische info

130.00 euro

 • All-in cursusgeld
 • Erkend diploma
 • Duur: 1 lessen
 • Voor iedereen

Inschrijven

Het programma kort samengevat:

 • Zelf kruidenbundeltjes leren maken
 • Welke kruiden kan je gebruiken? En wat is hun werking?
 • De kruidenstempelmassage stap voor stap: hoe ga je aan de slag?
 • Wat zijn de verschillende massagetechnieken die je kan gebruiken?

Wat je zal kunnen:

 • De verschillende soorten kruiden kennen én ze kunnen gebruiken om kruidenbundeltjes mee te maken
 • De technieken van de Kruidenstempelmassage professioneel en correct kunnen uitvoeren voor een optimaal effect
 • De fysieke en mentale klachten van je cliënten kunnen verlichten door specifieke kruiden te gebruiken tijdens de massage

kruiden, kruidengeneeskunde, stempel, kruidenstempel, massage, alternatieve therapie, relaxeren, massagetechniek

Ben je benieuwd hoe de lessen zullen verlopen? Het filmpje hieronder geeft je een duidelijk beeld van het lessenverloop. De groepen worden zo samengesteld dat iedereen op een aangename manier de lessen kan volgen en voldoende begeleiding krijgt van de docent.

 

Waar en wanneer leg ik examen af?

Tijdens deze dagopleiding word je permanent geëvalueerd. Wanneer je slaagt, krijg je nadien het erkend certificaat via de post thuis gestuurd. 

Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Kruidenstempelmassage?

Voor deze lessen heb je nodg:

- Pen & papier

- Drie grote badhanddoeken, liefst in een donkere kleur (de kruiden kunnen afgeven)

- Massage-olie

- Badjas

- Eén hoeslaken voor één persoon

- Lunchpakket

...

Tijdens de les leer je zelf een aantal stempels samen te stellen waarmee je vervolgens dadelijk aan de slag kan gaan.

Voor deze opleiding heb je de mogelijkheid om extra materiaal aan te kopen voor gebruik tijdens de les en thuis, zodat je je goed voorbereidt op het examen. Eigen materiaal aankopen heeft heel wat voordelen: je bent zeker van een optimale hygiëne, en je oefent er ook thuis mee verder. Bovendien is het een uitstekende investering: na je opleiding ga je er meteen mee aan de slag! Deze aankoop is niet verplicht.

Voor de opleiding Massage werd in samenwerking met je docent een pakket op maat samengesteld. Dit pakket kan je aankopen op Schoonheidshandel.com. Daar vind je alle leveranciers van studentenpakketten verzameld. Bovendien geniet je van groothandelsprijzen, waardoor je verzekerd bent van de beste prijs.

Klik hier om de inhoud van je pakket te bekijken en te bestellen. Bestel tijdig zodat je het materiaal zeker de eerste les bij je hebt.

Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven een lijstje met de materialen die je nodig hebt. Als de docent iets zou willen wijzigen worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wanneer start de volgende opleiding Kruidenstempelmassage?

Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Kruidenstempelmassage inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt elke dag: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Maak het j ...ezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarin je interesse hebt een overzicht van de startdata, locaties en lesuren. Als er nieuwe cursussen worden ingepland, worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast, superhandig dus.

Kan ik betalen met opleidingscheques?

Dat hangt ervan af. Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding.

Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?

Je kan op verschillende manieren korting genieten. Er is een vroegboekkorting als je minstens drie maanden voor start van je cursus inschrijft en betaalt. Met de KMO-portefeuille voor zelfstandige ondernemers betaalt de overheid een deel van jouw opleiding. Wil je alle mogelijkheden zien? ...Die vind je hier. Ook als je niet voor een korting in aanmerking komt, zal je merken dat onze school een vergelijkbare of hogere kwaliteit biedt dan andere opleidingsverstrekkers, aan een scherpere prijs. Dit heeft te maken met de grootte van onze organisatie en goede samenwerkingsverbanden met onze docenten.

Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Kruidenstempelmassage waarvoor ik me heb ingeschreven?

Nadat we jouw betaling intern hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Kruidenstempelmassage. Indien je je meer dan twee weken voor de start van een opleiding hebt ingeschreven, krijg je hiervan nog een reminder. Maak het jezelf gemakkel ...ijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven alle praktische informatie (zoals de uren waarop je verwacht wordt, het lokaal, wat je nodig hebt enz.). Er staat zelfs een heuse agenda op! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Dus check deze pagina regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?

Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.

LesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
KruidenstempelmassageZon26/11/201726/11/2017Gent10u00 - 17u00
KruidenstempelmassageZat24/03/201824/03/2018Antwerpen10u00 - 01u30
KruidenstempelmassageZat14/04/201814/04/2018Gent10u00 - 17u00
KruidenstempelmassageZat16/06/201816/06/2018Hasselt10u00 - 17u00

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!