Cursus

Heb je al een opleiding Kleurenconsulent achter de rug en wil je je skills verder aanscherpen? Heb je al ondervonden dat het klassieke kleurenpalet voor sommige cliënten kan worden uitgebreid? Dan is deze workshop Subseizoenen ideaal voor jou!

We zijn allemaal met seizoenen verbonden. Als erkend Kleurenconsulent weet je dat er Lentetypes, Zomertypes, Herfsttypes en Wintertypes bestaan. Maar je zal hoogstwaarschijnlijk bij je analyses wel eens gemerkt hebben dat een Zomertype ook wel met bepaalde kledingstukken of juwelen van een Wintertype heel goed staat (of omgekeerd). Er bestaan inderaad mengvormen, waar de Subseizoenen een heel grote rol spelen.

Dankzij een professionele differentiatie kunnen de vier seizoentypes verder worden verfijnd tot twaalf seizoenspaletten. Hierdoor vergroot je de individuele mogelijkheden van kleurentoepassingen en kleurencombinaties. Dit maakt jouw Kleurenanalyses nog waardevoller!

kleurenconsulent subseizoenen, seizoenspallet, lentetype, zomertype, herfsttype, wintertype, kleurcirkel itten, kleuranalyse, kleuranalist, kleurtypes, seizoen, kleurencombinaties, personal shopper, kleurenadvies, kleurenleer, kleurdoeken, seizoensdoeken,

Lessenverloop

De opleiding Kleurenconsulent (Subseizoenen) bestaat uit 1 lessen. Elke les duurt 7 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag dat de lessenreeks gestart is. In het overzicht met de startdata van de opleiding Kleurenconsulent (Subseizoenen) vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 130.00 euro. Dit bedrag omvat het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Examen en diploma

Wanneer je voor beide onderdelen minstens 60% behaalt, ben je geslaagd voor het examen. Je ontvangt dan het erkend diploma Kleurenconsulent (Subseizoenen). Hiermee kan je als zelfstandige starten als je ook in het bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer of je kan er mee aan de slag als werknemer.

Benodigdheden

Tijdens deze cursus dien je enkele zaken mee te brengen. Kijk voor meer info bij de veelgestelde vragen op deze pagina.

Praktische info

130.00 euro

 • All-in cursusgeld
 • Erkend diploma
 • Duur: 1 lessen
 • Voor iedereen

Inschrijven

Het programma kort samengevat:

 • Hoe herken je de 12 Subseizoenen?
 • Professioneel kleurenadvies geven dat afgestemd is op het subtype
 • Welke make-up past het beste bij de verschillende subseizoenen?
 • Welke kapsels flatteren een bepaald subtype?
 • Een Kleurenanalyse bij 50-plussers uitvoeren
 • Een Kleurenanalyse bij verschillende etniciteiten uitvoeren

Wat je zal kunnen:

 • De 12 Subseizoenen perfect kunnen onderscheiden en je Kleurenanalyse hierop kunnen afstemmen
 • Een Kleurenanalyse correct kunnen uitvoeren bij 50-plussers en verschillende etniciteiten
 • De correcte make-up en kapsels kunnen aanraden voor de verschillende Subseizoenen

kleurenconsulent subseizoenen, seizoenspallet, lentetype, zomertype, herfsttype, wintertype, kleurcirkel itten, kleuranalyse, kleuranalist, kleurtypes, seizoen, kleurencombinaties, personal shopper, kleurenadvies, kleurenleer, kleurdoeken, seizoensdoeken,

Ben je benieuwd hoe de lessen zullen verlopen? Het filmpje hieronder geeft je een duidelijk beeld van het lessenverloop. De groepen worden zo samengesteld dat iedereen op een aangename manier de lessen kan volgen en voldoende begeleiding krijgt van de docent.

 

Kan ik met deze opleiding starten zonder voorkennis?

Deze opleiding vraagt voorkennis van de cursus basis kleurenconsulent .

Waar en wanneer leg ik examen af?

Tijdens deze dagopleiding word je permanent geëvalueerd. Na het volgen van deze opleiding ontvang je een getuigschrift dat je wordt opgestuurd via de post. Alle diploma’s en getuigschriften voldoen aan de Belgische en Nederlandse wetgeving en zorgen er voor dat je kan starten als zelfst ...andig ondernemer of als werknemer.

Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Kleurenconsulent (subseizoenen)?

Gelieve de eerste les schrijfgerief mee te brengen. Tijdens deze cursus maak je gebruik van de doeken van de school. 

...
Voor deze opleiding heb je de mogelijkheid om extra materiaal aan te kopen voor gebruik tijdens de les en thuis, zodat je je goed voorbereidt op het examen. Eigen materiaal aankopen heeft heel wat voordelen: je bent zeker van een optimale hygiëne, en je oefent er ook thuis mee verder. Bovendien is het een uitstekende investering: na je opleiding ga je er meteen mee aan de slag! Deze aankoop is niet verplicht.

Voor de opleiding Kleurenconsulent (Subseizoenen) werd in samenwerking met je docent een pakket op maat samengesteld. Dit pakket kan je aankopen op Schoonheidshandel.com. Daar vind je alle leveranciers van studentenpakketten verzameld. Bovendien geniet je van groothandelsprijzen, waardoor je verzekerd bent van de beste prijs.

 

Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven een lijstje met de materialen die je nodig hebt. Als de docent iets zou willen wijzigen worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wanneer start de volgende opleiding Kleurenconsulent (Subseizoenen)?

Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Kleurenconsulent (Subseizoenen) inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt elke dag: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. ...Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarin je interesse hebt een overzicht van de startdata, locaties en lesuren. Als er nieuwe cursussen worden ingepland, worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast, superhandig dus.

Kan ik betalen met opleidingscheques?

Dat hangt ervan af. Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding.

Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?

Je kan op verschillende manieren korting genieten. Er is een vroegboekkorting als je minstens drie maanden voor start van je cursus inschrijft en betaalt. Met de KMO-portefeuille voor zelfstandige ondernemers betaalt de overheid een deel van jouw opleiding. Wil je alle mogelijkheden zien? ...Die vind je hier. Ook als je niet voor een korting in aanmerking komt, zal je merken dat onze school een vergelijkbare of hogere kwaliteit biedt dan andere opleidingsverstrekkers, aan een scherpere prijs. Dit heeft te maken met de grootte van onze organisatie en goede samenwerkingsverbanden met onze docenten.

Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Kleurenconsulent (Subseizoenen) waarvoor ik me heb ingeschreven?

Nadat we jouw betaling intern hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Kleurenconsulent (Subseizoenen). Indien je je meer dan twee weken voor de start van een opleiding hebt ingeschreven, krijg je hiervan nog een reminder. Maak het jezel ...f gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven alle praktische informatie (zoals de uren waarop je verwacht wordt, het lokaal, wat je nodig hebt enz.). Er staat zelfs een heuse agenda op! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Dus check deze pagina regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?

Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!