Cursus

OPLEIDING

Klantgericht communiceren

Wil jij...

 1. op een professionele manier leren omgaan met verschillende soorten klanten
 2. jouw communicatie perfect afstemmen op de behoeftes, vragen en wensen van de klant
 3. allerlei doelgerichte gesprekstechnieken onder de knie krijgen
 4. jouw klantenrelaties voor 100% laten renderen
 5. meer verdienen door elke maand weer jouw verkooptargets te halen

Verkoper, een beroep met toekomst!

Hoe ga je om met klanten? Het is een vraag die vele antwoorden heeft. Want elke klant is anders. De manier waarop je met hen communiceert is beslissend om tot een succesvolle verkoop over te gaan. Dankzij deze praktijkgerichte opleiding leer je verschillende manieren waarop jij met klanten omgaat.

Samen met een topdocent overloop je alle stappen van een succesvolle interactie. Zowel aan de telefoon als face to face. Je ontdekt hoe je met klachten omgaat, empathie opbrengt en alle andere do’s and don’ts. Want zo bevorder je niet alleen de relatie met de klant maar ook het imago van je bedrijf komt het zeker ten goede. Want professionaliteit en klantgerichtheid blijven de musts voor elke onderneming!

Kies voor een cursus met pit!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Certificaat

  Groepsles

  1 les

  8 lesuren

  199.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

Startdata Klantgericht communiceren

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Antwerpen24/11/202024/11/202009u00 - 17u00Din
Gent10/03/202110/03/202109u00 - 17u00Woe
Hasselt22/03/202122/03/202109u00 - 17u00Maa

PROGRAMMA

klanten, advies, omgaan, klachten, telefoon, face-to-face, klantenonthaal, communicatie, klantvriendelijkheid, opleiding, diploma, B2B, cursus, empathie, boze klanten, klantgerichtheid,klachten behandelen

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Deze cursus is geschikt voor iedereen die regelmatigmet klanten te maken krijgt. Denk maar aan pr, sales en dienst na verkoop. De kennis die je tijdens deze opleiding opdoet, vormt een mooie toevoeging aan je cv en doet jouw carrièrekansen stijgen!

Vaardigheden en skills

 • Je communiceert correct met klanten, via telefoon, e-mail of face-to-face.
 • Jij gaat voor klantgerichtheid en gedraagt je als uithangbord van de firma.
 • Jij herkent en benut de specifieke behoeftes van elke klant.
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Hoe gedraag je jezelf naar klanten toe?
 • Verschillende types van klanten
 • Doelstellingen maken voor klanten en deze realiseren
 • Hoe ga je om met lastige vragen of moeilijke situaties?
 • Overtuigen zonder te manipuleren
 • Gesprekstechnieken voor een succesvol klantengesprek
 • Vaardigheden om klantgerichter te handelen?
 • Win-winsituaties creëren voor jezelf en je klanten
 • Neen zeggen zonder klanten te verliezen
 • Correcte service verlenen zonder grenzen van het bedrijf te overschrijden

klanten, advies, omgaan, klachten, telefoon, face-to-face, klantenonthaal, communicatie, klantvriendelijkheid, opleiding, diploma, B2B, cursus, empathie, boze klanten, klantgerichtheid,klachten behandelen

Onze Docenten

Sarina Verbeek

Docente Sarina Verbeek heeft haar eigen praktijk “Sexolutions” in Zonhoven en geeft ook online therapie. Daarnaast schrijft ze voor magazines ook columns en artikels over alles wat met relaties, seks en liefde te maken heeft. Iedereen kan bij haar terecht voor relatietherapie en sekscounseling en dit zowel voor koppels als individueel. Ook begeleidt en coacht zij singles.
 
“Mensen helpen zit in mijn ‘natuur’. Doorheen mijn professionele carrière heb ik altijd getracht om via de uitoefening van mijn job voor de mensen iets te betekenen en hen waar mogelijk te helpen. Altijd zal ik trachten om samen met mijn cliënten een oplossingsgerichte weg uit te stippelen om zo ‘hun doel’ te bereiken.”

Sandra Bortels

Tijdens mijn functie van Coördinator van de Vlaamse Liga tegen Kanker was ik verantwoordelijk voor de opleiding en dagelijkse coaching van een groep van 40 vrijwilligers met allerlei vooropleidingen en ervaringen. Momenteel begeleid ik als oncocoach mensen die met kanker geconfronteerd worden en hun familie en dit tot aan hun overlijden.
Als lesgeefster voor een publiek van zowel studenten als cursisten is coachen hèt kernwoord omdat ik gemerkt heb dat kennis overdragen moet doorleefd worden met praktijkkennis om het geen loze begrippen te laten blijven… Graag wil ik u als cursist mee op deze weg nemen om de opleiding van uw keuze op een boeiende manier te kunnen overdragen.
 

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Klantgericht communiceren

Wanneer start de volgende opleiding Klantgericht communiceren?
Check het overzicht van de geplande opleidingen, locaties en lesuren. We plannen voortdurend nieuwe startdata in. Bekijk dus regelmatig het overzicht om een startdatum te vinden die perfect in jouw planning past. Of meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel voor een overzicht van alle startdata, locaties en lesuren binnen jouw interessegebied. Superhandig!
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Jazeker! Check ons ruime aanbod aan opleidingen rond het thema Marketing & Communicatie en vind een specialisatiecursus waarin jij meteen jouw klantgerichte communicatievaardigheden kan toepassen!

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Klantgericht communiceren bestaat uit een intensieve lesdag van 8 uur. In de dynamische les leer je verschillende manieren om met klanten te communiceren. Je krijgt tips & tricks mee en wordt zo het ideale uithangbord van je bedrijf. In het overzicht met de startdata van de opleiding vind je alle lesdagen en locaties terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Bij aanvang van de les krijg je speciaal ontwikkeld cursusmateriaal. Buiten pen en papier hoef je niets mee te brengen.

Praktijkervaring en stage

Deze opleiding is heel praktijkgericht. Na de les ga je meteen professioneel aan de slag met je nieuwe vaardigheden. Stage lopen is niet nodig.

Examen en diploma

Na de les krijg je een certificaat om je kennis en nieuwe vaardigheden aan te tonen. Met dit certificaat ga je meteen aan de slag.

klanten, advies, omgaan, klachten, telefoon, face-to-face, klantenonthaal, communicatie, klantvriendelijkheid, opleiding, diploma, B2B, cursus, empathie, boze klanten, klantgerichtheid,klachten behandelen

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).  Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor de opleiding Klantgericht communiceren maar 199.00 euro. Hiervoor krijg je cursusmateriaal op maat, praktijkgerichte begeleiding van een professioneel topdocent, én het gebruik van de lokalen.

Kortingen, subsidies en voordelen

Bekijk zeker de pagina "voordelen en kortingen" op onze website!  Je kan gebruik maken van "de vroegboekkorting" of "de last-call korting".  Ook voor werknemers, werkzoekenden en ondernemers zijn er vaak tijdelijke kortingen die  bij inschrijving onmiddellijk kunnen worden verrekend met de juiste kortingscode! 
klanten, advies, omgaan, klachten, telefoon, face-to-face, klantenonthaal, communicatie, klantvriendelijkheid, opleiding, diploma, B2B, cursus, empathie, boze klanten, klantgerichtheid,klachten behandelen
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Klantgericht communiceren

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS