Cursus

Ben je leerkracht, kinderverzorger of ouder en wil je kinderen laten ontspannen door middel van Kinderyoga? Of wil je zelf les geven of workshops organiseren als Intructeur Kinderyoga? Dan is dit dé opleiding waar jij naar op zoek bent!

Tijdens deze lessenreeks kom je alles te weten over de prachtige wereld van de Kinderyoga. Je maakt kennis met de geschiedenis van Kinderyoga en leert op een professionele wijze heel wat uiteenlopende oefeningen aan. Je krijgt onder de knie hoe je spanning bij kinderen kan herkennen en bijsturen, met als uiteindelijke doel het lichaam volledig te ontspannen. Je leert uiteraard de verschillende houdingen correct uit te voeren en je krijgt een overzicht van de positieve effecten van yoga, meditatie en concentratietechnieken op het lichaam. Alles is bovendien op kindermaat, zodat zelfs de allerkleinsten er heel wat plezier uit kunnen halen.

Klaar om de uitdaging aan te gaan? Schrijf je dan in voor deze erkende opleiding

Lessenverloop

De opleiding Kinderyoga bestaat uit 10 lessen. Elke les duurt 3 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag dat de lessenreeks gestart is. In het overzicht met de startdata van de opleiding Kinderyoga vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 450.00 euro. Dit bedrag omvat het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Examen en diploma

Je legt het theoretische deel van het examen af tijdens de lessen.

Je legt het praktische deel van het examen af tijdens de lessen.

Wanneer je voor beide onderdelen minstens 60% behaalt, ben je geslaagd voor het examen. Je ontvangt dan het erkend diploma Kinderyoga. Hiermee kan je als zelfstandige starten als je ook in het bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer of je kan er mee aan de slag als werknemer.

Benodigdheden

Tijdens deze cursus dien je enkele zaken mee te brengen. Kijk voor meer info bij de veelgestelde vragen op deze pagina.

Praktische info

450.00 euro

 • All-in cursusgeld
 • Erkend diploma
 • Duur: 10 lessen
 • Voor iedereen

Inschrijven

Het programma kort samengevat:

 • De geschiedenis van Kinderyoga
 • Wat zijn de doelgroepen en de doelstellingen?
 • Wat zijn de uitwerkingen van Kinderyoga op het lichaam?
 • Hoe bereid je de les voor?
 • Welke theoretische achtergrond heb je nodig?
 • Stap voor stap uitleg en illustraties bij de poses
 • Hoe werken we met asana's of yogahoudingen?
 • Staande asana's of houdingen
 • Zittende asana's
 • Liggende asana's op de rug
 • Pranayama of de beheersing van de adem
 • Meditatie
 • Concentratietechnieken
 • Yogaseries
 • Voorbeelden van creatieve en interactieve yogalessen voor kinderen
 • Hoe zelf aan de slag gaan als instructeur?

Wat je zal kunnen:

 • Spanningen bij kinderen kunnen herkennen én bijsturen aan de hand van Kinderyoga
 • Zelf workshops kunnen organiseren en/of aan de slag gaan als Kinderyoga Instructeur
 • Correct kunnen werken met yogahoudingen en asana's

Ben je benieuwd hoe de lessen zullen verlopen? Het filmpje hieronder geeft je een duidelijk beeld van het lessenverloop. De groepen worden zo samengesteld dat iedereen op een aangename manier de lessen kan volgen en voldoende begeleiding krijgt van de docent.

 

Waar en wanneer leg ik examen af?

De laatste les leg je een examen af van jouw cursus Kinderyoga. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post thuis gestuurd. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als werknemer. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of ...bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer.

Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Kinderyoga?

Voor de eerste les heb je volgende materialen nodig:
 
- schrijfgerief
- yogamatje
- dekentje
 
...
Eventueel kan er gevraagd worden om vanaf de tweede les extra materiaal mee te brengen zoals een yogabolster, prop en belt. Best dat je dit tijdens de eerste les even aftoetst bij de docent. Dit hoef je dus niet op voorhand te voorzien. 
Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven een lijstje met de materialen die je nodig hebt. Als de docent iets zou willen wijzigen worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wanneer start de volgende opleiding Kinderyoga?

Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Kinderyoga inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt elke dag: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Maak het jezelf gemak ...kelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarin je interesse hebt een overzicht van de startdata, locaties en lesuren. Als er nieuwe cursussen worden ingepland, worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast, superhandig dus.

Kan ik betalen met opleidingscheques?

Dat hangt ervan af. Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding.

Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?

Je kan op verschillende manieren korting genieten. Er is een vroegboekkorting als je minstens drie maanden voor start van je cursus inschrijft en betaalt. Met de KMO-portefeuille voor zelfstandige ondernemers betaalt de overheid een deel van jouw opleiding. Wil je alle mogelijkheden zien? ...Die vind je hier. Ook als je niet voor een korting in aanmerking komt, zal je merken dat onze school een vergelijkbare of hogere kwaliteit biedt dan andere opleidingsverstrekkers, aan een scherpere prijs. Dit heeft te maken met de grootte van onze organisatie en goede samenwerkingsverbanden met onze docenten.

Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Kinderyoga waarvoor ik me heb ingeschreven?

Nadat we jouw betaling intern hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Kinderyoga. Indien je je meer dan twee weken voor de start van een opleiding hebt ingeschreven, krijg je hiervan nog een reminder. Maak het jezelf gemakkelijk en ...ref="/login/">meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven alle praktische informatie (zoals de uren waarop je verwacht wordt, het lokaal, wat je nodig hebt enz.). Er staat zelfs een heuse agenda op! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Dus check deze pagina regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?

Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.

LesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
KinderyogaZat14/10/201716/12/2017Gent10u00 - 13u00
KinderyogaZat24/03/201826/05/2018Antwerpen10u00 - 13u00
KinderyogaZat07/04/201809/06/2018Hasselt14u00 - 17u00
KinderyogaZat21/04/201823/06/2018Gent14u00 - 17u00

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!