Cursus

OPLEIDING

Kinderyoga Instructeur

Wil jij...

 1. yogaposes aanleren speciaal voor kleine kinderen
 2. jouw kind op jonge leeftijd al meditatie- en concentratieoefeningen bijbrengen
 3. kinderen én ouders in jouw yogastudio op een speelse manier tot rust brengen
 4. meer klanten aanspreken door speciale sessies voor kinderen te organiseren

Yogadocent, een beroep met toekomst!

De krijger, de lotus en de zonnegroet voor kinderen? Zeker!

Niet alleen zijn kleintjes van nature uit flexibel, ze beleven ook veel plezier aan yoga, leren onbewust ontspannen, en krijgen zo alle voordelen van lichamelijke en fysieke rust mee. Je kan daarom niet vroeg genoeg beginnen met het aanleren!

Ben je leerkracht, kinderverzorger of ouder? Of wil je workshops geven als Kinderyoga-instructeur? Grijp dan je kans en schrijf je in voor deze professionele cursus! Tijdens deze lessenreeks leer je heel wat uiteenlopende houdingen correct en op kindermaat uitvoeren zodat je spelenderwijs de positieve effecten van yoga, meditatie en concentratie kan doorgeven aan de allerkleinsten!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  10 lessen

  3 lesuren

  495.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

Startdata Kinderyoga Instructeur

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Bruxelles / Brussel06/11/202022/01/202118u30 - 21u30Vrij
Hasselt08/12/202023/02/202118u30 - 21u30Din
Antwerpen08/02/202112/04/202118u30 - 21u30Maa
Gent19/03/202121/05/202118u30 - 21u30Vrij
Antwerpen24/04/202126/06/202110u00 - 13u00Zat

PROGRAMMA

kinderyoga, yoga, opleiding, cursus, lessen, school, diploma, training, workshop, school, avondonderwijs, leren, centrum voor avondonderwijs, schoonheidsschool

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Workshops Kinderyoga Organiseren
 • Zelfstandig Kinderyoga-instructeur
 • Docent Kinderyoga aan een school
 • Leerkracht met kennis van Kinderyoga

Vaardigheden en skills

 • Spanningen bij kinderen kunnen herkennen én bijsturen aan de hand van Kinderyoga
 • Zelf workshops kunnen organiseren als Kinderyoga-instructeur
 • Correct kunnen werken met yogahoudingen en asana’s
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • De voordelen van yoga voor je kind
 • Stap voor stap begeleiding bij de poses
 • Yoga voor elke doelgroep!
 • Staande asana’s of houdingen
 • Zittende asana’s
 • Liggende asana’s op de rug
 • Pranayama of de beheersing van de adem
 • Meditatie en concentratietechnieken
 • Creatieve en interactieve yogalessen voor kinderen
 • Hoe ga je zelf aan de slag als kinderyoga-instructeur?

kinderyoga, yoga, opleiding, cursus, lessen, school, diploma, training, workshop, school, avondonderwijs, leren, centrum voor avondonderwijs, schoonheidsschool

Onze Docenten

Veronique Lejeune

Nadat ze jaren actief was in de sociale sector als maatschappelijk werkster en zich bijgeschoold heeft, zowel in binnen- als buitenland, in verschillende disciplines realiseerde zij haar grote droom. In 2010 richtte zij RELAXKIDS, later TOPAZ, op met als doel door middel van yoga, aandachttraining, massage, aromatherapie en/of coaching een rustpunt te bieden aan kinderen, jongvolwassenen en hun begeleiders.

Veronique haar leuze is: Ieder kind beschikt over talenten die het kan inzetten om op te groeien tot een zelfstandig en evenwichtig individu op voorwaarde dat deze voldoende opportuniteit krijgt deze te ontwikkelen om zo tegenslagen en uitdagingen op het levenspad succesvol te trotseren.

Thalia Green

Thalia is de bezielster van “Zen-Kids”. Ze werkt als massage- en relaxatietherapeut voor volwassenen en kinderen en studeerde relaxatietherapie aan de KULeuven.
Daarnaast is ze kinderyogadocente. Ze geeft kinderyoga op verschillende scholen en werkt o.a voor de Huizen Van Het Kind waar ze kleuter- en kinderyoga geeft. Daarnaast organiseert ze crea-yogakampjes voor kinderen van de kleuterschool en het lager onderwijs.
Kinderen op een speelse manier van hun lichaam leren genieten en hen een ontspannen gevoel geven is haar passie en deze wil ze graag met haar studenten delen.
 

Margot Philips

Margot dompelt je graag onder in de ontspannende wereld van yoga of leert je met veel plezier hoe je aan de slag kan in de medische wereld.
 
Ze behaalde het diploma Yogadocent Hatha Yoga via Aalo Yoga Academie Nederland. Onder de naam YOGA MARGOT verzorgt ze wekelijks gerichte privélessen en yogalessen voor kankerpatiënten (onco-yoga). Haar grote passie is de nadruk te leggen op het therapeutische effect van yoga, zowel voor volwassenen als voor kinderen. In haar lessen benadrukt ze het belang van het correct uitvoeren van de assana’s, ademhalingstechnieken en mindfulness. Ook verdiept ze zich in oogyoga en kinderyoga.
 
Margot studeerde 29 jaar geleden af als medical managment assistent.  Ze bezit een ruime kennis medische terminologie voor verschillende medische specialiteiten waaronder : radiologie, orthopedie, gynaecologie, abdominale chirurgie, oncologie.  Dit is van belang voor het verwerken van de medische verslagen en de medische correspondentie. Patiëntengegevens worden ingevoerd en gecontroleerd en hiernaast maakt ze de afspraken voor de patiënten. In haar takenpakket  verzorgt en onderhoudt ze interne en externe contacten zowel voor de specialisten als voor de patiënten. Als medische secretaresse is zij het aanspreekpunt. 

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Kinderyoga Instructeur

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Kinderen hebben plezier aan yoga omdat het eenvoudig, speels en rustgevend is. Als je jouw aanbod als yogadocent wil uitbreiden of als leerkracht, kinderverzorger of ouder gewoonweg leuke yogasessies op kindermaat wil leren organiseren: hier ben je aan het juiste adres!
Heb ik voor deze opleiding voorkennis nodig?
Iedereen kan deze opleiding volgen. Je hebt geen voorkennis nodig. Een ervaren yogadocent maakt jou stap voor stap wegwijs.
Zijn de lessen praktijkgericht?
Ja, de lessen zijn speciaal ontwikkeld om jou in sneltempo verschillende yogaposes en oefeningen voor kinderen aan te leren. Je leert door te doen. Tijd om je yogamatje uit te rollen!
Hoe start ik als zelfstandig Yogadocent?
Dat kom je te weten in onze praktijkgerichte opleiding Start je eigen zaak, waar je jezelf voorbereid op een carrière als zelfstandig ondernemer. Het is jouw sleutel tot succes. Wil je ontdekken of het ondernemerschap iets voor jou is? Kom dan naar ons gratis Starterslab. Daar krijg je een voorproefje van wat het betekent om als zelfstandige te werken.
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Jazeker, kies bijvoorbeeld voor de cursus Ashtanga Yoga om jezelf verder te verdiepen in de wondere wereld van yoga.

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Kinderyoga Instructeur bestaat uit 10 lessen. Elke les duurt 3 uur. Je hebt elke week op dezelfde dag les. Je krijgt een inleiding in de verschillende yogaposities en leert zelf sessies op kindermaat samenstellen. In het overzicht met de startdata van de opleiding Kinderyoga Instructeur vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Breng je favoriete yogamatje en een dekentje mee naar de les. In latere lessen is het mogelijk dat je ook een bolster, prop of belt nodig hebt. Jouw docent laat dit op tijd weten.

Je neemt best je eigen laptop of tablet mee. Tijdens de lessen focussen we op praktijk, innovatie en kwaliteit. Het ondersteunend lesmateriaal voor de opleiding vind je via jouw eCampus. Zo ben jij er als student zeker van dat je steeds het meest actuele en up-to-date materiaal in handen hebt.

Praktijkervaring en stage

Wil je voor je examen nog wat extra ervaring opdoen? Ga dan eens langs bij een kinderdagverblijf of jeugdvereniging in jouw buurt, vertel iets over je opleiding en stel kinderyoga voor als originele activiteit. Zo geef je de positieve effecten van yoga, meditatie en concentratie spelenderwijs door en leer je jouw yogales op kindermaat vormgeven. Een prima voorbereiding op je verdere carrière als Yogadocent!

Bepaal zelf de plek, periode en duur van je stage. Heb je een toffe stageplaats gevonden? Laat het ons even weten en wij zorgen voor de nodige documenten. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg ervoor dat je de stage beëindigt voor je examen aflegt. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Je legt een theoretisch en een praktisch examen af in de laatste les. Daar hoef je dus geen extra tijd voor vrij te maken. Scoor je minstens 60% op beide examens? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Kinderyoga Instructeur. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Yogadocent. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de opleiding Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

kinderyoga, yoga, opleiding, cursus, lessen, school, diploma, training, workshop, school, avondonderwijs, leren, centrum voor avondonderwijs, schoonheidsschool

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).  Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld jouw opleiding bedraagt slechts 495.00 euro. Dit bedrag omvat het geïllustreerde lesboek, de professionele begeleiding van een professionele kinderyoga-instructeur, het gebruik van de lokalen en het examen.

Kortingen, subsidies en voordelen

Bekijk zeker de pagina "voordelen en kortingen" op onze website!  Je kan gebruik maken van "de vroegboekkorting" of "de last-call korting".  Ook voor werknemers, werkzoekenden en ondernemers zijn er vaak tijdelijke kortingen die  bij inschrijving onmiddellijk kunnen worden verrekend met de juiste kortingscode! 
kinderyoga, yoga, opleiding, cursus, lessen, school, diploma, training, workshop, school, avondonderwijs, leren, centrum voor avondonderwijs, schoonheidsschool
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS