Cursus

Werk je graag met kinderen, ben je creatief en vind je het fantastisch om hun snoetjes om te toveren tot echte kunstwerkjes? Dan is de opleiding Kindergrime jou op het lijf geschreven!

Tijdens deze praktijkgerichte lessenreeks leer je hoe je de gezichtjes van kinderen prachtig kan grimeren. Een piraat, tijger of prinses? Jij zorgt ervoor dat het werkelijkheid wordt en dat ze de rest van de dag prachtig geschminkt én met een grote glimlach rondlopen. Je krijgt onder de knie hoe je kunt werken met kleuren en contrast en hoe je herkenbare karakters en fleurige wangtekeningen kan creëren. Uiteraard leer je ook hoe je hygiënisch en veilig kan werken. Een mooie toekomst met veel werkgelegenheid (kinderfeestjes, animatie, evenementen...) ligt voor je open!

Klaar om de uitdaging aan te gaan? Schrijf je dan in voor deze unieke opleiding. 

kindergrime, kindergrimeur, grime, kinderanimatie, animatie, kinderfeest, make-up kinderen, aquaschmink, schminken, facepainting, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Lessenverloop

De opleiding Kindergrime bestaat uit 5 lessen. Elke les duurt 3 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag dat de lessenreeks gestart is. In het overzicht met de startdata van de opleiding Kindergrime vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 290.00 euro. Dit bedrag omvat het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Examen en diploma

Je legt het praktisch deel van het examen af tijdens de lessen.

Wanneer je voor beide onderdelen minstens 60% behaalt, ben je geslaagd voor het examen. Je ontvangt dan het erkend diploma Kindergrime. Hiermee kan je als zelfstandige starten als je ook in het bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer of je kan er mee aan de slag als werknemer.

Benodigdheden

Voor de opleiding {$course.CourseName} werd in samenwerking met jouw docent een pakket op maat samengesteld via Schoonheidshandel.

Praktische info

290.00 euro

 • All-in cursusgeld
 • Erkend diploma
 • Duur: 5 lessen
 • Voor iedereen

Inschrijven

Het programma kort samengevat:

 • Een praktische handleiding voor maquilleertechnieken
 • Kleur en contrast: knallen met kleuren
 • Herkenbare karakters schminken
 • Hygiënisch en veilig werken
 • Hoe ontwerp je fleurige wangtekeningen?
 • Hoe maak je figuren zoals prinsessen, clowns, dieren,…?

Wat je zal kunnen:

 • Kunnen werken met een waaier aan professionele producten en materialen
 • Je creativiteit de vrije loop laten gaan en uiteenlopende ontwerpen kunnen creëren én uitvoeren
 • Een piraat of prinses? De klant vraagt, jij draait!
 • Veilig en hygiënisch kunnen werken

kindergrime, kindergrimeur, grime, kinderanimatie, animatie, kinderfeest, make-up kinderen, aquaschmink, schminken, facepainting, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Ben je benieuwd hoe de lessen zullen verlopen? Het filmpje hieronder geeft je een duidelijk beeld van het lessenverloop. De groepen worden zo samengesteld dat iedereen op een aangename manier de lessen kan volgen en voldoende begeleiding krijgt van de docent.

 

Moet ik modellen meebrengen?

Bij een beperkte groep cursisten kan de docent na de eerste les vragen om modellen te voorzien.

Waar en wanneer leg ik examen af?

De laatste les leg je een examen af van jouw cursus Kindergrime. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post thuis gestuurd. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als werknemer. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of ... bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer.

Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Kindergrime?

Vanaf de eerste les al begin je al met praktijkoefeningen. Neem dus zeker de volgende materialen mee:

 • Pakket kindergrime
 • Schrijfgerief
 • Make-up spiegel
 • Haarband
 • Handoek en washandje
 • Fototoestel
 • ...
 • Make-upremover of removerdoekjes

Tijdens de eerste les hoef je geen model mee te brengen. Moest dit wel nodig zijn tijdens de volgende lessen, dan brengt je docent je hiervan op de hoogte.

Voor deze opleiding heb je extra materiaal nodig voor gebruik tijdens de les en thuis, zodat je je goed voorbereidt op het examen. Eigen materiaal aankopen heeft heel wat voordelen: je bent zeker van een optimale hygiëne, en je oefent er ook thuis mee verder. Bovendien is het een uitstekende investering: na je opleiding ga je er meteen mee aan de slag!

Voor deze opleiding werd in samenwerking met je docent een pakket op maat samengesteld, waarin alles zit wat jij tijdens de les nodig hebt. Dit pakket kan je aankopen op Schoonheidshandel.com. Daar vind je alle leveranciers van studentenpakketten verzameld. Bovendien geniet je van groothandelsprijzen, waardoor je verzekerd bent van de beste prijs.

Klik hier om de inhoud van je pakket te bekijken en te bestellen. Bestel tijdig zodat je het materiaal zeker de eerste les bij je hebt.

Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven een lijstje met de materialen die je nodig hebt. Als de docent iets zou willen wijzigen worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wanneer start de volgende opleiding Kindergrime?

Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Kindergrime inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt elke dag: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Maak het jezelf gemakkelijk ...en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarin je interesse hebt een overzicht van de startdata, locaties en lesuren. Als er nieuwe cursussen worden ingepland, worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast, superhandig dus.

Kan ik betalen met opleidingscheques?

Dat hangt ervan af. Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding.

Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?

Je kan op verschillende manieren korting genieten. Er is een vroegboekkorting als je minstens drie maanden voor start van je cursus inschrijft en betaalt. Met de KMO-portefeuille voor zelfstandige ondernemers betaalt de overheid een deel van jouw opleiding. Wil je alle mogelijkheden zien? ...Die vind je hier. Ook als je niet voor een korting in aanmerking komt, zal je merken dat onze school een vergelijkbare of hogere kwaliteit biedt dan andere opleidingsverstrekkers, aan een scherpere prijs. Dit heeft te maken met de grootte van onze organisatie en goede samenwerkingsverbanden met onze docenten.

Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Kindergrime waarvoor ik me heb ingeschreven?

Nadat we jouw betaling intern hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Kindergrime. Indien je je meer dan twee weken voor de start van een opleiding hebt ingeschreven, krijg je hiervan nog een reminder. Maak het jezelf gemakkelijk en ...href="/login/">meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven alle praktische informatie (zoals de uren waarop je verwacht wordt, het lokaal, wat je nodig hebt enz.). Er staat zelfs een heuse agenda op! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Dus check deze pagina regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?

Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.

LesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
KindergrimeZon05/11/201703/12/2017Gent14u00 - 17u00
KindergrimeWoe03/01/201831/01/2018Gent14u00 - 17u00
KindergrimeZat03/02/201803/03/2018Antwerpen10u00 - 13u00
KindergrimeMaa19/02/201819/03/2018Brugge18u30 - 21u30
KindergrimeZat10/03/201807/04/2018Hasselt10u00 - 13u00
KindergrimeZat14/04/201812/05/2018Gent10u00 - 13u00

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!