Cursus

OPLEIDING

Kindergrime (Gevorderden)

Wil jij...

 1. je skills als kindergrimeur verder uitbreiden
 2. nieuwe technieken leren
 3. kinderen verrassen met hun favoriete personages
 4. meer opdrachten binnenhalen

Kindergrimeur, een beroep met toekomst!

Heb je reeds ervaring met Kindergrime en wil je je skills graag uitbreiden en je specialiseren? Dan is deze cursus jou op het lijf geschreven!

Kinderen willen vaak geschminkt worden in hun favoriete dier of personage. Iemand omtoveren tot een prinsesje of een leeuw kan je wellicht al, maar weet je ook raad met personages als Elza uit Frozen en Yoda uit Star Wars? Tijdens deze praktijkgerichte groepslessen leer je complexe en actuele figuren schminken, zodat je na afloop de wens van elk kind kan vervullen.

Daarnaast krijg je onder de knie hoe je metamorfoses en transformaties kan creëren zonder gebruik te maken van protheses en leer je specifieke methodes aan om kinderen ouder of in 3D te schminken. Ook ga je aan de slag met Double Loading en One Stroke en leer je alles over tribals. 

Klaar om je technieken aan te scherpen? Schrijf je dan in voor deze boeiende opleiding!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  5 lessen

  3 lesuren

270.00 229.50 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

Startdata Kindergrime (Gevorderden)

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Gent03/03/202131/03/202118u30 - 21u30Woe

PROGRAMMA

opleiding, kindergrime, kindergrimeur, grimeur, grime, facepaint

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Kindergrimeur (Werknemer)
 • Kindergrimeur (Zelfstandige)

Vaardigheden en skills

 • Op een professionele manier moderne en actuele figuren kunnen schminken zodat je aan elke kinderwens kan voldoen
 • De technieken van de Double Loading en One Stroke perfect kunnen toepassen
 • Verbluffende 3D-effecten kunnen creëren
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Metamorfoses en transformaties zonder protheses
 • Complexe en actuele figuren schminken
 • Ouder Shminken
 • Hoe maak je iets 3D?
 • Double Loading en One Stroke
 • Tribal

opleiding, kindergrime, kindergrimeur, grimeur, grime, facepaint

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Kindergrime (Gevorderden)

Moet ik modellen meebrengen?
Bij een beperkte groep cursisten kan de docent na de eerste les vragen om modellen te voorzien.
Kan ik met deze opleiding starten zonder voorkennis?
Er wordt verondersteld dat je de basiskennis al onder de knie hebt.
Waar en wanneer leg ik examen af?
De laatste les leg je een examen af van jouw cursus Kindergrime (gevorderden). Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het waardevol diploma via de post thuis gestuurd. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als werknemer. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep wil starten, is het handig om ook te beschikken over het attest Bedrijfsbeheer.
Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Kindergrime (gevorderden)?

You already start with practical exercises from the first lesson. So be sure to bring the following materials :

 • Children's make-up package
 • Writing supplies
 • Make-up spiegel
 • Hairband
 • Towel and washcloth
 • Camera
 • Make-upremover of removerdoekjes

During the first lesson you practice on your fellow students. The teacher will then agree with you when you should bring your own model.

During the lectures you often work with our materials. However, for this training you also need material for use during class and at home, so that you prepare well for the exam. Purchasing your own material has many advantages: you are assured of optimal hygiene, and you can continue to practice with it at home. Moreover, it is an excellent investment: after your training you can get started right away !

For this training, a tailor- made package was put together in collaboration with your teacher , which contains everything you need during class. You can purchase this package on Beautyblue . There you will find all suppliers of student packages collected. In addition, you enjoy wholesale prices, so you are assured of the best price .

Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven een lijstje met de materialen die je nodig hebt. Als de docent iets zou willen wijzigen worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!
Wanneer start de volgende opleiding Kindergrime (Gevorderden)?
Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Kindergrime (Gevorderden) inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt elke dag: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarin je interesse hebt een overzicht van de startdata, locaties en lesuren. Als er nieuwe cursussen worden ingepland, worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast, superhandig dus.
Kan ik betalen met opleidingscheques?
Dat hangt ervan af. Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding.
Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Kindergrime (Gevorderden) waarvoor ik me heb ingeschreven?
Nadat we jouw betaling intern hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Kindergrime (Gevorderden). Indien je je meer dan twee weken voor de start van een opleiding hebt ingeschreven, krijg je hiervan nog een reminder. Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven alle praktische informatie (zoals de uren waarop je verwacht wordt, het lokaal, wat je nodig hebt enz.). Er staat zelfs een heuse agenda op! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Dus check deze pagina regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!
Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?
Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.
Wat verandert er in september 2018 als ik zelfstandige wil worden?
Vanaf september 2018 moet je geen examen meer afleggen bij de Centrale Examencommissie in Brussel om een officieel attest Bedrijfsbeheer te behalen. Dit is dus een groot voordeel; je kan het diploma gewoon aan onze school behalen. Kennis van bedrijfsbeheer geeft je een grote voorsprong op je concurrenten in de uitbouw van je bedrijf of zelfstandige activiteit. Naar klanten toe is dit een écht kwaliteitsbewijs.

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Kindergrime (Gevorderden) bestaat uit 5 lessen. Elke les duurt 3 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag als de startdag van de lessenreeks. In het overzicht met de startdata van de opleiding Kindergrime (Gevorderden) vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Voor de opleiding Kindergrime (Gevorderden) werd in samenwerking met jouw docent een pakket op maat samengesteld via Beautyblue.

Praktijkervaring en stage

Praktijkervaring doe je op via een stage. Als je een stageplek hebt gevonden, vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze vul je dan samen met je stagegever in.

Je mag je stageperiode en -duur zelf kiezen. Zorg er zeker voor dat je het maximum van 300 stage-uren niet overschrijdt en dat je stageperiode tijdens je opleiding valt, dus voor het behalen van je diploma.

Examen en diploma

Op het einde van je opleiding leg je een examen af. Wanneer je minstens 60% behaalt, ben je geslaagd. Je ontvangt dan per post het diploma Kindergrime (Gevorderden). Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als werknemer. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep wil starten, is het handig om ook te beschikken over het attest Bedrijfsbeheer.

opleiding, kindergrime, kindergrimeur, grimeur, grime, facepaint

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).  Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 229.50 euro. Dit bedrag omvat het lesboek, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Kortingen, subsidies en voordelen

Bekijk zeker de pagina "voordelen en kortingen" op onze website!  Je kan gebruik maken van "de vroegboekkorting" of "de last-call korting".  Ook voor werknemers, werkzoekenden en ondernemers zijn er vaak tijdelijke kortingen die  bij inschrijving onmiddellijk kunnen worden verrekend met de juiste kortingscode! 
opleiding, kindergrime, kindergrimeur, grimeur, grime, facepaint
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS