Cursus

Wil je een succesvolle carrière als erkend Kapper uitbouwen? Wil je beginnen als zelfstandige of met je eigen kapsalon? Dan is deze opleiding jou op het lijf geschreven!

Tijdens deze lessen leer je de belangrijkste technieken die je als Kapper moet beheersen. Je start met de basisvaardigheden, zoals werken met professionele producten en materialen en het wassen en verzorgen van het haar. Vervolgens krijg je onder de knie welk kapsel past bij welke gelaatsvorm. Zo geef jij jouw klanten professioneel advies. Daarna worden verschillende snitten stap voor stap behandeld. Ook de omvormingstechnieken, zoals brushen, watergolf en permanent komen aan bod. Uiteraard krijg je ook professionele kleuringen onder de knie!


kapper, kappersopleiding, kapster, oefenhoofd, kapsel, kapperszaak, kapsalon, wassen, haarverzorging, pony, permanent, ontkrullen, beitsen, brushen, krullen, kleuren, ontkleuren, vestigingsattest, eigen kapsalon starten, centrale examencommissie, groepsl

Lessenverloop

De opleiding Kapper bestaat uit 24 lessen. Elke les duurt 3 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag dat de lessenreeks gestart is. In het overzicht met de startdata van de opleiding Kapper vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 1640.00 euro. Dit bedrag omvat het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Examen en diploma

Je legt het theoretische deel van het examen af tijdens de lessen.

Je legt het praktisch deel van het examen af tijdens de lessen.

Wanneer je voor beide onderdelen minstens 60% behaalt, ben je geslaagd voor het examen. Je ontvangt dan het erkend diploma Kapper. Hiermee kan je als zelfstandige starten als je ook in het bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer of je kan er mee aan de slag als werknemer.

Benodigdheden

Voor de opleiding {$course.CourseName} werd in samenwerking met jouw docent een pakket op maat samengesteld via Schoonheidshandel.

Praktische info

1640.00 euro

 • All-in cursusgeld
 • Erkend diploma
 • Duur: 24 lessen
 • Voor iedereen

Inschrijven

Het programma kort samengevat:

 • Basistechnieken dameskapsel
 • De verzorging van het haar
 • Kapseladviezen geven
 • Knippen en stylen van het haar
 • Basispermanenten
 • Kleurtechnieken
 • Brushing en watergolf
 • De verschillende haartypes
 • De gezichtsvormen
 • Verzorgingsproducten
 • Werken als zelfstandig Kapper
 • Een eigen Kapsalon opstarten

Wat je zal kunnen:

 • Perfect weten met welke producten en welke tools je het gewenste resultaat kunt bereiken
 • Een waaier aan kapsels kunnen creëren en de voornaamste technieken perfect onder de knie hebben
 • Je cliënten warm onthalen en persoonlijk adviseren over hun kapsel

kapper, kappersopleiding, kapster, oefenhoofd, kapsel, kapperszaak, kapsalon, wassen, haarverzorging, pony, permanent, ontkrullen, beitsen, brushen, krullen, kleuren, ontkleuren, vestigingsattest, eigen kapsalon starten, centrale examencommissie, groepsl

Ben je benieuwd hoe de lessen zullen verlopen? Het filmpje hieronder geeft je een duidelijk beeld van het lessenverloop. De groepen worden zo samengesteld dat iedereen op een aangename manier de lessen kan volgen en voldoende begeleiding krijgt van de docent.

 

Moet ik modellen meebrengen?

Ja, voor sommige lessen moet je een model voorzien. Bij aanvang van de cursus ontvang je hierover meer informatie.

Waar en wanneer leg ik examen af?

Kapper is een zgn. gereglementeerd beroep. Wil je als werknemer aan de slag? Dan leg je de laatste les examen af aan onze school. Met het behaalde diploma kan je in dienstverband starten. Wil je als zelfstandige in dit beroep starten? Dan leg je examen af bij de Centrale Examencommissie va ...n de overheid, waarna je het erkende attest ontvangt. Onze cursus vormt hierop de perfecte voorbereiding, je moet geen bijkomende zaken studeren. Om als zelfstandige te starten heb je ook een attest bedrijfsbeheer nodig. Dit attest behaal je het snelst via onze opleiding Bedrijfsbeheer.

Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Kapper?

Voor deze lessen breng je drie handdoekken mee. 

...
Daarnaast heb je ook extra materiaal nodig voor gebruik tijdens de les en thuis, zodat je je goed voorbereidt op het examen. Eigen materiaal aankopen heeft heel wat voordelen: je bent zeker van een optimale hygiëne, en je oefent er ook thuis mee verder. Bovendien is het een uitstekende investering: na je opleiding ga je er meteen mee aan de slag!

Voor de opleiding Kapper werd in samenwerking met je docent een pakket op maat samengesteld, waarin alles zit wat jij tijdens de les nodig hebt. Dit pakket kan je aankopen op Schoonheidshandel.com. Daar vind je alle leveranciers van studentenpakketten verzameld. Bovendien geniet je van groothandelsprijzen, waardoor je verzekerd bent van de beste prijs.

Klik hier om de inhoud van je pakket te bekijken en te bestellen. Bestel tijdig zodat je het materiaal zeker de eerste les bij je hebt.

 

 

LESSENPLAN:

Productkennis, theorie en analyse van haar en huid, gelaatsvormen.

Massagetechniek, hoofdwassing en brushingtechniek.

Snitten zoals massieve snit, gradatiesnit, toenemende lagensnit.

Watergolf, theorie en toepassing kleuring.

Blonde lokken,...

Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven een lijstje met de materialen die je nodig hebt. Als de docent iets zou willen wijzigen worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wanneer start de volgende opleiding Kapper?

Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Kapper inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt elke dag: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Maak het jezelf gemakkelijk en ... href="/login/">meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarin je interesse hebt een overzicht van de startdata, locaties en lesuren. Als er nieuwe cursussen worden ingepland, worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast, superhandig dus.

Kan ik betalen met opleidingscheques?

Dat hangt ervan af. Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding.

Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?

Je kan op verschillende manieren korting genieten. Er is een vroegboekkorting als je minstens drie maanden voor start van je cursus inschrijft en betaalt. Met de KMO-portefeuille voor zelfstandige ondernemers betaalt de overheid een deel van jouw opleiding. Wil je alle mogelijkheden zien? ...Die vind je hier. Ook als je niet voor een korting in aanmerking komt, zal je merken dat onze school een vergelijkbare of hogere kwaliteit biedt dan andere opleidingsverstrekkers, aan een scherpere prijs. Dit heeft te maken met de grootte van onze organisatie en goede samenwerkingsverbanden met onze docenten.

Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Kapper waarvoor ik me heb ingeschreven?

Nadat we jouw betaling intern hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Kapper. Indien je je meer dan twee weken voor de start van een opleiding hebt ingeschreven, krijg je hiervan nog een reminder. Maak het jezelf gemakkelijk en ..."/login/">meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven alle praktische informatie (zoals de uren waarop je verwacht wordt, het lokaal, wat je nodig hebt enz.). Er staat zelfs een heuse agenda op! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Dus check deze pagina regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?

Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.

LesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
KapperDin14/11/201724/04/2018Hasselt18u30 - 21u30
KapperZon04/02/201815/07/2018Gent10u00 - 13u00
KapperWoe21/02/201801/08/2018Brugge18u30 - 21u30
KapperZat03/03/201808/09/2018Antwerpen16u00 - 19u00
KapperZat03/03/201815/09/2018Hasselt10u00 - 13u00
KapperDin06/03/201818/09/2018Gent18u30 - 21u30
KapperDon03/05/201801/11/2018Antwerpen18u30 - 21u30

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!