Cursus

Ben je een gepassioneerde creatieveling met oog voor detail? Wil je graag zelf juwelen ontwerpen én maken? Schrijf je dan snel in voor deze praktijkgerichte opleiding en creëer unieke ringen, oorbellen en halskettingen!

Tijdens de lessen leer je aan de hand van professionele technieken prachtige sieraden maken. Alvorens je aan het ontwerpen slaat, leer je de verschillende materialen kennen. Je komt alles te weten over de eigenschappen van kralen, parels, edelstenen en edelmetalen. Ook worden de verschillende gereedschappen op een rijtje gezet en leer je alles over veilig werken.  Eens je dit onder de knie hebt, kan je effectief aan de slag. Je leert onder andere het traditionele rijgen, werken met ArtClay en acrylhars en het zelf maken van mallen, zodat je na afloop alle professionele technieken beheerst die je nodig hebt om onvergetelijke creaties te maken!

Klaar om de uitdaging aan te gaan? Schrijf je dan in voor deze unieke opleiding.

juwelenontwerper, sierraden maken, juweel, sieraad, broche, halssnoer, ketting, ring, accessoire, kralen parek, edelsteen, edelmetaal, slijpvorm, goud, zilver, palladium, platina, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Lessenverloop

De opleiding Juwelen Ontwerpen bestaat uit 10 lessen. Elke les duurt 4 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag dat de lessenreeks gestart is. In het overzicht met de startdata van de opleiding Juwelen Ontwerpen vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 420.00 euro. Dit bedrag omvat het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Examen en diploma

Wanneer je voor beide onderdelen minstens 60% behaalt, ben je geslaagd voor het examen. Je ontvangt dan het erkend diploma Juwelen Ontwerpen. Hiermee kan je als zelfstandige starten als je ook in het bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer of je kan er mee aan de slag als werknemer.

Benodigdheden

Tijdens deze cursus dien je enkele zaken mee te brengen. Kijk voor meer info bij de veelgestelde vragen op deze pagina.

Praktische info

420.00 euro

 • All-in cursusgeld
 • Erkend diploma
 • Duur: 10 lessen
 • Voor iedereen

Inschrijven

Het programma kort samengevat:

 • Algemene kennis
 • Welke grondstoffen kan ik gebruiken?
 • Inspiratie opdoen
 • Het ontwerp maken
 • Overzicht courante technieken
 • Veiligheid en hygiëne in het werkatelier
 • Werken met Art Clay
 • Werken met acrylhars
 • Hoe maak ik zelf mallen?

Wat je zal kunnen:

 • Zelf de mooiste ringen, broches, halskettingen, oorbellen,.... kunnen ontwerpen
 • Professioneel en veilig kunnen werken met een waaier aan gereedschappen
 • Verschillende technieken kunnen toepassen en verschillende materialen (zoals Art Clay en acrylhars) kunnen gebruiken met prachtige creaties als resultaat

juwelenontwerper, sierraden maken, juweel, sieraad, broche, halssnoer, ketting, ring, accessoire, kralen parek, edelsteen, edelmetaal, slijpvorm, goud, zilver, palladium, platina, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Ben je benieuwd hoe de lessen zullen verlopen? Het filmpje hieronder geeft je een duidelijk beeld van het lessenverloop. De groepen worden zo samengesteld dat iedereen op een aangename manier de lessen kan volgen en voldoende begeleiding krijgt van de docent.

 

Waar en wanneer leg ik examen af?

De laatste les leg je een examen af van jouw cursus Juwelen ontwerpen. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post thuis gestuurd. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als werknemer. Wanneer je als zelfstandige in hoo ...fd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer.

Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Juwelen ontwerpen?

Tijdens de eerste les krijg je het cursusboek.

Om deze cursus te kunnen volgen, moet je een basisinvestering doen van maximum 300 euro om jouw juwelen te kunnen ontwerpen. Je krijgt tijdens de eerste les een lijst van jouw docent. In groep zal er dan eventuee ...l een aankoop kunnen gedaan worden via een groothandel. 

Verder zal je ook zelf het materiaal van jouw sieraden aankopen. De prijs is afhankelijk van het door jou gekozen materiaal (goud, zilver, metaal,...). 

Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven een lijstje met de materialen die je nodig hebt. Als de docent iets zou willen wijzigen worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wanneer start de volgende opleiding Juwelen Ontwerpen?

Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Juwelen Ontwerpen inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt elke dag: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Maak het jezelf gemakk ...elijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarin je interesse hebt een overzicht van de startdata, locaties en lesuren. Als er nieuwe cursussen worden ingepland, worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast, superhandig dus.

Kan ik betalen met opleidingscheques?

Dat hangt ervan af. Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding.

Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?

Je kan op verschillende manieren korting genieten. Er is een vroegboekkorting als je minstens drie maanden voor start van je cursus inschrijft en betaalt. Met de KMO-portefeuille voor zelfstandige ondernemers betaalt de overheid een deel van jouw opleiding. Wil je alle mogelijkheden zien? ...Die vind je hier. Ook als je niet voor een korting in aanmerking komt, zal je merken dat onze school een vergelijkbare of hogere kwaliteit biedt dan andere opleidingsverstrekkers, aan een scherpere prijs. Dit heeft te maken met de grootte van onze organisatie en goede samenwerkingsverbanden met onze docenten.

Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Juwelen Ontwerpen waarvoor ik me heb ingeschreven?

Nadat we jouw betaling intern hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Juwelen Ontwerpen. Indien je je meer dan twee weken voor de start van een opleiding hebt ingeschreven, krijg je hiervan nog een reminder. Maak het jezelf gemakkelijk ...en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven alle praktische informatie (zoals de uren waarop je verwacht wordt, het lokaal, wat je nodig hebt enz.). Er staat zelfs een heuse agenda op! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Dus check deze pagina regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?

Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.

LesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
Juwelen OntwerpenDon23/11/201708/02/2018Gent18u30 - 22u30
Juwelen OntwerpenMaa05/03/201807/05/2018Antwerpen18u00 - 22u00
Juwelen OntwerpenZat21/04/201823/06/2018Gent09u00 - 13u00

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!