Cursus

Wil jij graag zelf traditionele Japanse Gelaatsmassages kunnen geven? Dan is deze opleiding jou op het lijf geschreven!

De Japanse Gelaatsmassage (Ko Bi Do) is een vorm van traditionele Japanse massagekunst. Honderden generaties hebben deze unieke massagevorm verfijnd en uitgebreid. Deze massage behandelt het gelaat, de gezichtshuid, de gelaatsspieren en de Qi- energie van het hele lichaam. Het is een verfijnde massagetechniek die zowel de oppervlakkige als de dieper gelegen gezichtsweefsels behandelt. Zo krijgen het meridiaanstelsel, de acupunctuurpunten, het spierweefsel, het lymfestelsel alsook het hormonaal systeem en de bloedsomloop in het hele lichaam een enorme boost.

Tijdens deze cursus leer je hoe je je cliënten een goede doorbloeding kunt geven en de afvalstoffen kunt afvoeren. Hierdoor verhoog je de immuniteit en verlaag je het stressgehalte bij je cliënten. Deze massage heeft als pluspunt dat het een jeugdigere uitstraling geeft. Zo verkrijg je op een natuurlijke wijze een facelift en een verjongend effect!

Lessenverloop

De opleiding Japanse Gelaatsmassage bestaat uit 3 lessen. Elke les duurt 3 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag dat de lessenreeks gestart is. In het overzicht met de startdata van de opleiding Japanse Gelaatsmassage vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 160.00 euro. Dit bedrag omvat het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Examen en diploma

Je legt het praktisch deel van het examen af tijdens de lessen.

Wanneer je voor beide onderdelen minstens 60% behaalt, ben je geslaagd voor het examen. Je ontvangt dan het erkend diploma Japanse Gelaatsmassage . Hiermee kan je als zelfstandige starten als je ook in het bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer of je kan er mee aan de slag als werknemer.

Benodigdheden

Tijdens deze cursus dien je enkele zaken mee te brengen. Kijk voor meer info bij de veelgestelde vragen op deze pagina.

Praktische info

160.00 euro

 • All-in cursusgeld
 • Erkend diploma
 • Duur: 3 lessen
 • Voor iedereen

Inschrijven

Het programma kort samengevat:

 • Wat is schoonheid volgens de Oosterse filosofie?
 • Wat is een Japanse gelaatsmassage?
 • Hoe geef ik de perfecte Japanse Gelaats- en Nekmassage?
 • Wat is het verschil tussen een Japanse en Westerse gelaatsmassage?
 • Hoe laat ik de stress van mijn klant verdwijnen?
 • Hoe voer ik een natuurlijk facelift uit?

Wat je zal kunnen:

 • Een professionele Japanse Gelaatsmassage kunnen geven
 • Je cliënten een jeugdige uitstraling kunnen bezorgen en hen met minder stress door het leven laten gaan
 • Het meridiaanstelsel, het spierweefsel, het lymfestelsel én de bloedsomloop van je cliënten kunnen stimuleren

Ben je benieuwd hoe de lessen zullen verlopen? Het filmpje hieronder geeft je een duidelijk beeld van het lessenverloop. De groepen worden zo samengesteld dat iedereen op een aangename manier de lessen kan volgen en voldoende begeleiding krijgt van de docent.

 

Moet ik modellen meebrengen?

Tijdens de lessenreeks oefen je op je medestudenten. Zo kan je de behandeling zowel uit het standpunt van de ontvanger als van de massagegever ervaren.

Waar en wanneer leg ik examen af?

De laatste les leg je een examen af van jouw cursus Japanse gelaatsmassage. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post thuis gestuurd. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als werknemer. Wanneer je als zelfstandige i ...n hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer.

Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Japanse gelaatsmassage?

Voor de eerste les neem je mee:

- Pen & papier

- Twee badhanddoeken

- Twee gasthanddoeken

- Gelaatscrème

- Olie of een massagecrème die is afgestemd op het eigen gelaat

...

Voor deze opleiding heb je de mogelijkheid om extra materiaal aan te kopen voor gebruik tijdens de les en thuis, zodat je je goed voorbereidt op het examen. Eigen materiaal aankopen heeft heel wat voordelen: je bent zeker van een optimale hygiëne, en je oefent er ook thuis mee verder. Bovendien is het een uitstekende investering: na je opleiding ga je er meteen mee aan de slag! Deze aankoop is niet verplicht.

Voor de opleiding Massage werd in samenwerking met je docent een pakket op maat samengesteld. Dit pakket kan je aankopen op Schoonheidshandel.com. Daar vind je alle leveranciers van studentenpakketten verzameld. Bovendien geniet je van groothandelsprijzen, waardoor je verzekerd bent van de beste prijs.

Klik hier om de inhoud van je pakket te bekijken en te bestellen. Bestel tijdig zodat je het materiaal zeker de eerste les bij je hebt.

 

Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven een lijstje met de materialen die je nodig hebt. Als de docent iets zou willen wijzigen worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wanneer start de volgende opleiding Japanse Gelaatsmassage ?

Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Japanse Gelaatsmassage inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt elke dag: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Maak het jezelf ...gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarin je interesse hebt een overzicht van de startdata, locaties en lesuren. Als er nieuwe cursussen worden ingepland, worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast, superhandig dus.

Kan ik betalen met opleidingscheques?

Dat hangt ervan af. Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding.

Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?

Je kan op verschillende manieren korting genieten. Er is een vroegboekkorting als je minstens drie maanden voor start van je cursus inschrijft en betaalt. Met de KMO-portefeuille voor zelfstandige ondernemers betaalt de overheid een deel van jouw opleiding. Wil je alle mogelijkheden zien? ...Die vind je hier. Ook als je niet voor een korting in aanmerking komt, zal je merken dat onze school een vergelijkbare of hogere kwaliteit biedt dan andere opleidingsverstrekkers, aan een scherpere prijs. Dit heeft te maken met de grootte van onze organisatie en goede samenwerkingsverbanden met onze docenten.

Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Japanse Gelaatsmassage waarvoor ik me heb ingeschreven?

Nadat we jouw betaling intern hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Japanse Gelaatsmassage . Indien je je meer dan twee weken voor de start van een opleiding hebt ingeschreven, krijg je hiervan nog een reminder. Maak het jezelf gemakk ...elijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven alle praktische informatie (zoals de uren waarop je verwacht wordt, het lokaal, wat je nodig hebt enz.). Er staat zelfs een heuse agenda op! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Dus check deze pagina regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?

Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.

LesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
Japanse Gelaatsmassage Vrij10/11/201724/11/2017Hasselt18u30 - 21u30
Japanse Gelaatsmassage Maa26/02/201812/03/2018Antwerpen18u30 - 21u30
Japanse Gelaatsmassage Don15/03/201829/03/2018Gent18u30 - 21u30

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!