Cursus

OPLEIDING

Interieurstylist (Basis)

Wil jij...

 1. levenloze, grauwe ruimtes omtoveren in gezellige, huiselijke kamers
 2. alles leren over trendy kleuren, materialen en interieurstijlen
 3. weten hoe je wensen van klanten vertaalt in een concreet ontwerp
 4. jouw creativiteit en je passie voor design de vrije loop laten
 5. een carrièreswitch maken door in te spelen op de groeiende vraag naar binnenhuisstylisten

Interieurstylist, een beroep met toekomst!

Leer in deze opleiding spelen met materialen, texturen, kleuren en vormen! Door middel van creativiteit, expertise en een gevoel voor harmonie transformeer je een wit canvas tot een functionele, stijlvolle en inspirerende ruimte waarbij de esthetische en praktische inrichting elkaar aanvullen.

Welke stijl past bij mijn project? Waar moet ik op letten bij de aankleding? Hoe gebruik ik accentkleuren? Hoe ga ik uitdagingen aan en laat ik ze in mijn voordeel uitdraaien? Is mijn ontwerp naar de wens van mijn klanten? Leer het allemaal in de opleiding Interieurstylist (Basis) en word zelf interieurstylist!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  12 lessen

  3 lesuren

  589.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

Startdata Interieurstylist (Basis)

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Sint-Niklaas19/11/202025/02/202118u30 - 21u30Don
Roeselare04/01/202129/03/202118u30 - 21u30Maa
Turnhout05/01/202130/03/202118u30 - 21u30Din
Kortrijk06/01/202131/03/202118u30 - 21u30Woe
Bruxelles / Brussel12/01/202130/03/202118u30 - 21u30Din
Aalst03/02/202112/05/202118u30 - 21u30Woe
Genk04/03/202110/06/202118u30 - 21u30Don
Antwerpen09/03/202125/05/202118u30 - 21u30Din
Gent13/03/202105/06/202110u00 - 13u00Zat
Westerlo15/03/202121/06/202118u30 - 21u30Maa
Diest18/03/202124/06/202118u30 - 21u30Don
Brugge25/03/202101/07/202118u30 - 21u30Don
Mechelen16/09/202109/12/202118u30 - 21u30Don

PROGRAMMA

interieurstylist, interieurstyling, binnenhuisstylist, binnenhuisdecoratie, interieurdecoratie, interieurinrichting, colorist, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Zelfstandig interieurstylist
 • Adviseur in een interieurwinkel
 • Medewerker in een interieurarchitectenbureau

Vaardigheden en skills

 • Je combineert diverse materialen en kleuren tot een harmonieus geheel.
 • Je varieert vlot tussen een waaier aan stijlen en trends.
 • Je vertaalt de wensen van je klant naar een origineel en creatief concept.
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Wat zijn de verschillende interieurstijlen?
 • Hoe ga ik praktisch aan de slag?
 • Hoe lees ik de ruimte en zie ik de mogelijkheden?
 • Hoe kan een moodboard mij inspireren?
 • Kleurenharmonie: hoe gebruik ik accenten?
 • Hoe creëer ik sfeer en kleed ik mijn project aan?
 • Hoe werk ik met verschillende materialen?

interieurstylist, interieurstyling, binnenhuisstylist, binnenhuisdecoratie, interieurdecoratie, interieurinrichting, colorist, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Onze Docenten

Isolde Oliviers

Hoofddocent

Maak kennis met Isolde Oliviers; interieur-, tuin-, food- en fashionstyliste, party planner, restauranthoudster én docente Interieurstyling, Etaleur en Homestaging aan het Centrum Voor Avondonderwijs! Deze bezige bij legt de lat zeer hoog voor zichzelf en verwacht hetzelfde van haar studenten. “Ik weet dat ik op korte tijd veel vraag. Het is dan ook enorm bevredigend om te zien hoe snel de studenten leren en prachtige ontwerpen maken!”
 
“Wat het lesgeven bijzonder interessant maakt”, gaat ze verder, “zijn de uiteenlopende achtergronden van de studenten; mannen en vrouwen, jong en oud, allemaal met een verschillende vooropleiding en een ander verhaal.” Maak zelf kennis met haar passie en laat je prikkelen door haar enthousiasme en haar expertise!

Christine Deldime

Christine Deldime heeft ongeveer 20 jaar ervaring als interieurarchitecte bij verscheidene vooraanstaande interieurbureaus, waar ze een hele hoop ervaring opdeed. Tegelijkertijd was ze ook werkzaam als zelfstandige en voltooide ze dus ook volledig eigen projecten. Na een tijdje ontstond ook bij haar de behoefte om haar ervaringen te delen met anderen. Daarom werd ze docente van de cursus interieurstylist aan het Centrum Voor Avondonderwijs.
 
Tijdens de lessen staat constante uitdaging en het verleggen van grenzen centraal. De uitdaging voor de studenten bestaat er dan in om de theorie om te zetten in uitvoerbare projecten en betaalbare interieurs. Verder wordt er ook veel aandacht besteed aan communicatievaardigheden en presentaties, zodat de student uiteindelijk vol zelfvertrouwen zijn eerste klant kan ontvangen.

Kira Michiels

Kira Michiels is gefascineerd door architectuur. Na haar master in interieurarchitectuur is ze dan ook meteen aan de slag gegaan als interieurarchitecte en project manager. Een aantal jaar later ging ze op zelfstandige basis als interieurarchitect aan de slag.
 
Kira is daarnaast ook docente van de cursussen Interieurdesigner, Interieurstyling en Vastgoedstyling. Door haar werkervaring kan ze haar studenten bijstaan met praktische tips en tricks tijdens het maken van hun eigen tekeningen en ontwerpen.

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Interieurstylist (Basis)

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Een landelijke keuken, een intieme zithoek, een strakke living,… Als jij een hart hebt voor interieur en design ben je hier helemaal aan het juiste adres. Met deze opleiding zet jij namelijk de stap naar een carrière in interieurstyling. Medewerker in een designbureau of zelfstandig interieurvormgever? In hoofd- of in bijberoep? Jij tovert binnenkort elke ruimte en elke woning om in een prachtige plek waar jouw klanten zich echt thuis voelen.
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Iedereen kan deze opleiding volgen. Je hebt geen voorkennis nodig.
Mag ik me na deze opleiding “interieurarchitect” of “binnenhuisarchitect” noemen?
“Architect” is in België een beschermde beroepstitel. Je mag hem enkel gebruiken als je een gelijknamige studie in het hoger onderwijs hebt gevolgd. Concreet: deze cursus leidt je op tot interieurstylist, interieurdesigner, woninginrichter,… In die jobs voer je bijna net dezelfde taken uit als een “interieurarchitect” of een “binnenhuisarchitect”. De functie heeft dus gewoon een ander labeltje, de jobinhoud is vergelijkbaar.
Zijn de lessen praktijkgericht?
Absoluut, de opleiding bereidt je actief voor op een carrière in interieurdesign. Steek je handen dus maar uit de mouwen!
Hoe start ik als zelfstandig Interieurstylist?
Dat kom je te weten in onze praktijkgerichte opleiding Start je eigen zaak, waar je jezelf voorbereid op een carrière als zelfstandig ondernemer. Het is jouw sleutel tot succes. Wil je ontdekken of het ondernemerschap iets voor jou is? Kom dan naar ons gratis Starterslab. Daar krijg je een voorproefje van wat het betekent om als zelfstandige te werken.
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Jazeker, de opleiding Interieurstylist (Gevorderden) bouwt op deze cursus verder. Daarnaast hebben we nog een ruim gamma aan opleidingen rond het thema Interieurdesign. Check het aanbod en word een echte expert!

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Interieurstylist (Basis) bestaat uit 12 lessen. Elke les duurt 3 uur. Je hebt elke week op dezelfde dag les. Eerst verken je de talkrijke interieurstijlen, daarna ga je aan de slag met moodboards en ten slotte leer je alles over kleurenharmonie, sfeercreatie en verschillende materialen. In het overzicht met de startdata van de opleiding Interieurstylist (Basis) vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Jouw docent zorgt voor al het nodige materiaal en informeert je op voorhand als je toch enkele kleinigheden nodig zou hebben om bijvoorbeeld moodboards te maken. Tijdens de lessen focussen we op praktijk. Het ondersteunend lesmateriaal voor de opleiding vind je via jouw eCampus. Zo ben jij er als student zeker van dat je steeds het meest actuele en up-to-date materiaal in handen hebt. Om tijdens de lessen makkelijk toegang te hebben tot je eCampus en het lesmateriaal neem je best je tablet of laptop mee.

Praktijkervaring en stage

Wil je je creatieve interieurideeën nu al kwijt op de werkvloer? Wil je interieurs ontwerpen in samenwerking met een ervaren designer? Start dan als stagiair bij een interieurbureau en zet de kennis uit deze opleiding meteen om in de praktijk. Ontwerp kamers, kleed huizen aan en laat je creativiteit de vrije loop! Een stage is zo het optimale opstapje naar een schitterende carrière als Interieurstylist.

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een leuke stageplaats gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg ervoor dat je de stage afrondt voor je examen aflegt. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Je legt examen af in de laatste les. Daar hoef je dus geen extra tijd voor vrij te maken. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Interieurstylist (Basis). Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Interieurstylist. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de opleiding Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

interieurstylist, interieurstyling, binnenhuisstylist, binnenhuisdecoratie, interieurdecoratie, interieurinrichting, colorist, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).  Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding Interieurstylist (Basis) bedraagt 589.00 euro. Dit bedrag omvat het lesboek via eCampus, het gebruik van de lokalen, de professionele begeleiding van een topdocent  en het examen.

Kortingen, subsidies en voordelen

Bekijk zeker de pagina "voordelen en kortingen" op onze website!  Je kan gebruik maken van "de vroegboekkorting" of "de last-call korting".  Ook voor werknemers, werkzoekenden en ondernemers zijn er vaak tijdelijke kortingen die  bij inschrijving onmiddellijk kunnen worden verrekend met de juiste kortingscode! 
interieurstylist, interieurstyling, binnenhuisstylist, binnenhuisdecoratie, interieurdecoratie, interieurinrichting, colorist, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

STUDIETRAJECTEN

Wat is een allround opleiding?

Wanneer je kiest voor een allround opleiding, kies je ervoor om een echte professional te worden in je vakgebied. Je combineert namelijk 4 perfect op elkaar afgestemde modules, die je een breed scala aan vaardigheden aanleren. Zo start je volledig voorbereid en zelfverzekerd aan je nieuwe carrière.

De lessen zijn zo ingepland dat je alle modules aaneensluitend volgt en vlot het traject doorloopt. Tijdens de opleiding heb je wekelijks op dezelfde dag les Zo is het gemakkelijk voor je in te plannen. Bovendien profiteer je van een flinke korting wanneer je je inschrijft voor de allround opleiding, ten opzichte van de modules afzonderlijk volgen. Voor de opleiding Interieurstylist (Allround) bespaar je maar liefst € 242. Een echte aanrader dus!

Vrijstellingskorting

Heb je al één of meerdere modules gevolgd, maar wil je de volledige opleiding Interieurstylist (Allround) volgen? Dan profiteer je van vrijstellingskorting! Neem contact op met je opleidingsadviseur voor jouw korting.

interieur, interieurstyling, homestaging, huizendokter, skecthup, vastgoed

Word een echte vakexpert!

Wees zeker van je plaats tijdens je hele traject!

Geniet van een korting op het inschrijvingsgeld!

Interieurstylist (Allround)

interieur, interieurstyling, homestaging, huizendokter, skecthup, vastgoed

Carrièremogelijkheden

 • Zelfstandig interieurdesigner
 • Medewerker in een interieurwinkel
 • Interieurdesigner bij een meubelzaak
 • Medewerker in een interieurarchitectenbureau

Info over deze allround opleiding

Vind je plezier in het inrichten van je eigen huis? Heb je zin om ook andere mensen te helpen bij het stylen van hun interieur? Dan is de uitgebreide cursus Interieurstylist (Allround) helemaal jouw ding!

In deze modulaire opleiding ontdek je alles over verschillende stijlen in de designwereld! Je leert de belangrijkste do's en don'ts van de interieurstyling. Je leert ook werken met SketchUp 3D, een digitaal programma om interieurs op maat te ontwerpen.

Ben je geïnteresseerd in de wereld van retro, vintage en industrieel design? Klaar om je creativiteit uit te leven in huizen en appartementen? Twijfel niet langer en schrijf je snel in voor deze allround opleiding!

Programma

Module: Interieurstylist (Basis)
Module: Vastgoedstylist (Homestaging)
Module: SketchUp 3D
Module: Interieurstylist (Gevorderden)
Word Interieurstylist

  Diploma

  Groepsles

  1520.00 euro

Petra Petra
Antwerpen

Het lesgebouw is prachtig!De syllabus ziet er heel interessant uit, overzichtelijk en leesvriendelijk.

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS