Cursus

Is je honger nog niet gestild na het volgen van de basisopleiding Interieurstyling? Dan is deze vervolmakingscursus iets voor jou!

In deze opleiding wordt er dieper ingegaan op de thema’s verlichtingverwarming & sanitairafwerkingstechnieken en verduisteringstechnieken. Je leert nog méér kneepjes van het vak en diept je kennis verder uit. 

Na deze vervolgopleiding interieurstyling ben jij de interieur expert. Deze uitgebreide kennis komt zeker van pas om je klanten het perfecte concept voor te kunnen stellen.

interieurstylist vervolgopleiding, interieurstyling gevorderden, binnenhuisstylist, binnenhuisdecoratie, interieurdecoratie, interieurinrichting, colorist, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Lessenverloop

De opleiding Interieurstyling (Gevorderden) bestaat uit 10 lessen. Elke les duurt 3 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag dat de lessenreeks gestart is. In het overzicht met de startdata van de opleiding Interieurstyling (Gevorderden) vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 473.00 euro. Dit bedrag omvat het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Examen en diploma

Het theoretisch examen kan bestaan uit open vragen, meerkeuzevragen en oefeningen over de leerstof.

Het praktijkexamen kan bestaan uit tussentijdse opdrachten en/of een eindwerk.

Wanneer je voor beide onderdelen minstens 60% behaalt, ben je geslaagd voor het examen. Je ontvangt dan het erkend diploma Interieurstyling (Gevorderden). Hiermee kan je als zelfstandige starten als je ook in het bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer of je kan er mee aan de slag als werknemer.

Benodigdheden

Tijdens deze cursus dien je enkele zaken mee te brengen. Kijk voor meer info bij de veelgestelde vragen op deze pagina.

Praktische info

473.00 euro

 • All-in cursusgeld
 • Erkend diploma
 • Duur: 10 lessen
 • Voor iedereen

Inschrijven

Het programma kort samengevat:

 • Verschillende lichtbronnen
 • Werking
 • Schakelingen
 • Alternatieve energie
 • Verschillende kranen
 • Inbouw elementen
 • Riolering
 • Schilder- en pleisterwerk
 • Lakken
 • Tegelwerk
 • Kurk
 • Schuifgordijnen
 • Vouwgordijnen
 • Rolgordijn
 • Blinden

Wat je zal kunnen:

 • De eerder opgedane kennis uitbreiden zodat je een echte interieurexpert wordt
 • Verschillende lichtbronnen, kranen en gordijnen? Jij kent ze én kan de perfecte keuze maken voor elk concept
 • Je creativiteit nóg meer de vrije loop laten
 • Luisteren naar de wensen van je cliënten en deze vlot kunnen vertalen naar een origineel concept

interieurstylist vervolgopleiding, interieurstyling gevorderden, binnenhuisstylist, binnenhuisdecoratie, interieurdecoratie, interieurinrichting, colorist, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Ben je benieuwd hoe de lessen zullen verlopen? Het filmpje hieronder geeft je een duidelijk beeld van het lessenverloop. De groepen worden zo samengesteld dat iedereen op een aangename manier de lessen kan volgen en voldoende begeleiding krijgt van de docent.

 

Kan ik met deze opleiding starten zonder voorkennis?

Er wordt verondersteld dat je de basiskennis al onder de knie hebt.

Waar en wanneer leg ik examen af?

De laatste les leg je een examen af van jouw cursus Interieurstyling (gevorderden). Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post thuis gestuurd. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als werknemer. Wanneer je als zelfst ...andige in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer.

Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Interieurstyling (gevorderden)?

Bij de start van de cursus ontvang je het cursusboek. We vragen je om schrijfgerief en een notitieboekje of tablet mee te brengen naar de lessen. Afhankelijk van wie je lesgever is, heb je ook andere materialen nodig. Deze zullen tijdig door de docent meegedeeld worden.

Maak het ...jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven een lijstje met de materialen die je nodig hebt. Als de docent iets zou willen wijzigen worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wanneer start de volgende opleiding Interieurstyling (Gevorderden)?

Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Interieurstyling (Gevorderden) inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt elke dag: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. M ...aak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarin je interesse hebt een overzicht van de startdata, locaties en lesuren. Als er nieuwe cursussen worden ingepland, worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast, superhandig dus.

Kan ik betalen met opleidingscheques?

Dat hangt ervan af. Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding.

Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?

Je kan op verschillende manieren korting genieten. Er is een vroegboekkorting als je minstens drie maanden voor start van je cursus inschrijft en betaalt. Met de KMO-portefeuille voor zelfstandige ondernemers betaalt de overheid een deel van jouw opleiding. Wil je alle mogelijkheden zien? ...Die vind je hier. Ook als je niet voor een korting in aanmerking komt, zal je merken dat onze school een vergelijkbare of hogere kwaliteit biedt dan andere opleidingsverstrekkers, aan een scherpere prijs. Dit heeft te maken met de grootte van onze organisatie en goede samenwerkingsverbanden met onze docenten.

Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Interieurstyling (Gevorderden) waarvoor ik me heb ingeschreven?

Nadat we jouw betaling intern hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Interieurstyling (Gevorderden). Indien je je meer dan twee weken voor de start van een opleiding hebt ingeschreven, krijg je hiervan nog een reminder. Maak het jezelf ... gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven alle praktische informatie (zoals de uren waarop je verwacht wordt, het lokaal, wat je nodig hebt enz.). Er staat zelfs een heuse agenda op! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Dus check deze pagina regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?

Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.

LesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
Interieurstyling (Gevorderden)Woe15/11/201731/01/2018Hasselt18u30 - 21u30
Interieurstyling (Gevorderden)Don11/01/201822/03/2018Gent18u30 - 21u30
Interieurstyling (Gevorderden)Woe07/03/201809/05/2018Antwerpen18u30 - 21u30
Interieurstyling (Gevorderden)Din13/03/201805/06/2018Gent18u30 - 21u30
Interieurstyling (Gevorderden)Din20/03/201812/06/2018Hasselt18u30 - 21u30
Interieurstyling (Gevorderden)Din06/11/201822/01/2019Leuven18u30 - 21u30
Interieurstyling (Gevorderden)Don29/11/201814/02/2019Brugge18u30 - 21u30

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!