Cursus

Leer professioneel ontwerpen met Indesign

Zeer veel grafisch ontwerpers kiezen voor het handige Indesign. Jij verzorgt de opmaak van brochures, tijdschriften, commercieel drukwerk of zelfs e-books en verrast jouw klant of werkgever met een mooi, drukklaar resultaat. Je zet je creativiteit om in professionele en aantrekkelijke drukwerktoepassingen en bent zo een onmisbare schakel in elk grafisch departement.

Deze cursus, gegeven door een professioneel ontwerper behandelt het volledige programma. Je leert de juiste typografie en stijlen te hanteren en komt alles te weten over kleurenbeheer. Daarna behandel je masterpages, stijlen, tekstopmaak en layers. Na deze opleiding kan je onmiddellijk als ontwerper aan de slag, of kiezen voor bijkomende opleidingen zoals Photoshop, Illustrator of grafisch vormgever.

 

 

indesign, grafisch ontwerp, publicatie, brochure, tijdschriften, e-books, drukwerk, creatief, creativiteit, reclamesector, drukwerktoepassing, lay-out, affiche, grafische software, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Lessenverloop

De opleiding Indesign bestaat uit 5 lessen. Elke les duurt 3 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag dat de lessenreeks gestart is. In het overzicht met de startdata van de opleiding Indesign vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 290.00 euro. Dit bedrag omvat het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Examen en diploma

Op het einde van je opleiding leg je een examen af. Dit examen zal bestaan uit een theoretisch en een praktisch gedeelte.

Het examen bestaat uit een eindopdracht.

Wanneer je voor beide onderdelen minstens 60% behaalt, ben je geslaagd voor het examen. Je ontvangt dan het erkend diploma Indesign. Hiermee kan je als zelfstandige starten als je ook in het bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer of je kan er mee aan de slag als werknemer.

Benodigdheden

Tijdens de cursus maak je gebruik van je eigen laptop. Installeer het programma Indesign Creative Cloud versie van Adobe tijdig op je laptop, zodat je de eerste les meteen van start kan gaan. We raden het studentenpakket van Adobe aan. Alle info vind je via de website van Adobe: http://www.adobe.com/be_nl/creativecloud/buy/students.html

Tips: voorzie een volle batterij van je laptop, lader en eventueel een stekkerdoos om het snoer van je lader te verlengen.

Praktische info

290.00 euro

 • All-in cursusgeld
 • Erkend diploma
 • Duur: 5 lessen
 • Voor iedereen

Inschrijven

Het programma kort samengevat:

 • Creatief lay-outen
 • Flyers, posters en magazines ontwerpen
 • Professionele drukwerktoepassingen opmaken
 • Correct leren werken met Indesign
 • De belangrijkste knoppen en tools kunnen hanteren
 • Verschillende manieren van navigeren en zoomen onder de knie hebben
 • Marges en kolommen opmaken
 • Pagina's toevoegen, dupliceren en nummeren
 • Werken met tekst en text frames
 • Afbeeldingen en objecten toevoegen en bewerken
 • Layers en groepen correct gebruiken
 • Kleuren en randen kunnen aanpassen
 • Bestanden klaarmaken voor druk

Wat je zal kunnen:

 • Inspirerende grafische concepten ontwikkelen en die creatief tot in de puntjes uitwerken
 • De voornaamste tools van Indesign vlot kunnen beheersen
 • Folders, brochures of affiches maken? Jij kan het allemaal!

indesign, grafisch ontwerp, publicatie, brochure, tijdschriften, e-books, drukwerk, creatief, creativiteit, reclamesector, drukwerktoepassing, lay-out, affiche, grafische software, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Ben je benieuwd hoe de lessen zullen verlopen? Het filmpje hieronder geeft je een duidelijk beeld van het lessenverloop. De groepen worden zo samengesteld dat iedereen op een aangename manier de lessen kan volgen en voldoende begeleiding krijgt van de docent.

 

Waar en wanneer leg ik examen af?

De laatste les leg je een examen af van jouw cursus Indesign. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post thuis gestuurd. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als werknemer. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bi ...jberoep wil starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer.

Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Indesign?

Tijdens de cursus maak je gebruik van je eigen laptop. Installeer het programma Indesign Creative Cloud versie van Adobe tijdig op je laptop, zodat je de eerste les meteen van start kan gaan. We raden het studentenpakket van Adobe aan. Alle info vind je via de website v ...an Adobe: http://www.adobe.com/be_nl/creativecloud/buy/students.html

Tips: voorzie een volle batterij van je laptop, lader en eventueel een stekkerdoos om het snoer van je lader te verlengen.

Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven een lijstje met de materialen die je nodig hebt. Als de docent iets zou willen wijzigen worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wanneer start de volgende opleiding Indesign?

Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Indesign inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt elke dag: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Maak het jezelf gemakke ...lijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarin je interesse hebt een overzicht van de startdata, locaties en lesuren. Als er nieuwe cursussen worden ingepland, worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast, superhandig dus.

Kan ik betalen met opleidingscheques?

Dat hangt ervan af. Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding.

Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?

Je kan op verschillende manieren korting genieten. Er is een vroegboekkorting als je minstens drie maanden voor start van je cursus inschrijft en betaalt. Met de KMO-portefeuille voor zelfstandige ondernemers betaalt de overheid een deel van jouw opleiding. Wil je alle mogelijkheden zien? ...Die vind je hier. Ook als je niet voor een korting in aanmerking komt, zal je merken dat onze school een vergelijkbare of hogere kwaliteit biedt dan andere opleidingsverstrekkers, aan een scherpere prijs. Dit heeft te maken met de grootte van onze organisatie en goede samenwerkingsverbanden met onze docenten.

Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Indesign waarvoor ik me heb ingeschreven?

Nadat we jouw betaling intern hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Indesign. Indien je je meer dan twee weken voor de start van een opleiding hebt ingeschreven, krijg je hiervan nog een reminder. Maak het jezelf gemakkelijk en ...f="/login/">meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven alle praktische informatie (zoals de uren waarop je verwacht wordt, het lokaal, wat je nodig hebt enz.). Er staat zelfs een heuse agenda op! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Dus check deze pagina regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?

Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.

Startdata
LesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
IndesignVrij18/08/201715/09/2017Gent09u30 - 12u30
IndesignZat02/09/201730/09/2017Hasselt10u00 - 13u00
IndesignZat18/11/201716/12/2017Gent10u00 - 13u00
IndesignDon23/11/201721/12/2017Antwerpen18u30 - 21u30
IndesignWoe29/11/201710/01/2018Hasselt18u30 - 21u30
IndesignDon30/11/201711/01/2018Brugge18u30 - 21u30
IndesignDin12/12/201723/01/2018Mechelen18u30 - 21u30
IndesignMaa08/01/201812/02/2018Leuven18u30 - 21u30
IndesignMaa08/01/201805/02/2018Aalst18u30 - 21u30
IndesignDin09/01/201806/02/2018Brussels-City18u30 - 21u30
IndesignMaa15/01/201819/02/2018Turnhout18u30 - 21u30
Locaties

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!