Cursus

Ben je creatief en positief ingesteld? Werk je in een sector waarin imago van groot belang is? Of wil je anderen hier graag bij helpen? Dan is de opleiding Imagoconsulent ideaal voor jou!

Als Imagoconsulent ga je op zoek naar de innerlijke kracht van je cliënten en zorg je ervoor dat je deze naar buiten kan brengen. Een imago moet immers steeds authentiek zijn. Het gaat bovendien om veel meer dan een verzorgd uiterlijk en de juiste kleding. Ook een persoonlijkheid kan je accentueren.

Een imago ondersteunt bovendien ook de boodschap en het gevoel dat iemand overbrengt naar anderen. Ook lichaamstaal, manier van beweging, mimiek en stemgebruik spelen een belangrijke rol. Wil je eerder krachtdadig of vriendelijk en zacht overkomen? Welk doel wil je bereiken en welke kleding, stijl, kleuren zullen je hierbij helpen? Je krijgt het allemaal onder de knie tijdens deze unieke lessenreeks!
 
Deze opleiding is erg praktijkgericht, zodat je meteen na afloop kan starten om anderen te coachen om op een positieve en overtuigende manier over te komen bij anderen. Zo bied je jouw cliënten advies op maat en zorg je ervoor dat ze vol zelfvertrouwen door het leven gaan.

imagoconsulent, imago advies, begeleiding, innerlijke kracht, persoonlijkheid, imago, kleding, stijl, kleur, uitstraling, lichaamsbeweging, mimiek, stemgebruik, imago-analyse, accessoires, lichaamshouding, presentatietechnieken, groepslessen, thuisstudie,

Lessenverloop

De opleiding Imagoconsulent bestaat uit 4 lessen. Elke les duurt 3 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag dat de lessenreeks gestart is. In het overzicht met de startdata van de opleiding Imagoconsulent vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 200.00 euro. Dit bedrag omvat het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Examen en diploma

Je legt het praktisch deel van het examen af tijdens de lessen.

Wanneer je voor beide onderdelen minstens 60% behaalt, ben je geslaagd voor het examen. Je ontvangt dan het erkend diploma Imagoconsulent. Hiermee kan je als zelfstandige starten als je ook in het bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer of je kan er mee aan de slag als werknemer.

Benodigdheden

Voor deze opleiding dien je geen extra materiaal aan te kopen om te gebruiken tijdens de lessen. Je moet enkel schrijfgerief en een cursusblok meenemen.

Praktische info

200.00 euro

 • All-in cursusgeld
 • Erkend diploma
 • Duur: 4 lessen
 • Voor iedereen

Inschrijven

Het programma kort samengevat:

 • Hoe is je eerste indruk?
 • Wat is het belang van uitstraling?
 • Het juiste imago
 • Het imago: jouw lichaam, je kleding, kleur, accessoires,…
 • Etiquette
 • Hoe verloopt een Imago-Analyse?

Wat je zal kunnen:

 • De innerlijke kracht van je cliënten kunnen vinden en helpen deze tot uiting te brengen
 • Een professionele Imago-Analyse kunnen uitvoeren
 • Cliënten kunnen helpen om bepaalde aspecten van hun imago bij te sturen of uit te lichten

imagoconsulent, imago advies, begeleiding, innerlijke kracht, persoonlijkheid, imago, kleding, stijl, kleur, uitstraling, lichaamsbeweging, mimiek, stemgebruik, imago-analyse, accessoires, lichaamshouding, presentatietechnieken, groepslessen, thuisstudie,

Ben je benieuwd hoe de lessen zullen verlopen? Het filmpje hieronder geeft je een duidelijk beeld van het lessenverloop. De groepen worden zo samengesteld dat iedereen op een aangename manier de lessen kan volgen en voldoende begeleiding krijgt van de docent.

 

Kan ik met deze opleiding starten zonder voorkennis?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen die reeds een opleiding basis kleurenconsulent en basis stijlconsulent gevolgd heeft.

Waar en wanneer leg ik examen af?

De laatste les leg je een examen af van jouw cursus Imagoconsulent. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post thuis gestuurd. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als werknemer. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- ... of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer.

Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Imagoconsulent?

Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven een lijstje met de materialen die je nodig hebt. Als de docent iets zou willen wijzigen worden de gegevens in je studentenprofi ...el automatisch aangepast. Check deze pagina dus regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wanneer start de volgende opleiding Imagoconsulent?

Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Imagoconsulent inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt elke dag: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Maak het jezelf g ...emakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarin je interesse hebt een overzicht van de startdata, locaties en lesuren. Als er nieuwe cursussen worden ingepland, worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast, superhandig dus.

Kan ik betalen met opleidingscheques?

Dat hangt ervan af. Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding.

Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?

Je kan op verschillende manieren korting genieten. Er is een vroegboekkorting als je minstens drie maanden voor start van je cursus inschrijft en betaalt. Met de KMO-portefeuille voor zelfstandige ondernemers betaalt de overheid een deel van jouw opleiding. Wil je alle mogelijkheden zien? ...Die vind je hier. Ook als je niet voor een korting in aanmerking komt, zal je merken dat onze school een vergelijkbare of hogere kwaliteit biedt dan andere opleidingsverstrekkers, aan een scherpere prijs. Dit heeft te maken met de grootte van onze organisatie en goede samenwerkingsverbanden met onze docenten.

Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Imagoconsulent waarvoor ik me heb ingeschreven?

Nadat we jouw betaling intern hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Imagoconsulent. Indien je je meer dan twee weken voor de start van een opleiding hebt ingeschreven, krijg je hiervan nog een reminder. Maak het jezelf gemakkelijk en ...meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven alle praktische informatie (zoals de uren waarop je verwacht wordt, het lokaal, wat je nodig hebt enz.). Er staat zelfs een heuse agenda op! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Dus check deze pagina regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?

Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.

LesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
ImagoconsulentWoe11/10/201708/11/2017Hasselt18u30 - 21u30
ImagoconsulentDin13/02/201806/03/2018Antwerpen18u30 - 21u30
ImagoconsulentZat24/03/201814/04/2018Gent10u00 - 13u00

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!