Cursus

De natuur is al duizenden jaren een bron van heilzame middelen en producten geweest voor de mens. Het is pas de laatste eeuw dat de farmaceutische industrie is opgekomen met synthetisch gegenereerde geneesmiddelen. Toch grijpen steeds meer mensen de laatste jaren terug naar natuurlijke geneesmiddelen die rechtstreeks afkomstig zijn van kruiden en planten.

In deze cursus maak je daarom uitgebreid kennis met de genezende kracht van planten en kruiden. Je krijgt een duidelijk overzicht van welke planten je kan gebruiken bij welke klachten. Uiteraard wordt er ook veel aandacht besteed aan het veilig toepassen van jouw kennis over de kruidenkunde.

Verder leer je ook zelf kruidenproducten maken en ontdek je alles over de verschillende basisproducten zoals etherische oliën en hydrolaten. Je maakt kennis met de actieve bestanddelen van het kruid en leert over hun gezondheidsbevorderende of geneeskrachtige werking. Op die manier geef je jouw cliënten advies op maat en zorg je voor een persoonlijke aanpak!

herborist, kruidengeneeskunde, fytotherapie, kruidengeneesmiddelen, alternatieve geneeswijzen, plantaardig, botanicals, natuugeneeswijze, kruidenextracten, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Lessenverloop

De opleiding Herborist bestaat uit 10 lessen. Elke les duurt 3 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag dat de lessenreeks gestart is. In het overzicht met de startdata van de opleiding Herborist vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 495.00 euro. Dit bedrag omvat het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Examen en diploma

Je legt het theoretische deel van het examen af tijdens de lessen.

Je legt het praktische deel van het examen af tijdens de lessen.

Wanneer je voor beide onderdelen minstens 60% behaalt, ben je geslaagd voor het examen. Je ontvangt dan het erkend diploma Herborist. Hiermee kan je als zelfstandige starten als je ook in het bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer of je kan er mee aan de slag als werknemer.

Benodigdheden

Voor deze opleiding dien je geen extra materiaal aan te kopen om te gebruiken tijdens de lessen. Je moet enkel schrijfgerief en een cursusblok meenemen.

Praktische info

495.00 euro

 • All-in cursusgeld
 • Erkend diploma
 • Duur: 10 lessen
 • Voor iedereen

Inschrijven

Het programma kort samengevat:

 • Wat zijn kruiden?
 • Hoe kan ik kruiden gebruiken?
 • Kruidenpraktijk
 • Kruidenleer – Bespreking van kruiden
 • Hart- en bloedvaten
 • Kruidenadviezen van A tot Z
 • Bachbloesemtherapie
 • Het beroep

Wat je zal kunnen:

 • Kruidenproducten kunnen maken zoals zalfjes en crèmes
 • De geneeskundige krachten van kruiden en planten begrijpen én kunnen toepassen
 • Cliënten persoonlijk advies en gerichte zorg geven

herborist, kruidengeneeskunde, fytotherapie, kruidengeneesmiddelen, alternatieve geneeswijzen, plantaardig, botanicals, natuugeneeswijze, kruidenextracten, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Ben je benieuwd hoe de lessen zullen verlopen? Het filmpje hieronder geeft je een duidelijk beeld van het lessenverloop. De groepen worden zo samengesteld dat iedereen op een aangename manier de lessen kan volgen en voldoende begeleiding krijgt van de docent.

 

Waar en wanneer leg ik examen af?

De laatste les leg je een examen af van jouw cursus Herborist. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post thuis gestuurd. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als werknemer. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of b ...ijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer.

Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Herborist?

Tijdens de eerste les krijg je het cursusmateriaal. Je moet enkel schrijfgerief en een cursusblok meenemen.

Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven een lijstje ... met de materialen die je nodig hebt. Als de docent iets zou willen wijzigen worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wanneer start de volgende opleiding Herborist?

Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Herborist inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt elke dag: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Maak het jezelf gemakkelijk en ... meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarin je interesse hebt een overzicht van de startdata, locaties en lesuren. Als er nieuwe cursussen worden ingepland, worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast, superhandig dus.

Kan ik betalen met opleidingscheques?

Dat hangt ervan af. Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding.

Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?

Je kan op verschillende manieren korting genieten. Er is een vroegboekkorting als je minstens drie maanden voor start van je cursus inschrijft en betaalt. Met de KMO-portefeuille voor zelfstandige ondernemers betaalt de overheid een deel van jouw opleiding. Wil je alle mogelijkheden zien? ...Die vind je hier. Ook als je niet voor een korting in aanmerking komt, zal je merken dat onze school een vergelijkbare of hogere kwaliteit biedt dan andere opleidingsverstrekkers, aan een scherpere prijs. Dit heeft te maken met de grootte van onze organisatie en goede samenwerkingsverbanden met onze docenten.

Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Herborist waarvoor ik me heb ingeschreven?

Nadat we jouw betaling intern hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Herborist. Indien je je meer dan twee weken voor de start van een opleiding hebt ingeschreven, krijg je hiervan nog een reminder. Maak het jezelf gemakkelijk en ...ef="/login/">meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven alle praktische informatie (zoals de uren waarop je verwacht wordt, het lokaal, wat je nodig hebt enz.). Er staat zelfs een heuse agenda op! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Dus check deze pagina regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?

Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.

LesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
HerboristMaa06/11/201722/01/2018Antwerpen18u30 - 21u30
HerboristVrij10/11/201726/01/2018Gent18u30 - 21u30
HerboristDin13/02/201801/05/2018Brugge18u30 - 21u30
HerboristDon19/04/201828/06/2018Hasselt18u30 - 21u30
HerboristMaa23/04/201825/06/2018Gent18u30 - 21u30

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!