Cursus

Stuw dankzij een efficiënt beleid je mensen naar een hoger niveau

Een goede HR-manager draagt wezenlijk bij aan het bedrijfsresultaat. Je stuurt het personeel mee in de richting die het bedrijf uitgaat. Door het toepassen van jouw sociale skills en efficiënt leiderschap draag je bij aan de motivatie van jouw medewerkers, een absolute meerwaarde binnen elke firma.

In deze praktijkgerichte opleiding met focus op soft HR leer je mensen rekruteren en motiveren. Je kan een opleidingsplan uitwerken, en werken met een competentiemodel. Je leert, naast professionele managementvaardigheden, functioneringsgesprekken te voeren en mensen in te schatten. Uiteraard is er aandacht voor crisismanagement, exitscenario’s en outplacement. Door de volledigheid van deze cursus ben je na je diploma meteen inzetbaar in het bedrijfsleven.

hr manager, personeel, human resource, personeelsbeleid, personeelsverantwoordelijke, rekruteren, interim, werkaangelegenheid, personeelsadministratie, wervingsbeleid, selectiebeleid, werving rekrutering, selectiegesprek, functioneringsgesprek, groepsless

Lessenverloop

De opleiding HR-Management bestaat uit 12 lessen. Elke les duurt 3 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag dat de lessenreeks gestart is. In het overzicht met de startdata van de opleiding HR-Management vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 594.00 euro. Dit bedrag omvat het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Examen en diploma

Het theoretisch examen kan bestaan uit open vragen, meerkeuzevragen en oefeningen over de leerstof.

Het praktijkexamen kan bestaan uit tussentijdse opdrachten en/of een eindwerk.

Wanneer je voor beide onderdelen minstens 60% behaalt, ben je geslaagd voor het examen. Je ontvangt dan het erkend diploma HR-Management. Hiermee kan je als zelfstandige starten als je ook in het bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer of je kan er mee aan de slag als werknemer.

Benodigdheden

Voor deze opleiding dien je geen extra materiaal aan te kopen om te gebruiken tijdens de lessen. Je moet enkel schrijfgerief en een cursusblok meenemen.

Praktische info

594.00 euro

 • All-in cursusgeld
 • Erkend diploma
 • Duur: 12 lessen
 • Voor iedereen

Inschrijven

Het programma kort samengevat:

 • Een succesvol HR-beleid voeren
 • Een vacaturetekst opstellen en openen via verschillende kanalen
 • Verschillende screeningstools toepassen (CV screening, testen, ...)
 • Een selectiegesprek voorbereiden
 • Professioneel interviewen en feedback geven
 • Een selectiegesprek analyseren
 • Nieuwe medewerkers onthalen
 • Functiebeschrijvingen opstellen en een functieclassificatie invoeren
 • Performantiemanagement: plannings-, functionerings- en evaluatiegesprekken
 • Motiveren van medewerkers
 • Werken met competenties en competentiemodellen
 • Inzicht verkrijgen in het gebruiken van een competentiewoordenboek 
 • Inzicht verkrijgen in het opstellen van een persoonlijk ontwikkelingsplan 
 • Ontwikkelingsgesprekken voeren
 • Leertrajecten uitwerken
 • Verschillende vormen van learning & development
 • Omgaan met personeelsverloop
 • Een exitgesprek voeren
 • Coachend leidinggeven

Wat je zal kunnen:

 • Met verstand van zaken een efficiënt rekruteringsproces kunnen opzetten én uitvoeren
 • Sollicitatie- en exitgesprekken? Jij handelt ze correct en professioneel af
 • De bestaande werknemers kunnen motiveren zodat ze met een goed gevoel hun werkdag aanvatten en afsluiten
 • De juiste persoon op de juiste plaats kunnen inschakelen

hr manager, personeel, human resource, personeelsbeleid, personeelsverantwoordelijke, rekruteren, interim, werkaangelegenheid, personeelsadministratie, wervingsbeleid, selectiebeleid, werving rekrutering, selectiegesprek, functioneringsgesprek, groepsless

Ben je benieuwd hoe de lessen zullen verlopen? Het filmpje hieronder geeft je een duidelijk beeld van het lessenverloop. De groepen worden zo samengesteld dat iedereen op een aangename manier de lessen kan volgen en voldoende begeleiding krijgt van de docent.

 

Waar en wanneer leg ik examen af?

De laatste les leg je een examen af van jouw cursus HR-management. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post thuis gestuurd. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als werknemer. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- ...of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer.

Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen HR-management?

Tijdens de eerste les krijg je het cursusmateriaal. We vragen je om schrijfgerief en een notitieboekje mee te brengen naar de lessen.

Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je heb ...t ingeschreven een lijstje met de materialen die je nodig hebt. Als de docent iets zou willen wijzigen worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wanneer start de volgende opleiding HR-Management?

Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen HR-Management inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt elke dag: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Maak het jezelf gemakkelij ...k en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarin je interesse hebt een overzicht van de startdata, locaties en lesuren. Als er nieuwe cursussen worden ingepland, worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast, superhandig dus.

Kan ik betalen met opleidingscheques?

Dat hangt ervan af. Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding.

Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?

Je kan op verschillende manieren korting genieten. Er is een vroegboekkorting als je minstens drie maanden voor start van je cursus inschrijft en betaalt. Met de KMO-portefeuille voor zelfstandige ondernemers betaalt de overheid een deel van jouw opleiding. Wil je alle mogelijkheden zien? ...Die vind je hier. Ook als je niet voor een korting in aanmerking komt, zal je merken dat onze school een vergelijkbare of hogere kwaliteit biedt dan andere opleidingsverstrekkers, aan een scherpere prijs. Dit heeft te maken met de grootte van onze organisatie en goede samenwerkingsverbanden met onze docenten.

Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding HR-Management waarvoor ik me heb ingeschreven?

Nadat we jouw betaling intern hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding HR-Management. Indien je je meer dan twee weken voor de start van een opleiding hebt ingeschreven, krijg je hiervan nog een reminder. Maak het jezelf gemakkelijk en < ...a href="/login/">meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven alle praktische informatie (zoals de uren waarop je verwacht wordt, het lokaal, wat je nodig hebt enz.). Er staat zelfs een heuse agenda op! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Dus check deze pagina regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?

Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.

Is er voldoende aandacht voor de praktijk?

Zeker. Het is een intensieve, praktijkgerichte opleiding en omdat je thuis alvast de theorie instudeert, kunnen we tijdens de lessen focussen op de praktijk.

LesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
HR-ManagementMaa06/11/201705/02/2018Gent18u30 - 21u30
HR-ManagementDin14/11/201720/02/2018Antwerpen18u30 - 21u30
HR-ManagementDin28/11/201706/03/2018Hasselt18u30 - 21u30
HR-ManagementMaa19/02/201828/05/2018Brussels-City18u30 - 21u30
HR-ManagementWoe28/02/201830/05/2018Mechelen18u30 - 21u30
HR-ManagementMaa05/03/201811/06/2018Brugge18u30 - 21u30
HR-ManagementWoe07/03/201806/06/2018Turnhout18u30 - 21u30
HR-ManagementDon08/03/201814/06/2018Antwerpen18u30 - 21u30
HR-ManagementMaa19/03/201825/06/2018Leuven18u30 - 21u30
HR-ManagementDin20/03/201826/06/2018Hasselt18u30 - 21u30
HR-ManagementWoe18/04/201804/07/2018Gent18u30 - 21u30
HR-ManagementWoe18/04/201804/07/2018Aalst18u30 - 21u30

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!