Cursus

OPLEIDING

Gitaarspelen voor iedereen

Wil jij...

 1. van thuis uit professioneel gitaar leren spelen?
 2. direct praktijkgericht zelf muziek beginnen maken?
 3. tips & tricks ontdekken die jou sneller vooruitgang doen boeken?
 4. akkoorden leren onder begeleiding van een muzikant?
 5. in een mum van tijd zelf nummers schrijven?

Gitarist, een beroep met toekomst!

Jouw gitaar vastnemen, beginnen spelen en je realiseren dat je eindelijk vorderingen maakt. Dat is het effect van deze cursus.

Stap voor stap leer je je instrument beter kennen en leer je op een praktijkgerichte manier direct akkoorden, noten en nummers spelen. De muzieklessen worden op een heel duidelijke en verstaanbare manier uitgelegd waardoor je het tokkelen snel in de vingers krijgt. Doordat je leert meespelen met bekende muzieknummers, verhoogt deze cursus de herkenbaarheid en versnelt deze zo jouw leertempo.

Je hebt bovendien geen voorkennis nodig om met de opleiding Gitaar spelen te beginnen. We starten vanaf de basis, alles wordt stap voor stap uitgelegd en je wordt bijgestaan door een professionele muzikant via het online leerplatform. Start vandaag nog met het ontwikkelen van jouw muzikale talent, en dat van thuis uit!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  199.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

gitaar spelen, gitaar, band, muziek, instrument, muziek spelen, gitaar leren, gitaar voor iedereen, gitaarcursus, gitaaropleiding, cursus gitaar, opleiding gitaar

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Professioneel gitarist/muzikant
 • (Lead)gitarist bij een band
 • Docent gitaar

Vaardigheden en skills

 • Zelf professioneel gitaar kunnen spelen
 • Zowel bladmuziek, als akkoorden kunnen lezen
 • Eigen muziek kunnen schrijven en creëren
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Soorten gitaren & de opbouw
 • Een goede houding
 • De gitaar stemmen
 • Een akkoorden-diagram & bladmuziek lezen
 • Down strums en Up strums
 • Maatsoorten & Ritme
 • De 5 open majeur akkoorden: E, A, D, G en C
 • Toonhoogte: letterbenamingen versus lettergrepen
 • Strum pattern
 • Slagpatroon: een complex ritme
 • Het fretten
 • Akkoordenwissel en -progressie
 • Gitaar spelen a.d.h.v. bekende nummers

gitaar spelen, gitaar, band, muziek, instrument, muziek spelen, gitaar leren, gitaar voor iedereen, gitaarcursus, gitaaropleiding, cursus gitaar, opleiding gitaar

Onze Docenten

Stefano Falco

”Grafische vormgeving zit in mijn bloed”, zo zegt docent Stefano Falco. “Ik heb 10 jaar gewerkt als grafisch ontwerper, webdesigner en artdirector voor verschillende reclamebureaus. 15 jaar geleden heb ik dan mijn eigen communicatiebedrijf opgericht. Simultaan ben ik gestart met het geven van opleidingen aan professionals.”

“Ik ben niet alleen actief als communicatie- en ontwerpfreak, maar ben ook zanger/gitarist van de allergrappiste coverband van België: De Spikes. Muziek is voor mijn creatieve geest de broodnodige energieoplader, het is mijn tankstation. In het weekend sta ik in België en Nederland op de planken en maandag sta ik dan weer met opgeladen batterijen aan de ontwerptafel.”

Dat Stefano van alle markten thuis is, bewijst het gamma aan cursussen die hij voor zijn rekening neemt: van Webdesigner HTML5 & CSS3, over Grafische Vormgeving en Dreamweaver tot Photoshop, InDesign, Illustrator en natuurlijk Gitaarspelen voor iedereen. Hij is een echte creatieve duizendpoot die zijn grafisch en muzikaal talent maar al te graag met onze studenten deelt!

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Gitaarspelen voor iedereen

Waarom is deze thuisstudie iets voor mij?
Veel mensen dromen ervan om gitaar te kunnen spelen. Gelukkig hoeft het niet bij een droom te blijven. Met deze cursus maak jij die droom namelijk waar. Jij wordt in een mum van tijd de muzikant die je altijd al wilde zijn.
Heb ik voorkennis nodig om deze thuisstudie te volgen?
Iedereen kan deze thuisstudie volgen. Je hebt geen voorkennis nodig.
Is de thuisstudie puur theoretisch? Hoe leer ik de praktijk?
Deze thuisstudie bestaat uit meer dan theorie alleen. De cursus bevat ook praktische oefeningen en opdrachten. Die stuur je naar je docent via het interactief studentenplatform. Jouw docent bezorgt je dan praktijkgerichte feedback.

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat binnen de minuut op jouw profielpagina. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een professioneel muzikant die jou praktische oefeningen, feedback op maat en tips geeft via ons online leerplatform. Dus je staat er niet alleen voor! Als je er klaar voor bent, leg je examen af en als je slaagt, krijg je het diploma!

Benodigde materialen

Voor deze opleiding moet je zelf over een gitaar beschikken. Indien je nog geen gitaar in je bezit hebt, vind je in de introductie van je cursus meer informatie over de aankoop van een goede gitaar.

Verder ontvang je speciaal ontwikkeld, losbladig lesmateriaal in een handige opbergmap. Je hoeft geen extra boeken aan te schaffen. In het oefenboek vind je op het einde van elk hoofdstuk oefenvragen die je een perfect beeld geven van het examen. Deze oefeningen neem je samen met je persoonlijke docent door. Op het online studentenplatform vind je bovendien talrijke video's die je lessen ondersteunen. Zo heb je alles in huis om direct van start te gaan.

Praktijkervaring en stage

Op basis van deze praktijkgerichte cursus leer jij alle kennis die je nodig hebt om direct zelf gitaar te leren spelen. Een stage is bij deze cursus dus niet van toepassing.

Examen en diploma

Na het instuderen van de cursus leg je examen af. Je kiest zelf je examenmoment. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Gitaarspelen voor iedereen. Met dit diploma kan je onmiddellijk aan de slag. Deze cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe muzikale avontuur.

gitaar spelen, gitaar, band, muziek, instrument, muziek spelen, gitaar leren, gitaar voor iedereen, gitaarcursus, gitaaropleiding, cursus gitaar, opleiding gitaar

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Voor deze thuiscursus Gitaarspelen voor iedereen betaal je 199.00. Hiervoor krijg je een praktisch cursusboek met hands-on illustraties, de vakkundige begeleiding van een topdocent en muzikant én toegang tot extra lesmateriaal op ons online leerplatform. Je hebt ook een ruime tijd van 5 jaar om examen af te leggen. Alles voor een knallende start als gitarist!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
gitaar spelen, gitaar, band, muziek, instrument, muziek spelen, gitaar leren, gitaar voor iedereen, gitaarcursus, gitaaropleiding, cursus gitaar, opleiding gitaar
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Gitaarspelen voor iedereen

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS