Cursus

Professionele opleiding Gezondheidscoach

Heb je interesse in complementaire en natuurlijke behandelwijzen? Wil je cliënten door middel van een individueel coachingstraject begeleiden naar gezondere leef- en eetgewoonten en hen helpen zich beter in hun vel te voelen, meer energie te hebben en hun leven meer in balans te brengen? Dan is de modulaire opleiding Gezondheidscoach jou op het lijf geschreven!

Behaal je erkende diploma

Deze praktijkgerichte opleiding is voor iedereen toegankelijk en biedt heel wat mogelijkheden om je talenten te ontplooien, kennis op te doen en je skills aan te scherpen. Er zijn meerdere lessenreeksen Gezondheidscoach per jaar, zodat je kan starten wanneer het jou het beste uitkomt.

Je volgt in totaal 37 lessen van 3 uur op een campus bij jou in de buurt. Na afloop ontvang je een erkend diploma dat je kan toevoegen aan je cv en waarmee je kan gaan solliciteren of beginnen met je eigen zaak / als zelfstandige (als je ook het attest Bedrijfsbeheer in handen hebt).

Het opleidingstraject bestaat uit 5 Modules:

  • MODULE 1: BACHBLOESEMTHERAPIE

De Bachbloesemtherapie is een natuurlijke geneeswijze die aan het begin van deze eeuw ontwikkeld is door Dr. Edward Bach. Hij ontdekte aanvullende therapieën die je zelf zonder risico’s kan toepassen om het lichaam weer in balans te brengen!

Deze complementaire geneeswijze maakt gebruik van bloesemessenties die je zelf samenstelt uit bloesems. Deze bloesems zijn afkomstig van wilde struiken, bomen en planten. De bloesemessenties werken in op de gemoedsgesteldheid van de te behandelen persoon.

Je leert tijdens deze module hoe je de bloesems het best kan gebruiken. De juiste hoeveelheden en verhoudingen in combinatie met de juiste bloesems zijn essentieel voor het slagen van de therapie. Je leert meer over de energiewaarde van de bloesems en het synergetisch effect ervan. Je gaat zelf leren bepalen welke bloesem het beste past bij een bepaalde emotionele en energetische toestand. Er wordt ook tijd besteed aan het werken met Bachbloesemremedies bij kinderen.

  • MODULE 2: NATUURVOEDING

Hecht je veel belang aan gezonde en natuurlijke voeding? Wil je alles weten over Chinese en Ayurvedische voedingsleer, fytotherapie, macrobiotiek, biologische en vegetarische voeding? Wil je graag anderen begeleiden op hun weg naar een gezonde levensstijl? Dan zal je tijdens deze module met enorm veel plezier volgen!

Tijdens de lessen leer je allereerst alles over de spijsvertering en de werking van de lever. Daarna ontdek je de functies en de werking van verschillende vitamines en mineralen. Op die manier leg je een degelijke basis om vervolgens dieper in te gaan op de positieve effecten natuurvoeding. Je leert je aan de hand van talloze praktijkvoorbeelden en cases hoe natuurvoeding op een positieve manier het lichaam beïnvloedt.

Je weet ook hoe te handelen bij onder andere spijsverteringsstoornissen, vermoeidheid en allergieën en kent het nut van ontstekingsremmende voeding, reinigen en ontgiften en de invloed van natuurvoeding op het energieniveau en de hormoonhuishouding.

Na deze opleiding ben je in staat om je cliënten op een professionele manier te coachen en wetenschappelijk verantwoorde voedingsschema’s (met recepten en kooktips) op te stellen. 

  • MODULE 3: KRUIDENLEER

De natuur is al duizenden jaren een bron van heilzame middelen en producten voor de mens. Het is pas de laatste eeuw dat de farmaceutische industrie is opgekomen met synthetisch gegenereerde geneesmiddelen. Toch grijpen steeds meer mensen de laatste jaren terug naar natuurlijke geneesmiddelen die rechtstreeks afkomstig zijn van kruiden en planten!

Tijdens deze module maak je uitgebreid kennis met de genezende kracht van planten en kruiden. Je krijgt een duidelijk overzicht van welke planten je kan gebruiken bij welke klachten. Uiteraard wordt er ook veel aandacht besteed aan het veilig toepassen van jouw kennis over de kruidengeneeskunde. 

Verder leer je ook zelf kruidenproducten maken en ontdek je alles over de verschillende basisproducten zoals etherische oliën en hydrolaten. Je maakt kennis met de actieve bestanddelen van het kruid en leert over hun gezondheidsbevorderende of geneeskrachtige werking. Op die manier geef je jouw cliënten advies op maat en zorg je voor een persoonlijke aanpak! 

 
  • MODULE 4: MINDFULNESS

Mindfulness is een wetenschappelijke onderbouwde aandachtstraining die mensen leert omgaan met stress, pijn, slapeloosheid en depressie en burnout helpt voorkomen. Tijdens de lessen leer je jouw cliënten om te focussen en te genieten van het “nu” en niet af te dwalen naar andere momenten, of gevoelens,… Hierdoor raken ze meer in balans en kunnen ze moeilijke gebeurtenissen beter een plaats geven en accepteren! 

De succesvolle methode is een combinatie van Oosterse therapieën met inzichten uit de Westerse psychologie en heeft reeds miljoenen mensen over de hele wereld geholpen om hun leven een nieuwe richting te geven.

  • MODULE 5: MINDFULNESS

Voetreflexologie is een alternatieve geneeswijze die  alle organen en lichaamsdelen in verbinding stelt met bepaalde plaatsen op de voeten. Tijdens deze praktijkgerichte module leer je door middel van een nauwgezette massage op één van deze reflexpunten blokkades in het lichaam op te heffen en de energiebanen weer volledig vrij te maken. 

De effecten bij de ontvanger zijn immens: totale ontspanning, een betere bloed- en energiedoorstroming, harmonisatie van het centrale zenuwstelsel, afvoeren van opgehoopte afvalstoffen, beter maag-darmfunctie, herstel van het fysiek en mentaal evenwicht, verhoogde immuniteit en een verbeterd slaappatroon. Je laat je cliënten dus met minder pijn en stress en volledig in balans door het leven gaan!

 
 
 
 
 
 

Lessenverloop

De opleiding Gezondheidscoach bestaat uit 37 lessen. Elke les duurt 3 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag dat de lessenreeks gestart is. In het overzicht met de startdata van de opleiding Gezondheidscoach vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 1490.00 euro. Dit bedrag omvat het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Examen en diploma

Op het einde van je opleiding leg je een examen af. Dit examen zal bestaan uit een theoretisch en een praktisch gedeelte.

Wanneer je voor beide onderdelen minstens 60% behaalt, ben je geslaagd voor het examen. Je ontvangt dan het erkend diploma Gezondheidscoach. Hiermee kan je als zelfstandige starten als je ook in het bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer of je kan er mee aan de slag als werknemer.

Benodigdheden

Voor deze cursus breng je mee schrijfgerief en papier mee.

Voor de module voetreflexologie breng je daarnaast ook nog volgende zaken mee:

- drie grote handdoeken

- massage-olie

- een hoeslaken

Voor de cursus aromatherapie en herborist heb je nog bijkomend materiaal nodig. 

 

Praktische info

1490.00 euro

  • All-in cursusgeld
  • Erkend diploma
  • Duur: 37 lessen
  • Voor iedereen

Inschrijven

Het programma kort samengevat:

De opleiding Gezondheidscoach is een Modulaire Allroundopleiding die wordt gegeven in kleine groepen, zodat de persoonlijke begeleiding gegarandeerd is. Je docenten zijn echte experten in hun vakgebied en zullen hun jarenlange opgebouwde kennis en ervaring graag met je delen. Je mag dus zeker zijn dat je na afloop volledig op de hoogte bent van de nieuwste technieken en trends.

Les volgen aan het Centrum Voor Avondonderwijs is een echte beleving. Naast de kennis die je opdoet, leer je ook veel nieuwe mensen kennen die dezelfde interesses hebben als jij. Handig om te netwerken!

Tijdens de laatste les van elke module leg je een examen af dat bestaat uit een aantal theoretische vragen en meer praktische oefeningen, waarbij je aantoont dat je je kennis ook kan toepassen.

Ben je geslaagd? Dan ontvang je je erkende diploma van die module. Behaalde je een tekort? Dan kan je zonder problemen een gratis herexamen afleggen. Als je geslaagd bent voor alle modules, ontvang je het Allrounddiploma Gezondheidscoach.

Met dit diploma ben je perfect voorbereid om een nieuwe carrière uit te bouwen, door te groeien in je huidige job of te starten als zelfstandige!

Wat je zal kunnen:

Ben je benieuwd hoe de lessen zullen verlopen? Het filmpje hieronder geeft je een duidelijk beeld van het lessenverloop. De groepen worden zo samengesteld dat iedereen op een aangename manier de lessen kan volgen en voldoende begeleiding krijgt van de docent.

 

Wanneer start de volgende opleiding Gezondheidscoach?

Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Gezondheidscoach inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt elke dag: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Maak het jezelf ... gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarin je interesse hebt een overzicht van de startdata, locaties en lesuren. Als er nieuwe cursussen worden ingepland, worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast, superhandig dus.

Kan ik betalen met opleidingscheques?

Dat hangt ervan af. Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding.

Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?

Je kan op verschillende manieren korting genieten. Er is een vroegboekkorting als je minstens drie maanden voor start van je cursus inschrijft en betaalt. Met de KMO-portefeuille voor zelfstandige ondernemers betaalt de overheid een deel van jouw opleiding. Wil je alle mogelijkheden zien? ...Die vind je hier. Ook als je niet voor een korting in aanmerking komt, zal je merken dat onze school een vergelijkbare of hogere kwaliteit biedt dan andere opleidingsverstrekkers, aan een scherpere prijs. Dit heeft te maken met de grootte van onze organisatie en goede samenwerkingsverbanden met onze docenten.

Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Gezondheidscoach waarvoor ik me heb ingeschreven?

Nadat we jouw betaling intern hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Gezondheidscoach. Indien je je meer dan twee weken voor de start van een opleiding hebt ingeschreven, krijg je hiervan nog een reminder. Maak het jezelf gemakkelijk e ...n meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven alle praktische informatie (zoals de uren waarop je verwacht wordt, het lokaal, wat je nodig hebt enz.). Er staat zelfs een heuse agenda op! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Dus check deze pagina regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?

Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.

Waar en wanneer leg ik examen af?

De laatste les van elke module leg je een examen af. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post thuis gestuurd. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als werknemer. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep w ...il starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer.

Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Gezondheidscoach?

Voor deze cursus breng je mee schrijfgerief en papier mee.

Voor de module voetreflexologie breng je daarnaast ook nog volgende zaken mee:

- drie grote handdoeken

- massage-olie

- een hoeslaken

...

Voor de cursus aromatherapie en herborist heb je nog bijkomend materiaal nodig. 

 
Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven een lijstje met de materialen die je nodig hebt. Als de docent iets zou willen wijzigen worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Startdata
LesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
GezondheidscoachDin09/01/201823/10/2018Antwerpen18u30 - 21u30
GezondheidscoachMaa15/01/201819/11/2018Gent18u30 - 21u30
GezondheidscoachDon25/01/201815/11/2018Hasselt18u30 - 21u30
Locaties

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!