Cursus

Wil je graag iemands gelaat professioneel leren behandelen met de juiste producten? Wil je meer weten over de laatste nieuwe technieken in de schoonheidsverzorging? Wil je een eerste kennismaking met het beroep van Schoonheidsspecialist? Dan is deze opleiding waar jij naar op zoek bent!

Onder invloed van interne en externe factoren verandert je huid in de loop van de tijd. Hoe ouder je wordt, hoe belangrijker het is om de juiste crèmes en verzorgende producten te gebruiken. Een goede verzorging van de huid is ook heel belangrijk voor mensen die vaak make-up gebruiken of voor mensen die in een vervuilde omgeving wonen of werken. Mensen die regelmatig het gelaat laten behandelen zien er stralend uit en voelen zich beter. Hun huid veroudert minder snel en blijft veel strakker.

Tijdens deze professionele opleiding Gelaatsverzorging leer je op de juiste manier om te gaan met de verschillende verzorgingsproducten. Je zal leren hoe de huid en het gelaat is opgebouwd. Je maakt kennis met de verschillende huidproblemen en je leert hoe je deze kan behandelen. Veel aandacht wordt besteed aan de indicaties en contra-indicaties van de verschillende behandelingen. Je krijgt onder de knie hoe je cosmetische en natuurlijke producten en oliën kan gebruiken om de huid en de gelaatsspieren te ontspannen en te verstevigen en hoe je de bloedsomloop kan stimuleren om veroudering van het gelaat te vertragen. Uiteraard leer je ook professionele gelaatsmassage uit te voeren en komt je te weten hoe je maskers aanbrengt.

Klaar om de uitdaging aan te gaan? Schrijf je dan in voor deze boeiende lessenreeks!

Lessenverloop

De opleiding Gelaatsverzorging bestaat uit 5 lessen. Elke les duurt 4 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag dat de lessenreeks gestart is. In het overzicht met de startdata van de opleiding Gelaatsverzorging vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 269.00 euro. Dit bedrag omvat het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Examen en diploma

Je legt het praktisch deel van het examen af tijdens de lessen.

Wanneer je voor beide onderdelen minstens 60% behaalt, ben je geslaagd voor het examen. Je ontvangt dan het erkend diploma Gelaatsverzorging. Hiermee kan je als zelfstandige starten als je ook in het bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer of je kan er mee aan de slag als werknemer.

Benodigdheden

Voor de opleiding {$course.CourseName} werd in samenwerking met jouw docent een pakket op maat samengesteld via Schoonheidshandel.

Praktische info

269.00 euro

 • All-in cursusgeld
 • Erkend diploma
 • Duur: 5 lessen
 • Voor iedereen

Inschrijven

Het programma kort samengevat:

 • Hoe verwen ik mijn cliënten met een ontspannende gelaatsverzorging?
 • Hoe laat ik mijn cliënten stralen op een langere termijn?
 • Hoe kan ik rekening houden met de verschillende gelaatstypes?
 • Hoe vind ik mijn eigen weg in de verzorgingswereld?
 • Welke materialen en producten kan ik allemaal gebruiken?
 • Hoe blijf ik op de hoogte van de laatste nieuwe technieken in de schoonheidsverzorging?

Wat je zal kunnen:

 • Droge huid, vette oud, jonge huid, oudere huid,... Voor elk huidtype kan jij de correcte gelaatsverzorging geven
 • Zonder twijfel de juiste crème en het juiste verzorgingsproduct kiezen. Jij kan immers werken met een waaier aan producten en materialen
 • Een professionele gelaatsmassage kunnen geven en maskers kunnen aanbrengen. Je laat je cliënten stralen!

Ben je benieuwd hoe de lessen zullen verlopen? Het filmpje hieronder geeft je een duidelijk beeld van het lessenverloop. De groepen worden zo samengesteld dat iedereen op een aangename manier de lessen kan volgen en voldoende begeleiding krijgt van de docent.

 

Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?

Je kan op verschillende manieren korting genieten. Er is een vroegboekkorting als je minstens drie maanden voor start van je cursus inschrijft en betaalt. Met de KMO-portefeuille voor zelfstandige ondernemers betaalt de overheid een deel van jouw opleiding. Wil je alle mogelijkheden zien? ...Die vind je hier. Ook als je niet voor een korting in aanmerking komt, zal je merken dat onze school een vergelijkbare of hogere kwaliteit biedt dan andere opleidingsverstrekkers, aan een scherpere prijs. Dit heeft te maken met de grootte van onze organisatie en goede samenwerkingsverbanden met onze docenten.

Kan ik betalen met opleidingscheques?

Dat hangt ervan af. Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding.

Wanneer start de volgende opleiding Gelaatsverzorging?

Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Gelaatsverzorging inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt elke dag: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Maak het jezelf gemakk ...elijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarin je interesse hebt een overzicht van de startdata, locaties en lesuren. Als er nieuwe cursussen worden ingepland, worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast, superhandig dus.

Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Gelaatsverzorging waarvoor ik me heb ingeschreven?

Nadat we jouw betaling intern hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Gelaatsverzorging. Indien je je meer dan twee weken voor de start van een opleiding hebt ingeschreven, krijg je hiervan nog een reminder. Maak het jezelf gemakkelijk ...en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven alle praktische informatie (zoals de uren waarop je verwacht wordt, het lokaal, wat je nodig hebt enz.). Er staat zelfs een heuse agenda op! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Dus check deze pagina regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Kan ik stage doen tijdens mijn opleiding Gelaatsverzorging?

Ja. Stage doen is geen verplichting, maar sterk aan te raden om praktijkervaring op te doen. Jij zoekt zelf je stageplaats en wij brengen voor jou je stagedocumenten in orde. Heb je je stageplaats gevonden? Laat het ons even weten.

Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Gelaatsverzorging?

Voor deze lessen neem je mee:

- Pen & papier

Daarnaast heb je ook extra materiaal nodig.
 
...
Voor deze opleiding heb je materiaal nodig voor gebruik tijdens de les en thuis, zodat je je goed voorbereidt op het examen. Eigen materiaal aankopen heeft heel wat voordelen: je bent zeker van een optimale hygiëne, en je oefent er ook thuis mee verder. Bovendien is het een uitstekende investering: na je opleiding ga je er meteen mee aan de slag! 

Voor de opleiding Gelaatsverzorging werd in samenwerking met je docent een pakket op maat samengesteld. Dit pakket kan je aankopen op Schoonheidshandel.com. Daar vind je alle leveranciers van studentenpakketten verzameld. Bovendien geniet je van groothandelsprijzen, waardoor je verzekerd bent van de beste prijs.
 
Klik hier om de inhoud van je pakket te bekijken en te bestellen. Bestel tijdig zodat je het materiaal zeker de eerste les bij je hebt.
Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven een lijstje met de materialen die je nodig hebt. Als de docent iets zou willen wijzigen worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Moet ik modellen meebrengen?

Tijdens de praktijklessen oefen je op je medestudenten. Je mag tijdens de lessen een eenvoudige dagmake-up dragen. We verzoeken je dan ook vriendelijk om de weken voor aanvang van de lessen je wenkbrauwen niet te epileren.

Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?

Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.

Waar en wanneer leg ik examen af?

De laatste les leg je een examen af van jouw cursus Gelaatsverzorging. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post thuis gestuurd. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als werknemer. Wanneer je als zelfstandige in hoo ...fd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over een attest Schoonheidsspecialist en het attest Bedrijfsbeheer.

LesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
GelaatsverzorgingDon26/10/201723/11/2017Gent18u00 - 22u00
GelaatsverzorgingWoe08/11/201706/12/2017Antwerpen18u00 - 22u00
GelaatsverzorgingZon19/11/201717/12/2017Gent10u00 - 14u00
GelaatsverzorgingZat16/12/201727/01/2018Hasselt10u00 - 14u00
GelaatsverzorgingZat16/12/201727/01/2018Hasselt10u00 - 14u00
GelaatsverzorgingMaa08/01/201805/02/2018Antwerpen18u00 - 22u00
GelaatsverzorgingDon22/02/201822/03/2018Hasselt18u00 - 22u00
GelaatsverzorgingZat17/03/201814/04/2018Brussel10u00 - 14u00
GelaatsverzorgingZat17/03/201814/04/2018Brussel10u00 - 14u00
GelaatsverzorgingZat31/03/201828/04/2018Gent10u00 - 14u00
GelaatsverzorgingDin24/04/201822/05/2018Hasselt18u00 - 22u00
GelaatsverzorgingZat28/04/201826/05/2018Antwerpen10u00 - 14u00
GelaatsverzorgingDon03/05/201831/05/2018Gent18u00 - 22u00
GelaatsverzorgingWoe05/09/201803/10/2018Brugge18u00 - 22u00

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!