Cursus

Wil je graag een praktijkgerichte opfrissingscursus Frans volgen die je kan combineren met een job, gezin of andere activiteiten? Wil je je vaardigheden (verder) ontwikkelen en een erkend diploma behalen? Dan zijn is deze opleiding exact waar jij naar op zoek bent.

Heel wat mensen die in het secundair onderwijs Frans hebben gekregen en het daarna veel minder gebruikt hebben, hebben het gevoel dat hun kennis van het Frans door de jaren heen sterk verminderd is.

Je kan nog wel een gesprek voeren met een Franstalige, maar je merkt dat je vaak hapert, moet nadenken over bepaalde zinsconstructies of specifieke woorden vergeten bent. Als je gaat solliciteren voor een job waar kennis van het Frans noodzakelijk is, voel je dat je niveau niet meer hoog genoeg is om écht te kunnen scoren.

Ben jij ook zo iemand die wel kennis heeft van het Frans, maar dringend nood heeft aan een grondige opfrissing? Dan is deze opleiding perfect om je niveau weer naar omhoog te tillen! Na afloop ontvang je bovendien een erkend diploma dat je kan toevoegen aan je cv en kan je weer veel beter Frans spreken, lezen én schrijven. Het behaalde niveau is gelijk aan het niveau A2-B1 van het Europese Referentiekader voor Frans.

Lessenverloop

De opleiding Frans Opfrissing - Gevorderden bestaat uit 15 lessen. Elke les duurt 3 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag dat de lessenreeks gestart is. In het overzicht met de startdata van de opleiding Frans Opfrissing - Gevorderden vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 375.00 euro. Dit bedrag omvat het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Examen en diploma

Het theoretisch examen kan bestaan uit open vragen, meerkeuzevragen en oefeningen over de leerstof.

Het praktijkexamen kan bestaan uit tussentijdse opdrachten en/of een eindwerk.

Wanneer je voor beide onderdelen minstens 60% behaalt, ben je geslaagd voor het examen. Je ontvangt dan het erkend diploma Frans Opfrissing - Gevorderden. Hiermee kan je als zelfstandige starten als je ook in het bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer of je kan er mee aan de slag als werknemer.

Benodigdheden

Voor deze opleiding dien je geen extra materiaal aan te kopen om te gebruiken tijdens de lessen. Je moet enkel schrijfgerief en een cursusblok meenemen.

Praktische info

375.00 euro

  • All-in cursusgeld
  • Erkend diploma
  • Duur: 15 lessen
  • Voor iedereen

Inschrijven

Het programma kort samengevat:

  • Opfrissing Grammatica
  • Opfrissing Woordenschat
  • Vlot gesprekken voeren
  • Zakelijk Frans

Wat je zal kunnen:

  • Na afloop van deze cursus kan je weer veel beter Frans spreken, lezen én schrijven. Het behaalde niveau is gelijk aan het niveau A2-B1 van het Europese Referentiekader voor Frans.

Ben je benieuwd hoe de lessen zullen verlopen? Het filmpje hieronder geeft je een duidelijk beeld van het lessenverloop. De groepen worden zo samengesteld dat iedereen op een aangename manier de lessen kan volgen en voldoende begeleiding krijgt van de docent.

 

Wanneer start de volgende opleiding Frans Opfrissing - Gevorderden?

Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Frans Opfrissing - Gevorderden inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt elke dag: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. M ...aak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarin je interesse hebt een overzicht van de startdata, locaties en lesuren. Als er nieuwe cursussen worden ingepland, worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast, superhandig dus.

Kan ik betalen met opleidingscheques?

Dat hangt ervan af. Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding.

Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?

Je kan op verschillende manieren korting genieten. Er is een vroegboekkorting als je minstens drie maanden voor start van je cursus inschrijft en betaalt. Met de KMO-portefeuille voor zelfstandige ondernemers betaalt de overheid een deel van jouw opleiding. Wil je alle mogelijkheden zien? ...Die vind je hier. Ook als je niet voor een korting in aanmerking komt, zal je merken dat onze school een vergelijkbare of hogere kwaliteit biedt dan andere opleidingsverstrekkers, aan een scherpere prijs. Dit heeft te maken met de grootte van onze organisatie en goede samenwerkingsverbanden met onze docenten.

Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Frans Opfrissing - Gevorderden waarvoor ik me heb ingeschreven?

Nadat we jouw betaling intern hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Frans Opfrissing - Gevorderden. Indien je je meer dan twee weken voor de start van een opleiding hebt ingeschreven, krijg je hiervan nog een reminder. Maak het jezelf ... gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven alle praktische informatie (zoals de uren waarop je verwacht wordt, het lokaal, wat je nodig hebt enz.). Er staat zelfs een heuse agenda op! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Dus check deze pagina regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?

Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.

Waar en wanneer leg ik examen af?

De laatste les leg je een examen af van jouw cursus Frans Opfrissing - Gevorderden. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post thuis gestuurd. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als werknemer. Wanneer je als zelfst ...andige in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer.

Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Frans Opfrissing - Gevorderden?

Tijdens de eerste les krijg je het cursusmateriaal. Je moet enkel schrijfgerief en een cursusblok meenemen.

Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven een lijstje ... met de materialen die je nodig hebt. Als de docent iets zou willen wijzigen worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Kan ik met deze opleiding starten zonder voorkennis?

Er wordt verondersteld dat je al (een goede) kennis van het Frans hebt. Als die kennis nog ontbreekt, ben je na het volgen van onze opleiding Frans voor beginners helemaal klaar om deze cursus te starten.

LesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
Frans Opfrissing - GevorderdenDon26/10/201701/03/2018Gent18u30 - 21u30
Frans Opfrissing - GevorderdenZat24/03/201830/06/2018Antwerpen10u00 - 13u00

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!