Cursus

Wil je graag een praktijkgerichte cursus Frans voor Beginners volgen die je kan combineren met een job, gezin of andere activiteiten? Wil je je vaardigheden (verder) ontwikkelen en een erkend diploma behalen? Dan zijn deze groepslessen exact waar jij naar op zoek bent.

In tweetalig België is het heel erg nuttig om je goed uit te kunnen drukken in het Frans, zowel op privé- als werkvlak. Heb jij ook moeilijkheden om op restaurant te bestellen in de Ardennen? Of loop je bij sollicitaties steeds net die droomjob mis, omdat er kennis van het Frans wordt gevraagd? Dan zal deze cursus jou zeker helpen om je doelen te bereiken!

Deze boeiende lessenreeks is voor iedereen toegankelijk en biedt heel wat mogelijkheden om je talenten te ontplooien, kennis op te doen en je skills aan te scherpen. De opleiding start vanaf de basis en is dan ook ideaal voor mensen zonder kennis (of een zeer beperkte kennis) van het Frans.

Na afloop heb je een basisniveau bereikt dat voldoende is om Frans te kunnen verstaan, lezen, spreken én schrijven. Dit niveau is gelijk aan het eerste niveau A1 van het Europese Referentiekader voor Frans.

Lessenverloop

De opleiding Frans - Beginners bestaat uit 15 lessen. Elke les duurt 3 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag dat de lessenreeks gestart is. In het overzicht met de startdata van de opleiding Frans - Beginners vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 375.00 euro. Dit bedrag omvat het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Examen en diploma

Wanneer je voor beide onderdelen minstens 60% behaalt, ben je geslaagd voor het examen. Je ontvangt dan het erkend diploma Frans - Beginners. Hiermee kan je als zelfstandige starten als je ook in het bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer of je kan er mee aan de slag als werknemer.

Benodigdheden

Voor deze opleiding dien je geen extra materiaal aan te kopen om te gebruiken tijdens de lessen. Je moet enkel schrijfgerief en een cursusblok meenemen.

Praktische info

375.00 euro

 • All-in cursusgeld
 • Erkend diploma
 • Duur: 15 lessen
 • Voor iedereen

Inschrijven

Het programma kort samengevat:

 • Jezelf voorstellen in het Frans
 • Afscheid nemen
 • De dagen van de week
 • Praten over voorkeuren en opinies
 • Op restaurant
 • De tijd, maanden en seizoenen
 • De dagelijkse activiteiten
 • Familie en mensen beschrijven
 • De kleuren
 • Kleding
 • In de winkel / Boodschappenlijstje
 • Huis en tuin
 • Op straat
 • Hobby’s
 • Over het weer praten
 • De verschillende lichaamsdelen
 • Over gezondheid praten
 • Bij de dokter

Wat je zal kunnen:

 • Het eerste niveau A1 van het Europese Referentiekader voor Frans bereiken
 • Jezelf perfect redden in het Frans op restaurant, in de winkel, bij de dokter,...

Ben je benieuwd hoe de lessen zullen verlopen? Het filmpje hieronder geeft je een duidelijk beeld van het lessenverloop. De groepen worden zo samengesteld dat iedereen op een aangename manier de lessen kan volgen en voldoende begeleiding krijgt van de docent.

 

Waar en wanneer leg ik examen af?

De laatste les leg je een examen af van jouw cursus Frans voor Beginners. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post thuis gestuurd. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als werknemer. Wanneer je als zelfstandige in ...hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer.

Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Frans voor beginners?

Tijdens de eerste les krijg je het cursusboek. Je moet enkel schrijfgerief en een cursusblok meenemen.

Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven een lijstje met ...de materialen die je nodig hebt. Als de docent iets zou willen wijzigen worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wanneer start de volgende opleiding Frans - Beginners?

Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Frans - Beginners inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt elke dag: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Maak het jezel ...f gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarin je interesse hebt een overzicht van de startdata, locaties en lesuren. Als er nieuwe cursussen worden ingepland, worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast, superhandig dus.

Kan ik betalen met opleidingscheques?

Dat hangt ervan af. Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding.

Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?

Je kan op verschillende manieren korting genieten. Er is een vroegboekkorting als je minstens drie maanden voor start van je cursus inschrijft en betaalt. Met de KMO-portefeuille voor zelfstandige ondernemers betaalt de overheid een deel van jouw opleiding. Wil je alle mogelijkheden zien? ...Die vind je hier. Ook als je niet voor een korting in aanmerking komt, zal je merken dat onze school een vergelijkbare of hogere kwaliteit biedt dan andere opleidingsverstrekkers, aan een scherpere prijs. Dit heeft te maken met de grootte van onze organisatie en goede samenwerkingsverbanden met onze docenten.

Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Frans - Beginners waarvoor ik me heb ingeschreven?

Nadat we jouw betaling intern hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Frans - Beginners. Indien je je meer dan twee weken voor de start van een opleiding hebt ingeschreven, krijg je hiervan nog een reminder. Maak het jezelf gemakkelijk ...en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven alle praktische informatie (zoals de uren waarop je verwacht wordt, het lokaal, wat je nodig hebt enz.). Er staat zelfs een heuse agenda op! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Dus check deze pagina regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?

Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.

LesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
Frans - BeginnersZon25/03/201801/07/2018Antwerpen10u00 - 13u00

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!