Cursus

OPLEIDING

Frans (Gevorderden)

Wil jij...

 1. jouw kennis van het Frans opfrissen of naar een hoger niveau tillen
 2. complexe grammatica en een uitgebreide woordenschat onder de knie krijgen
 3. jezelf grondig voorbereiden op je nieuwe job of je studies in het buitenland
 4. zonder problemen Franse films kijken, Franse liedjes meezingen en Franse romans lezen
 5. een nieuw leven opbouwen in Wallonië, Frankrijk, Zwitserland of Canada

Franssprekende Professional, een beroep met toekomst!

Zin om je Franse tong aan te scherpen? C'est le moment! Het Frans is één van de officiële voertalen van de Europese Unie, de Verenigde Naties, UNESCO, NATO, ... Het Frans opent dan ook deuren!

Met deze praktijkgerichte groepscursus haal jij je Frans onmiddelijk van onder het stof. In 15 lessen fris jij je Frans grondig op en til je het naar een hoger niveau. Je spreekt, begrijpt, leest en schrijft Frans vlot genoeg om correct en spontaan te communiceren.

Je wordt klaargestoomd om het Frans op een professioneel niveau te beheersen waardoor je direct solliciteert voor een topjob of sneller opklimt in je huidige beroep. Je ontvangt na afloop een diploma waarmee je een niveau A2-B1 volgens het Europese referentiekader aantoont op je CV.
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  15 lessen

  3 lesuren

  449.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

Startdata Frans (Gevorderden)

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Bruxelles / Brussel17/02/202126/05/202118u30 - 21u30Woe
Hasselt02/03/202122/06/202118u30 - 21u30Din
Gent04/03/202110/06/202118u30 - 21u30Don
Antwerpen06/03/202103/07/202114u00 - 17u00Zat

PROGRAMMA

Taal, Frans, Gevorderd, groepscursus

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Werknemer in een bedrijf met Franstalige klanten, partners of collega´s
 • Toeristisch medewerker of gids
 • Medewerker in een reisbureau of bij een reisorganisatie

Vaardigheden en skills

 • Vlot Frans spreken, lezen en schrijven op niveau A2-B1 van het Europese Referentiekader.
 • Je stuurt mails, schrijft brieven, telefoneert, presenteert, onderhandelt, ... vlot in het Frans.
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Opfrissing grammatica
 • Opfrissing woordenschat
 • Jezelf voorstellen (vervolg)
 • Mijn thuis beschrijven
 • Praten over je reisdoelen
 • Personen omschrijven
 • Interculturele verschillen
 • Problemen oplossen in het Frans
 • Werk zoeken in het Frans
 • Vlot gesprekken voeren
 • Schriftelijk Frans
 • Jouw cv en motivatiebrief
 • Zakelijk Frans

Taal, Frans, Gevorderd, groepscursus

Onze Docenten

Axelle Van Horenbeeck

Axelle Van Horenbeeck is een docente met een passie voor management en talen. Na haar studies deed ze ervaring op als HR-assistant, project manager, product supervisor en accountmanager. Daarna werd ze leerkracht Frans, Nederlands en Engels aan het Nederlands Taalinstituut. Haar passie en ervaring maakt haar de geschikte docente voor de cursus Frans zakelijke communicatie. Axelle zal je de nodige woordenschat en vaardigheden voorschotelen om Frans te kunnen spreken in een zakelijke context.

Inge Struyf

Docente Inge Struyf is gepassioneerd door mensen ondersteunen die vrij, bewust en met meer vreugde door het leven willen gaan. Dan staan ze immers in hun kracht, kunnen ze hun talenten ontwikkelen en zichzelf zijn in verbinding met hun omgeving, in relaties, op school en op het werk. Ze is er van overtuigd dat een veilige en inspirerende omgeving de basis is voor de ontwikkeling van je oorspronkelijk potentieel.

Inge is Biodanzadocent, co-directrice van de Vlaamse Biodanzaschool en creatief therapeut. Daarnaast is ze erkend als loopbaanbegeleider en ontwikkelingsgericht coach die haar klanten bevrijdt van hun strijd naar perfectionisme.

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Frans (Gevorderden)

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Deze opleiding is perfect voor iedereen die zijn of haar kennis van het Frans wil opfrissen of naar een hoger niveau wil tillen. In de les leer je complexe grammatica en breid je je woordenschat gevoelig uit. Je werkt ook aan je uitspraak. Zo ben jij in staat om jezelf vlot, zelfzeker én spontaan in het Frans uit te drukken.
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
We raden aan om eerst de opleiding Frans (Beginners) te volgen. Zonder basiskennis is het moeilijk om actief aan deze taallessen deel te nemen.
Welk taalniveau heb ik na deze opleiding bereikt?
Na deze taallessen beheers je de Franse taal op niveau A2-B1 van het Europees Referentiekader. Dit betekent dat je in staat bent om uitgebreide teksten te schrijven, jezelf vlot uit te drukken, complexere conversaties te verstaan,…

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Frans (Gevorderden) bestaat uit 15 lessen. Elke les duurt 3 uur. Je hebt elke week op dezelfde dag les. Je begint met grammatica en woordenschat en schakelt direct door naar vlotte gesprekken. In het overzicht met de startdata van de opleiding Frans (Gevorderden) vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

In de eerste les krijg je cursusmateriaal op maat. Buiten pen en papier hoef je zelf niets mee te brengen. Wij voorzien de rest.

Praktijkervaring en stage

Een nieuwe taal leer je natuurlijk door ze intensief te gebruiken. Geen tijd om snel even naar Brussel of Bordeaux te verhuizen? Dan is een stage de ideale oplossing! Ga bijvoorbeeld eens langs bij een bedrijf in jouw buurt met Waalse partners of Franstalige klanten. Spring eens binnen en vraag naar een toffe stageplaats. Door actief met Franstaligen samen te werken leer je elke dag nog iets bij. Een stage is zo de beste manier om jouw taalbeheersing snel een niveau hoger te tillen!

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een leuke stageplaats gevonden? Neem dan even contact op met je opleidingsconsulent om een stagecontract in orde te brengen. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg dat je alles hebt afgerond voor het behalen van je diploma. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Je legt een theoretisch en een praktisch examen af in de laatste les. Daar hoef je dus geen extra tijd voor vrij te maken. Scoor je minstens 60% op beide examens? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Frans (Gevorderden). Met dit diploma toon je je gevorderde talenkennis en je engagement aan, bijvoorbeeld tijdens sollicitaties.

Taal, Frans, Gevorderd, groepscursus

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).  Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 449.00 euro. Dit bedrag omvat het lesboek, de professionele begeleiding van een topdocent met een gezonde passie/obsessie voor de Franse taal, het gebruik van de lokalen en het examen.

Kortingen, subsidies en voordelen

Bekijk zeker de pagina "voordelen en kortingen" op onze website!  Je kan gebruik maken van "de vroegboekkorting" of "de last-call korting".  Ook voor werknemers, werkzoekenden en ondernemers zijn er vaak tijdelijke kortingen die  bij inschrijving onmiddellijk kunnen worden verrekend met de juiste kortingscode! 
frans, frans opfrissing, taalcursus frans, taalopleiding frans, frans gevorderden, frans leren, frans opfrissen, taal, talen, opleiding, cursus, leren, lessen, avondlessen, avondonderwijs, avondopleiding, avondcursus, volwassenenonderwijs
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Frans (Gevorderden)

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS