Cursus

OPLEIDING

Food- en Beveragefotografie

Wil jij...

 1. heerlijke gerechten en lekkere drankjes perfect op beeld leren vastleggen
 2. jouw Instagram-volgers verwennen met nog aantrekkelijkere foto´s
 3. weten hoe je varieert met achtergronden en composities
 4. weten hoe je contrast en diepte in je foto´s brengt
 5. meer verdienen als fotograaf door jouw aanbod uit te breiden

Food- en Beveragefotograaf, een beroep met toekomst!

Ben jij gebeten door voeding en fotografie? Dan ontdek je met deze opleiding hoe je het beste van deze twee werelden combineert.

Jouw docent toont je hoe je met een toffe creatieve insteek en de juiste lichtinval van elk product een echte pareltje maakt. En dat in een professionele fotostudio! Je ontdekt hoe een reflectiescherm helpt om het licht beter te vangen. Daarnaast leer je hoe je meer diepte in je foto's krijgt en hoe je de kleuren van je product springlevend krijgt. Hoe positioneer ik mijn object? Welk achter- en ondergrond gebruik ik best? Je komt het allemaal te weten tijdens de 5 praktijkgerichte lessen.

Dankzij deze opleiding geef je je klanten foto's om (letterlijk en figuurlijk) van te smullen!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  5 lessen

  3 lesuren

  325.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

Startdata Food- en Beveragefotografie

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Antwerpen12/11/202010/12/202018u30 - 21u30Don
Hasselt13/11/202011/12/202018u30 - 21u30Vrij
Gent20/11/202018/12/202018u30 - 21u30Vrij

PROGRAMMA

Food fotografie, voeding, opleiding, fotografie, foodblog, foodbloggers, voedingsfotografie

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Zelfstandig foodfotograaf
 • Medewerker in een fotostudio
 • Fotograaf bij een restaurantketen of een gastronomisch magazine

   

 • Foodblogger

Vaardigheden en skills

 • Jij gebruikt compositie en lichtinval om gerechten smaakvol vast te leggen.
 • Jij vertaalt jouw creativiteit in prachtige pareltjes.
 • Je laat mensen watertanden bij het zien van jouw foodfoto´s.
 • Instagram, Facebook of een blog? Jouw foto´s scoren likes, shares en volgers!
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Vertel een verhaal met foto's
 • Professioneel lichtmateriaal
 • Professionele camera
 • Nabewerking en retouchering
 • Contrast en diepte
 • Foodstyling
 • Werken met verschillende onder- en achtergronden
 • Compositie
 • Foto's nemen met je smartphone
 • Exporteren van foto's in juiste formaten

Food fotografie, voeding, opleiding, fotografie, foodblog, foodbloggers, voedingsfotografie

Onze Docenten

Isabel Debeuf

Isabel Debeuf is bijna twintig jaar aan de slag als zelfstandig fotografe in bijberoep. Ze maakt reportages voor zowel particulieren als voor bedrijven en ze verzorgt de digitale verwerking van foto-opdrachten van collega's. Zelf volgde Isabel haar vierjarige opleiding fotokunst in avondonderwijs en schreef ze zich ook in voor een verkorte opleiding Photoshop.
 
Wil je les krijgen van deze echte professional? Isabel deelt met veel plezier al haar handige tips en tricks!

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Food- en Beveragefotografie

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Professionele foto´s van eten en drinken hebben altijd een unieke, aantrekkelijke feeling. Daar is natuurlijk een reden voor: de foto´s moeten zelfs de meest veeleisende Bourgondiër in een oogopslag aanspreken. Dankzij deze opleiding krijg ook jij die feeling in je vingers. Ideaal als je jouw aanbod als fotograaf wil uitbreiden of je eigen gerechtjes op beeld wil vastleggen!
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Het is handig als je de basisprincipes van het fotograferen al onder de knie hebt. We raden dus aan om eerst de opleiding Digitale Fotografie (Basis) te volgen.
Zijn de lessen praktijkgericht?
Absoluut. Je leert door te doen. In een professioneel uitgerust lokaal oefen je elke les actief met je camera. Maak je lens dus maar schoon en zet je arendsogen dus maar op scherp!
Kan ik een camera huren van de school?
Dat is niet mogelijk. Als fotograaf is het belangrijk om je eigen camera te hebben. Enkel zo leer je het toestel door en door kennen. Enkel zo ontdek je wat precies de mogelijkheden én beperkingen van je toestel zijn. Dat inzicht is onmisbaar voor een echte fotograaf.
Welke camera raden jullie aan?
Bijna alle spiegelreflex- en systeemcamera´s die je in de winkel vindt, zijn degelijke toestellen. Of je nu fotografeert met een toestel van 500 euro of één van 3000 euro: de leerstof van deze cursus en de principes van de fotografie blijven hetzelfde. Bepaal dus zelf wat je aan een camera wil uitgeven. Laat je bij de keuze voor een bepaald merk of type door een winkelbediende adviseren.
Hoe start ik als zelfstandig Food- en Beveragefotograaf?
Dat kom je te weten in onze praktijkgerichte opleiding Start je eigen zaak, waar je jezelf voorbereid op een carrière als zelfstandig ondernemer. Het is jouw sleutel tot succes. Wil je ontdekken of het ondernemerschap iets voor jou is? Kom dan naar ons gratis Starterslab. Daar krijg je een voorproefje van wat het betekent om als zelfstandige te werken.
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Jazeker! Met onze opleiding Photoshop voeg je bijvoorbeeld fotobewerking aan je skill set toe. Check ook zeker ons ruime aanbod aan opleidingen rond het thema Fotografie & Media.

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Food- en Beveragefotografie bestaat uit 5 lessen. Elke les duurt 3 uur. Je hebt elke week op dezelfde dag les. Tijdens de lessen krijg je alle theoretische uitleg over het gebruik van je fototoestel en reflectieschermen. Daarna maak je je eigen composities en leer je de mooiste foto's nemen. In het overzicht met de startdata van de opleiding Food- en Beveragefotografie vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

In de eerste les krijg je van jouw docent speciaal ontwikkeld cursusmateriaal. Zelf breng je een spiegelreflex- of systeemcamera mee. Het merk en het type mag je zelf kiezen. Kijk zeker even na of je camera voldoende opgeladen is, of neem ook je oplader mee. Is je camera gloednieuw? Breng dan de handleiding mee. Verder zorgt jouw docent voor al het nodige materiaal.

Praktijkervaring en stage

Wil je voor je examen extra ervaring opdoen? Dan is een stage echt iets voor jou! Ga bijvoorbeeld eens langs bij een professioneel fotograaf en vraag naar een toffe stageplaats. Op stage voer je in real life opdrachten uit voor klanten. Door met echte klanten te werken leer je elke dag nog iets bij. Een stage is zo de beste manier om jouw niveau op te krikken en snel een carrière te lanceren als professioneel Food- en Beveragefotograaf.

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een leuke stageplaats gevonden? Neem dan even contact op met je opleidingsconsulent om een stagecontract in orde te brengen. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg dat je alles hebt afgerond voor het behalen van je diploma. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Het examen bestaat uit een werkstuk. Jouw docent beoordeelt dit werk. Als je slaagt, ontvang je per post het diploma Food- en Beveragefotografie. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Food- en Beveragefotograaf. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de opleiding Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

Food fotografie, voeding, opleiding, fotografie, foodblog, foodbloggers, voedingsfotografie

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).  Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 325.00 euro. Dit bedrag omvat het lesboek, de professionele begeleiding van je docent die met beide voeten in de praktijk staat, het gebruik van de lokalen en het examen op het einde van je cursus.

Kortingen, subsidies en voordelen

Bekijk zeker de pagina "voordelen en kortingen" op onze website!  Je kan gebruik maken van "de vroegboekkorting" of "de last-call korting".  Ook voor werknemers, werkzoekenden en ondernemers zijn er vaak tijdelijke kortingen die  bij inschrijving onmiddellijk kunnen worden verrekend met de juiste kortingscode! 
Food fotografie, voeding, opleiding, fotografie, foodblog, foodbloggers, voedingsfotografie
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS