Cursus

OPLEIDING

Filmen met je spiegelreflexcamera

Wil jij...

 1. alle videofuncties van je camera op je duimpje leren kennen
 2. weten hoe je video´s en filmpjes maakt die boeien van start tot finish
 3. alles leren over storyboards, perspectieven, bedrijfsvideo´s en nog zoveel meer
 4. weten hoe je bij jouw video´s voor kwalitatieve audio zorgt
 5. geld verdienen door van je passie voor fotografie en video je beroep te maken

Fotograaf, een beroep met toekomst!

Heb jij de basisbeginselen van digitale fotografie onder de knie? Wil jij graag professioneel leren filmen met jouw spiegelreflexcamera? Dan is deze opleiding jou op het lijf geschreven.

Van interviews tot bedrijfsvideo's, je ontdekt het allemaal tijdens deze praktijkgerichte lessen. Jouw docent geeft je alle info die je nodig hebt over de technische filmaspecten, maar ook hoe je op een creatieve manier werkt met content. Zo leer je o.a. hoe je een storyboard maakt, hoe je succesvol samenwerkt met andere vakmensen en hoe je zorgt voor kwalitatieve audio. Ook timelapse komt uitgebreid aan bod.

Schrijf je vandaag nog in en ontdek hoe je succesvol jouw eigen producties maakt.
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  5 lessen

  3 lesuren

  289.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

Startdata Filmen met je spiegelreflexcamera

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Hasselt19/10/202023/11/202018u30 - 21u30Maa
Gent12/01/202102/03/202118u30 - 21u30Din
Antwerpen17/02/202117/03/202118u30 - 21u30Woe

PROGRAMMA

spiegelreflex, spiegelreflexcamera, filmen, filmpjes maken, film, video, bedrijfsvideo, evenementen, opleiding

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Fotograaf (specialisatie video)

Vaardigheden en skills

 • Jij weet hoe je planmatig concepten uitdenkt voor een film
 • De technische instellingen van jouw camera hebben geen geheimen meer voor jou
 • Jij weet hoe je een film maakt die boeit van begin tot einde
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Hoe een goed verhaal brengen: content creëren
 • Storyboards ontwikkelen
 • Juiste instellingen gebruiken
 • Perspectief
 • Verschillende soorten films: interviews, evenementen, bedrijfsvideo's
 • Audiotechnieken (inleiding)
 • Filmen op locatie
 • Time lapse
 • Nabewerking

spiegelreflex, spiegelreflexcamera, filmen, filmpjes maken, film, video, bedrijfsvideo, evenementen, opleiding

Onze Docenten

Christophe Luts

Hoofddocent Christophe Luts is een doorkneed freelance fotograaf met expertise in product- en portretfotografie en commerciële reportages. Deze grafische duizendpoot is bedreven in o.a. multimedia technology, regie, visual storytelling, high-end retouching… the list goes on!
 
Christophe mengt vlot het visuele met het digitale: Photoshop, After Effects, 3D en een scherp oog voor detail zijn maar enkele tools uit zijn wapenarsenaal. Deze docent ademt digitale fotografie en zijn obsessie/passie neemt hij mee naar de cursussen Digitale fotografie, Lightroom, Landschaps- en architectuurfotografie, Reportagefotografie, Studiofotografie, Portretfotografie en Photoshop voor fotografen.
 
Studenten die zich inschrijven voor de praktijkgerichte opleidingen van Christophe genieten van creatieve uitdagingen, pro tips uit het werkveld en een grondige scholing in de grafische sector. Met trots werken wij dan ook samen met deze gedreven en getalenteerde docent.

Reinhart Cosaert

Reinhart Cosaert staat al ongeveer 25 jaar in het beroepsleven als fotograaf en cinematograaf. Zijn ervaring met de vele projecten in binnen- en buitenland deelt hij een twintigtal jaar met zijn studenten op allerlei niveaus: het avondonderwijs, het deeltijds kunstonderwijs, de kunsthogeschool en via workshops.
 
Reinhart heeft doorheen de jaren veel ervaring opgedaan in het werken met digitale effecten, installatie en setbouw en fotografische historische procédés. Die ervaring wil hij nu ook delen met de studenten van het Centrum Voor Avondonderwijs in de cursus Digitale Fotografie.

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Filmen met je spiegelreflexcamera

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Foto´s nemen met je camera is één ding, professionele filmpjes maken is een ander paar mouwen. Daar komt heel wat technische kennis en creativiteit bij kijken. Hoe je net te werk gaat, leer je dan ook best van een ervaren professional. En net dat is wat we jou in deze opleiding aanbieden. Bedrijfsvideo´s, promofilmpjes, interviews, aftermovies,… Na deze opleiding kan jij het allemaal!
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Het is handig als je de basisprincipes van het fotograferen al onder de knie hebt. We raden dus aan om eerst de opleiding Digitale Fotografie (Basis) te volgen.
Zijn de lessen praktijkgericht?
Absoluut. Je leert door te spelen met de videofuncties van je camera. Je leert door te doen. Actie!
Kan ik een camera huren van de school?
Dat is niet mogelijk. Als fotograaf is het belangrijk om je eigen camera te hebben. Enkel zo leer je het toestel door en door kennen. Enkel zo ontdek je wat precies de mogelijkheden én beperkingen van je toestel zijn. Dat inzicht is onmisbaar voor een echte fotograaf.
Welke camera raden jullie aan?
Bijna alle spiegelreflex- en systeemcamera´s die je in de winkel vindt, zijn degelijke toestellen. Of je nu filmt met een toestel van 500 euro of één van 3000 euro: de leerstof van deze cursus en de principes van de filmkunst blijven hetzelfde. Bepaal dus zelf wat je aan een camera wil uitgeven. Laat je bij de keuze voor een bepaald merk of type door een winkelbediende adviseren.
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Jazeker! Met onze opleiding Monteren en Aftereffects voeg je bijvoorbeeld beeldbewerking aan je skill set toe. Check ook zeker ons ruime aanbod aan opleidingen rond het thema Fotografie & Media.

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Filmen met je spiegelreflexcamera bestaat uit 5 lessen. Elke les duurt 3 uur. Je hebt elke week op dezelfde dag les. In de lessen leer je je fototoestel kennen en creëer je content. Daarnaast bespreek je ook de opdrachten die je maakt. In het overzicht met de startdata van de opleiding Filmen met je spiegelreflexcamera vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

In de eerste les krijg je van jouw docent speciaal ontwikkeld cursusmateriaal. Zelf breng je je eigen spiegelreflexcamera met handleiding en oplader mee. Het merk en het type mag je zelf kiezen. Maak je graag schriftelijke notities? Neem dan ook pen en papier mee naar de les. Wij voorzien de rest!

Praktijkervaring en stage

Filmen is een skill die je actief onder de knie moet krijgen. Daarom is het handig om voor je examen een leerrijke stage te doen, bijvoorbeeld bij een ervaren fotograaf. Ga mee op reportage of assisteer tijdens een echte opname. Zo doe je tonnen ervaring op en bouw je een professioneel netwerk uit. Een stage is zo een handig opstapje naar een droomcarrière als Fotograaf.

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een leuke stageplaats gevonden? Neem dan even contact op met je opleidingsconsulent om een stagecontract in orde te brengen. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg dat je alles hebt afgerond voor het behalen van je diploma. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Het examen bestaat uit een werkstuk. Jouw docent beoordeelt je werk. Als je slaagt, ontvang je per post het diploma Filmen met je spiegelreflexcamera. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Fotograaf. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de opleiding Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

spiegelreflex, spiegelreflexcamera, filmen, filmpjes maken, film, video, bedrijfsvideo, evenementen, opleiding

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).  Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 289.00 euro. Dit bedrag omvat het lesboek, de professionele begeleiding van je docent die met beide voeten in de praktijk staat, het gebruik van de lokalen en het examen op het einde van je cursus.

Kortingen, subsidies en voordelen

Bekijk zeker de pagina "voordelen en kortingen" op onze website!  Je kan gebruik maken van "de vroegboekkorting" of "de last-call korting".  Ook voor werknemers, werkzoekenden en ondernemers zijn er vaak tijdelijke kortingen die  bij inschrijving onmiddellijk kunnen worden verrekend met de juiste kortingscode! 
spiegelreflex, spiegelreflexcamera, filmen, filmpjes maken, film, video, bedrijfsvideo, evenementen, opleiding

STUDIETRAJECTEN

Wat is een allround opleiding?

Wanneer je kiest voor een allround opleiding, kies je ervoor om een echte professional te worden in je vakgebied. Je combineert namelijk 3 perfect op elkaar afgestemde modules, die je een breed scala aan vaardigheden aanleren. Zo start je volledig voorbereid en zelfverzekerd aan je nieuwe carrière.

De lessen zijn zo ingepland dat je alle modules aaneensluitend volgt en vlot het traject doorloopt. Tijdens de opleiding heb je wekelijks op dezelfde dag les Zo is het gemakkelijk voor je in te plannen. Bovendien profiteer je van een flinke korting wanneer je je inschrijft voor de allround opleiding, ten opzichte van de modules afzonderlijk volgen. Voor de opleiding Graphic Motiondesigner bespaar je maar liefst € -22. Een echte aanrader dus!

Vrijstellingskorting

Heb je al één of meerdere modules gevolgd, maar wil je de volledige opleiding Graphic Motiondesigner volgen? Dan profiteer je van vrijstellingskorting! Neem contact op met je opleidingsadviseur voor jouw korting.

video producer, filmen, video

Word een echte vakexpert!

Wees zeker van je plaats tijdens je hele traject!

Geniet van een korting op het inschrijvingsgeld!

Graphic Motiondesigner

video producer, filmen, video

Carrièremogelijkheden

 • Video Producer
 • Videomonteur
 • Beeldbewerker

Info over deze allround opleiding

Tegenwoordig maakt iedereen video’s om online te delen met de wijde wereld. Vaak is de kwaliteit van deze huisgemaakte creaties is echter alles behalve hoogstaand.

In deze uitgebreide opleiding leer je zelf indrukwekkende video’s maken van eerste shot tot end credits. In de eerste module van deze opleiding leer je alles over de technische aspecten van het filmen en ontdek je hoe je zorgt voor kwalitatieve audio. Vervolgens leer je beeldmateriaal bewerken en monteren aan de hand van Adobe Premiere Pro en Adobe After Effects.

Droom jij ervan om zelf spectaculaire video’s te maken? Wil je aan de slag als professioneel video producer? Dan is deze opleiding helemaal jouw ding!

Programma

Module: Monteren en aftereffects
Module: Audiotechnieken
Module: Filmen met je spiegelreflexcamera
Word Video Producer

  Diploma

  Groepsles

  1200.00 euro

Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS