Cursus

Wil je leren hoe je de mooiste fashion foto’s maakt? Wil je starten als fashion fotograaf in hoofd- of bijberoep? Kies dan nu voor de unieke opleiding modefotografie van De Schoonheidsschool en krijg het succesvolle beroep van fashion fotograaf snel in de vingers.
Tijdens deze opleiding kom je alles te weten over de gebruikte studiomaterialen en opstellingen. Je leert er natuurlijk de beste fashion foto's maken én ook het retoucheren van de foto's komt aan bod. Zo bekom je een inspirerend eindproduct!
Klaar om deze uitdaging aan te gaan? Schrijf je dan nu in voor deze opleiding!

Lessenverloop

De opleiding Fashion Fotografie bestaat uit 6 lessen. Elke les duurt 3 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag dat de lessenreeks gestart is. In het overzicht met de startdata van de opleiding Fashion Fotografie vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 299.00 euro. Dit bedrag omvat het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Examen en diploma

Het praktijkexamen bestaat uit tussentijdse opdrachten en/of een eindwerk.

Wanneer je voor beide onderdelen minstens 60% behaalt, ben je geslaagd voor het examen. Je ontvangt dan het erkend diploma Fashion Fotografie. Hiermee kan je als zelfstandige starten als je ook in het bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer of je kan er mee aan de slag als werknemer.

Benodigdheden

Tijdens deze cursus dien je enkele zaken mee te brengen. Kijk voor meer info bij de veelgestelde vragen op deze pagina.

Praktische info

299.00 euro

 • All-in cursusgeld
 • Erkend diploma
 • Duur: 6 lessen
 • Voor iedereen

Inschrijven

Het programma kort samengevat:

 • Les 1: Wat is Fashion Fotografie?
 • Les 2: Uitleg over studiomateriaal en opstellingen (met model)
 • Les 3: Praktijk oefenen (met model)
 • Les 4: Conceptuele Fashion Fotografie (commercieel)
 • Les 5: Retoucheren van Fashion beelden (gebruik van Portrait Pro)
 • Les 6: Retoucheren van Fashion beelden (gebruik van Portrait Pro)

Wat je zal kunnen:

 • Zonder twijfel kan jij de juiste opstelling maken en het juiste materiaal gebruiken voor een geslaagde fashion shoot
 • Een waaier aan inspirerende beelden kunnen maken
 • Het beste uit de foto's kunnen halen door de juiste retouches te kunnen uitvoeren

Ben je benieuwd hoe de lessen zullen verlopen? Het filmpje hieronder geeft je een duidelijk beeld van het lessenverloop. De groepen worden zo samengesteld dat iedereen op een aangename manier de lessen kan volgen en voldoende begeleiding krijgt van de docent.

 

Waar en wanneer leg ik examen af?

De laatste les leg je een examen af van jouw cursus Fashion fotografie. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post thuis gestuurd. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als werknemer. Wanneer je als zelfstandige in ho ...ofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer.

Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Fashion fotografie?

Je moet je eigen spiegelreflexcamera met oplader meenemen naar elke les. 

Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven een lijstje met de materialen die je nodig h ...ebt. Als de docent iets zou willen wijzigen worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wanneer start de volgende opleiding Fashion Fotografie?

Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Fashion Fotografie inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt elke dag: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Maak het jezelf gemak ...kelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarin je interesse hebt een overzicht van de startdata, locaties en lesuren. Als er nieuwe cursussen worden ingepland, worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast, superhandig dus.

Kan ik betalen met opleidingscheques?

Dat hangt ervan af. Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding.

Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?

Je kan op verschillende manieren korting genieten. Er is een vroegboekkorting als je minstens drie maanden voor start van je cursus inschrijft en betaalt. Met de KMO-portefeuille voor zelfstandige ondernemers betaalt de overheid een deel van jouw opleiding. Wil je alle mogelijkheden zien? ...Die vind je hier. Ook als je niet voor een korting in aanmerking komt, zal je merken dat onze school een vergelijkbare of hogere kwaliteit biedt dan andere opleidingsverstrekkers, aan een scherpere prijs. Dit heeft te maken met de grootte van onze organisatie en goede samenwerkingsverbanden met onze docenten.

Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Fashion Fotografie waarvoor ik me heb ingeschreven?

Nadat we jouw betaling intern hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Fashion Fotografie. Indien je je meer dan twee weken voor de start van een opleiding hebt ingeschreven, krijg je hiervan nog een reminder. Maak het jezelf gemakkelijk ... en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven alle praktische informatie (zoals de uren waarop je verwacht wordt, het lokaal, wat je nodig hebt enz.). Er staat zelfs een heuse agenda op! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Dus check deze pagina regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?

Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.

Kan ik met deze opleiding starten zonder voorkennis?

Als je deze opleiding wil volgen, moet je minstens de modules Basisfotografie, Lightroom en Studiofotografie gevolgd hebben aan onze school of kunnen aantonen dat je al over voldoende praktijkervaring beschikt.

LesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
Fashion FotografieDin29/05/201803/07/2018Antwerpen18u30 - 21u30

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!