Cursus

OPLEIDING

Examen Nagelstyling

Wil jij...

 1. na je opleiding professioneel aan de slag als manicure of nagelstylist
 2. een waardevol diploma behalen zodat je snel kan starten
 3. een grote troef op tafel kunnen leggen als je gaat solliciteren
 4. je eigen succesvolle nagelstudio openen

Nagelstylist, een beroep met toekomst!

Heb je een opleiding Manicurist, Gelnagels, Acrylnagels of PolyGel gevolgd? Na de laatste les ontving je een deelnameattest. Leuk om aan vriendinnen en collega's te tonen, maar wie professioneel wil starten als nagelstylist of manicurist heeft nóg meer baat bij een diploma.

Wil je je vaardigheden kunnen aantonen aan mogelijke werkgevers en klanten? Schrijf je dan in voor het examenmoment van jou keuze en behaal zo je diploma. Let er wel op dat je 3 oefenmaanden inlast tussen je laatste les en het examen. Daarin kan je bijvoorbeeld een leerrijke stage volgen en je technieken verfijnen.

Je legt eerst het examen Manicurist af. Behaalde je 70% of meer? Dan kan je je ook inschrijven voor de opleidingen Gelnagels, Acrylnagels en PolyGel en de bijhorende examens.

Met je diploma op zak ben je verzekerd van een bloeiende carrière!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  1 les

  2 lesuren

  50.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven
Ontdek ook onze
thuiscursussen

PROGRAMMA

examen, diploma, nagelstyling, manicure

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Zelfstandig nagelstylist of manicurist
 • Werknemer in een nagelstudio of beautysalon
 • Schoonheidsspecialist met kennis van nagelstyling en manicure

Vaardigheden en skills

Bij elk examen leg je een praktische proef af. Daarmee toon je aan dat je de technieken perfect beheerst.

Voor het examen Manicurist krijg je 60 minuten om 1 hand te voorzien van een rode kleur en 1 hand van een French manicure.

Leg je je examen Gelnagels, Acrylnagels of Polygel af? Dan wordt verwacht dat je in 120 minuten een volledige set kunstnagels kan plaatsen mét French manicure. De ene hand met tips, de andere met sjablonen.

Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

Voor het examen Manicurist behoor je alle geziene theorie te kennen. Je legt een kort theoretisch examen af in 30 minuten. Die kennis zorgt ervoor dat je de praktische vaardigheden tot in de puntjes beheerst en je nadien nog verder kan specialiseren. Op die manier verzeker je jezelf ervan met glans te slagen en vlot je diploma te behalen!

Voor de overige opleidingen hoef je geen theoretisch examen meer af te leggen.


examen, diploma, nagelstyling, manicure

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Examen Nagelstyling

Ben ik verplicht om examen af te leggen na een opleiding Manicurist, Gelnagels, Acrylnagels of Polygel?
Nee, het is niet verplicht om examen af te leggen. Na je laatste les ontvang je een deelnameattest. Als je professioneel wil starten als manicurist of nagelstylist, is een diploma natuurlijk een grote troef! Dat kan je enkel behalen door je in te schrijven voor het examen en minstens 70% te behalen.
Wanneer krijg ik alle praktische info over mijn inschrijving?
Nadat we jouw betaling hebben ontvangen, krijg je meteen een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw examen. Ook op je persoonlijk studentenprofiel vind je alle info terug.
Waarom moet ik 70% behalen om te slagen?
Door de lat hoog te leggen, kunnen we je een waardevol diploma garanderen. Diploma's van onze school worden op die manier erg geapprecieerd door mogelijke werkgevers. Daarnaast zijn je toekomstige klanten zo zeker dat ze bij een deskundige nagelstylist of manicurist aankloppen.

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

Het examen Manicurist duurt in totaal 90 minuten: je krijgt 30 minuten voor het theoriegedeelte en 60 minuten voor de praktijk. De overige examens nemen 120 minuten tijd in beslag.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Tijdens het examen maak je gebruik van je eigen materiaal, dat je reeds aankocht via Beautyblue om de lessen te volgen.

Daarnaast heb je ook een model nodig met lange nagelbedden en zonder kunstnagels. Mensen met korte nagels of nagelbijters zijn niet geschikt als model.

Voor het theoretische examen Manicurist breng je ook een pen mee.

Praktijkervaring en stage

Volg je een opleiding Manicurist, Acrylnagels, Gelnagels of PolyGel en ben je ingeschreven voor het examen? Dan kan je als student aan onze school nog wat extra ervaring opdoen bij een professional door een stage te volgen. Dat kan al tijdens je opleiding, maar is zeker ook een aanrader in de 3 oefenmaanden tussen je laatste les en het examen.

Ga bijvoorbeeld eens langs bij jouw favoriete nagelstudio en vraag naar een toffe stageplaats. Met een stage krijg jij de technieken perfect in de vingers en door met echte klanten te werken leer je elke dag nog iets bij. Een stage is de beste manier om jouw niveau op te krikken en nadien snel zelf aan de slag te gaan.

Bepaal zelf de plek, periode en duur van je stage. Heb je een toffe stageplaats gevonden? Laat het ons even weten en wij zorgen voor de nodige documenten. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg ervoor dat je de stage beëindigt voor je examen aflegt. Je bent niet verplicht om stage te lopen, maar het is wel dé manier om nadien je examen succesvol af te ronden.

Examen en diploma

Onmiddellijk na je examen kom je je uiteindelijke score te weten en krijg je feedback over je werk. Behaalde je 70% of meer op elk onderdeel van je examen? Proficiat, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma van jouw opleiding. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Nagelstylist of Manicurist. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de opleiding Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

examen, diploma, nagelstyling, manicure

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).  Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Voor het examen betaal je 50.00 euro. Op die manier motiveren we onze studenten om de technieken goed in de vingers te krijgen alvorens examen af te leggen en kunnen we een zeker niveau van het examen en het diploma garanderen. Een kleine investering die zich op korte tijd dubbel en dik terugverdient! Daarnaast krijg je na je examen nog feedback over je werk en eventuele verbeterpunten.

Kortingen, subsidies en voordelen

Bekijk zeker de pagina "voordelen en kortingen" op onze website!  Je kan gebruik maken van "de vroegboekkorting" of "de last-call korting".  Ook voor werknemers, werkzoekenden en ondernemers zijn er vaak tijdelijke kortingen die  bij inschrijving onmiddellijk kunnen worden verrekend met de juiste kortingscode! 
examen, diploma, nagelstyling, manicure
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Examen Nagelstyling

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS