Cursus

OPLEIDING

Eventmanager

Wil jij...

 1. leren hoe je grote en kleine events in goede banen leidt, van begin tot einde
 2. klanten elke keer weer laten genieten van een perfect georganiseerd evenement
 3. weten hoe je met een minimaal budget een maximaal resultaat bereikt
 4. je carrière een positieve wending geven door aan de slag te gaan in de boomende eventsector
 5. thuis op eigen tempo studeren, met online ondersteuning van een ervaren organisator

Event Manager, een beroep met toekomst!

Droom jij ervan gigantische festivals, beurzen of productlanceringen mee te organiseren? Bruis jij van de energie? Dan ben jij de golden boy/girl waar de eventwereld op zit te wachten.

Events are booming. Elk ambitieus bedrijf heeft evenementen nodig, van productlanceringen en persconferenties tot business meetings met potentiële investeerders. Organiseertalenten zijn absoluut goud waard! Event managers combineren creatieve skills zoals promotie met praktische knowhow als budgettering en organisatie.

In deze cursus leer je o.a. netwerken, communicatieplannen opstellen en evenementen verzilveren! Kortom, je bouwt jezelf om tot organisatorische en promotionele krachtpatser!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  349.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ga naar de groepslesVergelijk met groepsles

PROGRAMMA

event management, eventmanagement, event manager, eventmanager, event organisatie, evemenenten, studie, opleiding, lessen, cursus, graduaat, diploma, studeren, thuisstudie, afstandsonderwijs, thuis studeren

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Medewerker van een weddingplanner
 • Organisator bij een eventbureau
 • Organisator van festivals, buurtfeesten en verjaardagsfeesten
 • Organisatieverantwoordelijke binnen een bedrijf (personeelsfeesten, meetings, congressen,...)
 • Zelfstandig Event Manager

Vaardigheden en skills

 • Creatieve concepten bedenken op maat van je klant
 • Een evenement van A tot Z voorbereiden
 • Evenementen professioneel uitvoeren, ondersteunen en afronden
 • Een klantenbestand opbouwen (acquisitie) én onderhouden (loyaliteit)
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Professionele organisatietechnieken
 • Evenementen in al hun vormen!
 • Afspraken maken met klanten
 • Doelstellingen bepalen
 • Een organisatieteam samenstellen
 • Datum, locatie en budget bepalen
 • Het programma samenstellen
 • Een communicatieplan en draaiboek maken
 • Uitnodigingen versturen
 • Vergunningen en verzekeringen in orde brengen
 • Inspelen op onvoorziene omstandigheden

event management, eventmanagement, event manager, eventmanager, event organisatie, evemenenten, studie, opleiding, lessen, cursus, graduaat, diploma, studeren, thuisstudie, afstandsonderwijs, thuis studeren

Onze Docenten

Ilse Janssenswillen

“Een event zonder eventmanager is gedoemd om te falen nog voor het evenement van start is gegaan”, zo legt docente Ilse Janssenswillen uit. “Net daarom benadruk ik in mijn cursus Eventmanagement hoe belangrijk het is om vertrouwen en geloofwaardigheid uit te stralen naar klanten toe”.
Per slot van rekening krijg je als event manager maar één kans om van je event een succes te maken. Op basis van talloze cases en praktijkervaringen leert Ilse je in deze cursus hoe je kan garanderen dat een evenement uitgroeit tot een waar succes. Van bruiloft tot een gouden jubileum!

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Eventmanager

Waarom is deze thuisstudie iets voor mij?
Netwerkevents, bedrijfsfeestjes, bruiloften, sportcompetities, internationale conferenties,… De organisatie van dit soort evenementen vraagt om een gestructureerde en professionele aanpak. Zeker als je binnen het voorziene budget wil blijven. Hoe je net te werk gaat, leer je in deze opleiding. Jij laat events binnenkort vlekkeloos verlopen, van de planning tot de afhandeling. Ideaal voor mensen die actief aan de slag willen met hun ongeëvenaard organisatietalent!
Heb ik voorkennis nodig om deze thuisstudie te volgen?
Iedereen kan deze thuisstudie volgen. Je hebt geen voorkennis nodig.
Wat is het verschil met de groepsles Eventmanager?
Deze thuisstudie biedt jou het maximum aan flexibiliteit en comfort. Jij studeert met ruimte voor je werk, je gezin en je hobby’s. Jij studeert waar en wanneer je maar wil, helemaal op je eigen tempo en op je eigen manier. 's Avonds in de zetel? 's Ochtends in de trein? Op vakantie? In de tuin? Jij kiest! Qua inhoud is de groepsles Eventmanager vergelijkbaar. Ook de diploma's van de thuisstudie en de groepsles hebben dezelfde waarde.
Is de thuisstudie puur theoretisch? Hoe leer ik de praktijk?
Deze thuisstudie bestaat uit meer dan theorie alleen. De cursus bevat ook praktische oefeningen en opdrachten. Die stuur je naar je docent via het interactief studentenplatform. Jouw docent bezorgt je dan praktijkgerichte feedback. Bovendien moedigen we je aan om tijdens je thuisstudie stage te lopen. Op stage pas je de leerstof actief in de praktijk toe. Neem contact op met onze opleidingsconsulenten voor meer informatie over de stage.
Kan ik me na deze thuisstudie nog verder specialiseren?
Absoluut, we hebben een ruim aanbod aan cursussen rond de thema’s Management & Bedrijfsvoering en Evenementen & Organisatie. Check zeker het aanbod!

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat binnen 1 minuut op jouw profielpagina en op het online studentenplatform. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post. Die ligt dus snel bij jou in de brievenbus. Vanaf dag één krijg je een jaar lang online begeleiding van een volbloed Event Manager die jou praktijkgerichte oefeningen en tips uit het werkveld geeft. Je staat er dus niet alleen voor! Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Als je er klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties. Geslaagd? Proficiat, je bent de trotse eigenaar van het diploma Eventmanager!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een handige map. Jouw persoonlijke docent, een organisatorisch toptalent, stelde de cursus op maat samen. De docent zorgde voor een gebalanceerde mix tussen theorie, oefeningen en voorbeelden. Overloop de oefeningen zeker eens met je docent via het interactief leerplatform. Zo krijg je een prima beeld van het examen.

De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie Eventmanager een succes te maken.

Praktijkervaring en stage

Wil je jouw kennis uit de opleiding Eventmanager snel in de praktijk omzetten? Volg dan zeker een stage. Is er een bedrijf bij jou in de buurt dat regelmatig events organiseert? Kan de lokale sportclub wat meer promotie gebruiken? Stel voor om als stagiair mee een evenement te organiseren. Je doet zo concrete werkervaring op die mooi op je cv staat! Bovendien bouw je een netwerk van professionele contacten uit. Een stage is zo een handig opstapje naar een droomcarrière als Event Manager. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Om de stage goed te keuren, vraag je bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze overeenkomst vul je samen met je stagegever in. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg zeker dat je alles hebt afgerond voor het behalen van je diploma.

Examen en diploma

Na het instuderen van de cursus leg je een theoretisch examen af op één van onze examenlocaties. Je kiest zelf je examenmoment. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Eventmanager. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Event Manager. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de thuisstudie Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

event management, eventmanagement, event manager, eventmanager, event organisatie, evemenenten, studie, opleiding, lessen, cursus, graduaat, diploma, studeren, thuisstudie, afstandsonderwijs, thuis studeren

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor je opleiding Eventmanager maar 349.00 euro. Hiervoor ontvang je allereerst een uitgebreid cursusboek met uitdagende oefeningen. Daarnaast krijg je ene jaar lang professionele online begeleiding van een beproefd Event Manager. Je krijgt ook toegang tot extra lesmateriaal via ons online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen de vijf jaar gratis examen af te leggen. Dat kan op één van onze verschillende examenlocaties! Alles om een blitscarrière als Event Manager te kickstarten!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
event management, eventmanagement, event manager, eventmanager, event organisatie, evemenenten, studie, opleiding, lessen, cursus, graduaat, diploma, studeren, thuisstudie, afstandsonderwijs, thuis studeren
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Eventmanager

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS