Cursus

Leer perfect organiseren in deze boeiende cursus

Event Manager is een boeiend, afwisselend en creatief beroep. Als event manager spreek jij je organisatieskills aan om een evenement niet alleen in perfecte banen te leiden, maar ook naar een hoger niveau te tillen, waardoor je een blijvende indruk nalaat op het publiek. Er worden alsmaar meer events georganiseerd en dus is er veel vraag naar organisatorisch talent.

Naast het aanscherpen van jouw talent om iets voor elkaar te krijgen leer je doelstellingen duidelijk vastleggen en een team samenstellen. Je kan een communicatieplan opstellen en een draaiboek opmaken. Uiteraard is er aandacht voor budgettering, vergunningen en verzekeringen enz. Na deze opleiding ben je klaargestoomd om in een bedrijf aan de slag te gaan of je eerste klanten te vinden!

event manager, event management, organisatietalent, organiseren, evenement, feest, bruiloft, party, kinderfeest, verjaardagsfeest, productintroducties, bedrijfsfeest, buurtfeest, opening, receptie, jubileumfeest, catering, budget, communicatieplan, draaib

Lessenverloop

De opleiding Event Management bestaat uit 10 lessen. Elke les duurt 3 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag dat de lessenreeks gestart is. In het overzicht met de startdata van de opleiding Event Management vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 540.00 euro. Dit bedrag omvat het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Examen en diploma

Het theoretisch examen kan bestaan uit open vragen, meerkeuzevragen en oefeningen over de leerstof.

Het praktijkexamen kan bestaan uit tussentijdse opdrachten en/of een eindwerk.

Wanneer je voor beide onderdelen minstens 60% behaalt, ben je geslaagd voor het examen. Je ontvangt dan het erkend diploma Event Management. Hiermee kan je als zelfstandige starten als je ook in het bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer of je kan er mee aan de slag als werknemer.

Benodigdheden

Voor deze opleiding dien je geen extra materiaal aan te kopen om te gebruiken tijdens de lessen. Je moet enkel schrijfgerief en een cursusblok meenemen.

Praktische info

540.00 euro

 • All-in cursusgeld
 • Erkend diploma
 • Duur: 10 lessen
 • Voor iedereen

Inschrijven

Het programma kort samengevat:

 • Professionele organisatietechnieken toepassen
 • Verschillende soorten evenementen organiseren
 • Afspraken met je klant maken
 • Je doelstellingen bepalen
 • Een organisatieteam samenstellen
 • Datum en locatie bepalen
 • Opbouw van het programma samenstellen
 • Een realistisch budget opstellen
 • Een communicatieplan en draaiboek maken
 • Uitnodigingen versturen
 • Vergunningen en verzekeringen in orde brengen
 • Inspelen op onvoorziene omstandigheden

Wat je zal kunnen:

 • Creatieve concepten bedenken die perfect afgestemd zijn op je klant
 • Een evenement van A tot Z voorbereiden en professioneel tot in de puntjes uitvoeren
 • Een klantenbestand opbouwen (acquisitie) én onderhouden (loyaliteit)

event manager, event management, organisatietalent, organiseren, evenement, feest, bruiloft, party, kinderfeest, verjaardagsfeest, productintroducties, bedrijfsfeest, buurtfeest, opening, receptie, jubileumfeest, catering, budget, communicatieplan, draaib

Ben je benieuwd hoe de lessen zullen verlopen? Het filmpje hieronder geeft je een duidelijk beeld van het lessenverloop. De groepen worden zo samengesteld dat iedereen op een aangename manier de lessen kan volgen en voldoende begeleiding krijgt van de docent.

 

Waar en wanneer leg ik examen af?

De laatste les leg je een examen af van jouw cursus Event management. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post thuis gestuurd. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als werknemer. Wanneer je als zelfstandige in hoof ...d- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer.

Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Event management?

Tijdens de eerste les krijg je het cursusmateriaal. We vragen je om schrijfgerief en een notitieboekje mee te nemen naar de lessen.

Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ...ingeschreven een lijstje met de materialen die je nodig hebt. Als de docent iets zou willen wijzigen worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wanneer start de volgende opleiding Event Management?

Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Event Management inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt elke dag: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Maak het jezelf ... gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarin je interesse hebt een overzicht van de startdata, locaties en lesuren. Als er nieuwe cursussen worden ingepland, worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast, superhandig dus.

Kan ik betalen met opleidingscheques?

Dat hangt ervan af. Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding.

Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?

Je kan op verschillende manieren korting genieten. Er is een vroegboekkorting als je minstens drie maanden voor start van je cursus inschrijft en betaalt. Met de KMO-portefeuille voor zelfstandige ondernemers betaalt de overheid een deel van jouw opleiding. Wil je alle mogelijkheden zien? ...Die vind je hier. Ook als je niet voor een korting in aanmerking komt, zal je merken dat onze school een vergelijkbare of hogere kwaliteit biedt dan andere opleidingsverstrekkers, aan een scherpere prijs. Dit heeft te maken met de grootte van onze organisatie en goede samenwerkingsverbanden met onze docenten.

Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Event Management waarvoor ik me heb ingeschreven?

Nadat we jouw betaling intern hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Event Management. Indien je je meer dan twee weken voor de start van een opleiding hebt ingeschreven, krijg je hiervan nog een reminder. Maak het jezelf gemakkelijk e ...n meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven alle praktische informatie (zoals de uren waarop je verwacht wordt, het lokaal, wat je nodig hebt enz.). Er staat zelfs een heuse agenda op! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Dus check deze pagina regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?

Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.

LesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
Event ManagementDin07/11/201723/01/2018Antwerpen18u30 - 21u30
Event ManagementMaa13/11/201729/01/2018Aalst18u30 - 21u30
Event ManagementDon01/02/201819/04/2018Antwerpen18u30 - 21u30
Event ManagementVrij09/02/201813/04/2018Gent18u30 - 21u30
Event ManagementWoe07/03/201823/05/2018Brussels-City18u30 - 21u30
Event ManagementMaa19/03/201811/06/2018Leuven18u30 - 21u30
Event ManagementDin17/04/201826/06/2018Turnhout18u30 - 21u30
Event ManagementDin17/04/201819/06/2018Mechelen18u30 - 21u30
Event ManagementWoe18/04/201820/06/2018Aalst18u30 - 21u30

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!