Cursus

Als etaleur zorg je ervoor dat etalages er piekfijn en aantrekkelijk uitzien. Je kleedt elke etalage aan volgens het seizoen of thema, en het imago van de winkel. Op die manier zorg je ervoor dat de klanten geprikkeld worden om naar binnen te gaan en realiseer je een sterke meerwaarde voor het bedrijf of de winkel waarvoor je werkt.

De etaleur heeft dan ook een belangrijke taak en directe impact op de omzet. Iedereen kuiert graag langs etalages, zelfs op zondag als de winkels niet open zijn. Een fraai ogend geheel lokt steeds enthousiaste passanten en klanten. Of je nu een kledingzaak dan wel een bakkerij runt, een etalage moet sfeer uitstralen en uitnodigend zijn. Op die manier trekt jouw zaak nog meer klanten aan!

Winkeluitbaters en shopmanagers weten dat een aantrekkelijke etalage wonderen kan doen voor hun verkoop. Goede en creatieve etaleurs zijn dan ook zeer begeerd tegenwoordig. Er ligt met andere woorden een bloeiende toekomst vol carrièrekansen en werkgelegenheid voor je open!

etaleur, etalagiste, winkelstylist, etalage, kledingzaak, bakkerij, interieur, interieurstylist, creatief, decoratie, composities, winkelinrichting, etalageopmaak, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Lessenverloop

De opleiding Etaleur bestaat uit 5 lessen. Elke les duurt 3 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag dat de lessenreeks gestart is. In het overzicht met de startdata van de opleiding Etaleur vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 235.00 euro. Dit bedrag omvat het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Examen en diploma

Je legt het theoretische deel van het examen af tijdens de lessen.

Je legt het praktisch deel van het examen af tijdens de lessen.

Wanneer je voor beide onderdelen minstens 60% behaalt, ben je geslaagd voor het examen. Je ontvangt dan het erkend diploma Etaleur. Hiermee kan je als zelfstandige starten als je ook in het bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer of je kan er mee aan de slag als werknemer.

Benodigdheden

Tijdens deze cursus dien je enkele zaken mee te brengen. Kijk voor meer info bij de veelgestelde vragen op deze pagina.

Praktische info

235.00 euro

 • All-in cursusgeld
 • Erkend diploma
 • Duur: 5 lessen
 • Voor iedereen

Inschrijven

Het programma kort samengevat:

 • Je toekomstmogelijkheden als zelfstandig etaleur
 • Starten als zelfstandige in bijberoep
 • Inspiratie opdoen
 • Je eerste cliënten vinden
 • Je creativiteit vertalen naar een originele etalage
 • Een onderwerp kiezen en uitwerken
 • Stappenplan en checklist voor de etaleur
 • Handige gereedschappen en technieken
 • Compositie en ruimtelijk denken
 • Ontwerpen en presenteren van een etalage
 • Correcte keuze van de producten
 • Etalagemateriaal en decoratie
 • Winst maken door een goede etalage
 • De marketinginstrumenten van een winkel
 • Visual merchandising en winkelanalyse
 • De acht vuistregels voor een geslaagde etalage
 • Verschillende soorten etalages
 • Psychologische effecten van een etalage
 • Kleurenleer en de effecten van kleuren
 • Professionele verlichting met optimaal effect

Wat je zal kunnen:

 • Etalages van A tot Z kunnen aankleden. Jij zorgt voor een sfeervol en uitnodigend geheel
 • Binnen een grote waaier aan thema’s en sectoren kunnen werken
 • Het imago van een zaak perfect kunnen uitdragen en inkleden

etaleur, etalagiste, winkelstylist, etalage, kledingzaak, bakkerij, interieur, interieurstylist, creatief, decoratie, composities, winkelinrichting, etalageopmaak, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Ben je benieuwd hoe de lessen zullen verlopen? Het filmpje hieronder geeft je een duidelijk beeld van het lessenverloop. De groepen worden zo samengesteld dat iedereen op een aangename manier de lessen kan volgen en voldoende begeleiding krijgt van de docent.

 

Waar en wanneer leg ik examen af?

De laatste les leg je een examen af van jouw cursus Etaleur. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post thuis gestuurd. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als werknemer. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bij ...beroep wil starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer.

Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Etaleur?

Tijdens deze cursus zal je zeer praktijkgericht aan de slag gaan.

Daarom breng je volgende zaken mee:

- Gereedschapskoffer met daarin: 

  - Klein hamertje

  - Scherpe textielschaar

  - Breekmes

...

  - Tang (voor lostrekken)

  - Nietpistool

  - Etalagespelden

  - Visdraad

  - Secondelijm

  - Doos

De eerste les heb je ook verschillende producten uit de badkamer nodig: verschillende vormen en of kleuren (shampoo-douche-make-up…….), washandjes en handdoeken.

Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven een lijstje met de materialen die je nodig hebt. Als de docent iets zou willen wijzigen worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wanneer start de volgende opleiding Etaleur?

Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Etaleur inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt elke dag: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Maak het jezelf gemakkel ...ijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarin je interesse hebt een overzicht van de startdata, locaties en lesuren. Als er nieuwe cursussen worden ingepland, worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast, superhandig dus.

Kan ik betalen met opleidingscheques?

Dat hangt ervan af. Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding.

Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?

Je kan op verschillende manieren korting genieten. Er is een vroegboekkorting als je minstens drie maanden voor start van je cursus inschrijft en betaalt. Met de KMO-portefeuille voor zelfstandige ondernemers betaalt de overheid een deel van jouw opleiding. Wil je alle mogelijkheden zien? ...Die vind je hier. Ook als je niet voor een korting in aanmerking komt, zal je merken dat onze school een vergelijkbare of hogere kwaliteit biedt dan andere opleidingsverstrekkers, aan een scherpere prijs. Dit heeft te maken met de grootte van onze organisatie en goede samenwerkingsverbanden met onze docenten.

Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Etaleur waarvoor ik me heb ingeschreven?

Nadat we jouw betaling intern hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Etaleur. Indien je je meer dan twee weken voor de start van een opleiding hebt ingeschreven, krijg je hiervan nog een reminder. Maak het jezelf gemakkelijk en ...="/login/">meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven alle praktische informatie (zoals de uren waarop je verwacht wordt, het lokaal, wat je nodig hebt enz.). Er staat zelfs een heuse agenda op! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Dus check deze pagina regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?

Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.

LesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
EtaleurMaa16/10/201713/11/2017Antwerpen18u30 - 21u30
EtaleurDon09/11/201707/12/2017Gent18u30 - 21u30
EtaleurZon25/03/201822/04/2018Hasselt14u00 - 17u00
EtaleurMaa16/04/201814/05/2018Roeselare18u30 - 21u30
EtaleurZon22/04/201820/05/2018Antwerpen10u00 - 13u00
EtaleurDon03/05/201807/06/2018Leuven18u30 - 21u30

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!