Cursus

Als Energetisch Therapeut werk je vanuit een ander mensbeeld dan de meeste andere sectoren van de gezondheidszorg. Je gaat op zoek naar energetische blokkades die stress en vermoeidheid veroorzaken of mentale problemen opleveren en helpt je cliënten door middel van verschillende methodes en technieken om deze blokkades op te heffen en de universele levensenergie weer vrij te laten stromen. Je bekijkt alle facetten van de mens op een holistische wijze, als één geheel. Je kan na deze opleiding perfect anderen bijstaan tijdens moeilijke periodes en hen op weg helpen naar een gelukkig, gezond en energiek leven!

Je volgt een modulair traject van 12 lessen (telkens 3 uur) op een vast moment in de week bij jou in de buurt. Dit traject bestaat uit de modules Chakra- en aura healing, Cranio-sacraal therapie en Shiatsu massage. Daarna volg je ook 2 gratis (!) professionele Workshops van 1 dag (in het weekend) op een datum en locatie naar keuze. Het gaat om workshops Meridiaan en vijf elementenleer en Moxa therapie. 

Na afloop ontvang je een erkend diploma dat je kan toevoegen aan je cv en waarmee je kan gaan solliciteren of beginnen met je eigen zaak / als zelfstandige (als je ook het attest Bedrijfsbeheer in handen hebt).

Lessenverloop

De opleiding Energetisch Therapeut bestaat uit 14 lessen. Elke les duurt uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag dat de lessenreeks gestart is. In het overzicht met de startdata van de opleiding Energetisch Therapeut vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 799.00 euro. Dit bedrag omvat het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Examen en diploma

Wanneer je voor beide onderdelen minstens 60% behaalt, ben je geslaagd voor het examen. Je ontvangt dan het erkend diploma Energetisch Therapeut. Hiermee kan je als zelfstandige starten als je ook in het bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer of je kan er mee aan de slag als werknemer.

Benodigdheden

Tijdens deze cursus dien je enkele zaken mee te brengen. Kijk voor meer info bij de veelgestelde vragen op deze pagina.

Praktische info

799.00 euro

  • All-in cursusgeld
  • Erkend diploma
  • Duur: 14 lessen
  • Voor iedereen

Inschrijven

Het programma kort samengevat:

MODULE 1: CHAKRA- EN AURA HEALING

MODULE 2: CRANIO SACRAAL THERAPIE

MODULE 3: SHIATSU MASSAGE

WORKSHOP: MERIDIAAN- EN VIJF ELEMENTENLEER

WORKSHOP: MOXA THERAPIE

 

Wat je zal kunnen:

  • Energetische blokkades (die stress en vermoeidheid veroorzaken of mentale problemen opleveren) nauwkeurig opsporen
  • Je cliënten blij maken door die blokkades op te heffen door middel van verschillende methodes en technieken
  • De universele levensenergie weer vrij te laten stromen

Ben je benieuwd hoe de lessen zullen verlopen? Het filmpje hieronder geeft je een duidelijk beeld van het lessenverloop. De groepen worden zo samengesteld dat iedereen op een aangename manier de lessen kan volgen en voldoende begeleiding krijgt van de docent.

 

Wanneer start de volgende opleiding Energetisch Therapeut?

Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Energetisch Therapeut inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt elke dag: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Maak het j ...ezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarin je interesse hebt een overzicht van de startdata, locaties en lesuren. Als er nieuwe cursussen worden ingepland, worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast, superhandig dus.

Kan ik betalen met opleidingscheques?

Dat hangt ervan af. Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding.

Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?

Je kan op verschillende manieren korting genieten. Er is een vroegboekkorting als je minstens drie maanden voor start van je cursus inschrijft en betaalt. Met de KMO-portefeuille voor zelfstandige ondernemers betaalt de overheid een deel van jouw opleiding. Wil je alle mogelijkheden zien? ...Die vind je hier. Ook als je niet voor een korting in aanmerking komt, zal je merken dat onze school een vergelijkbare of hogere kwaliteit biedt dan andere opleidingsverstrekkers, aan een scherpere prijs. Dit heeft te maken met de grootte van onze organisatie en goede samenwerkingsverbanden met onze docenten.

Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Energetisch Therapeut waarvoor ik me heb ingeschreven?

Nadat we jouw betaling intern hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Energetisch Therapeut. Indien je je meer dan twee weken voor de start van een opleiding hebt ingeschreven, krijg je hiervan nog een reminder. Maak het jezelf gemakkel ...ijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven alle praktische informatie (zoals de uren waarop je verwacht wordt, het lokaal, wat je nodig hebt enz.). Er staat zelfs een heuse agenda op! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Dus check deze pagina regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?

Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.

Waar en wanneer leg ik examen af?

De laatste les van elke module leg je een examen af. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post thuis gestuurd. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als werknemer. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep w ...il starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer.

Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Energetisch Therapeut?

Gelieve de eerste les schrijfgerief mee te brengen.

Voor de lessen breng je 2 grote handdoeken mee en draag je gemakkelijke kledij.

Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cu ...rsus waarvoor je je hebt ingeschreven een lijstje met de materialen die je nodig hebt. Als de docent iets zou willen wijzigen worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

LesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
Energetisch TherapeutWoe10/01/201828/03/2018Hasselt18u30 - 21u30
Energetisch TherapeutWoe17/01/201804/04/2018Gent18u30 - 21u30
Energetisch TherapeutDon25/01/201808/03/2018Antwerpen18u30 - 21u30

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!