Cursus

Als Energetisch Therapeut werk je vanuit een ander mensbeeld dan de meeste andere sectoren van de gezondheidszorg. Je gaat op zoek naar energetische blokkades die stress en vermoeidheid veroorzaken of mentale problemen opleveren en helpt je cliënten door middel van verschillende methodes en technieken om deze blokkades op te heffen en de universele levensenergie weer vrij te laten stromen. Je bekijkt alle facetten van de mens op een holistische wijze, als één geheel. Je kan na deze opleiding perfect anderen bijstaan tijdens moeilijke periodes en hen op weg helpen naar een gelukkig, gezond en energiek leven!

Deze praktijkgerichte opleiding is voor iedereen toegankelijk en biedt heel wat mogelijkheden om je talenten te ontplooien, kennis op te doen en je skills aan te scherpen. Er zijn meerdere lessenreeksen per jaar, zodat je kan starten wanneer het jou het beste uitkomt.

Je volgt een modulair traject van 12 lessen (telkens 3 uur) op een vast moment in de week bij jou in de buurt. Daarna volg je ook 2 gratis (!) professionele Workshops van 1 dag (in het weekend) op een datum en locatie naar keuze. Na afloop ontvang je een erkend diploma dat je kan toevoegen aan je cv en waarmee je kan gaan solliciteren of beginnen met je eigen zaak / als zelfstandige (als je ook het attest Bedrijfsbeheer in handen hebt).

Het traject bestaat uit 3 Modules en 2 Workshops:

MODULE 1: CHAKRA- EN AURA HEALING

Ieder mens heeft naast zijn of haar fysieke lichaam ook een energielichaam: het aura. Dit is een energieveld dat enkel waargenomen kan worden door middel van een speciale camera of iemand met een unieke sensitiviteit. Het is de uitstraling van hoe iemand zich voelt en welke ervaringen (positief en negatief) iemand heeft meegemaakt.

In dit energieveld bevinden zich ook de chakra’s. Dit zijn draaiende energiekolken die via het aura energie opnemen of afgeven aan de omgeving. De chakra’s houden ons fysiek, emotioneel en psychisch in balans. Trauma’s of slechte gebeurtenissen kunnen blokkades en/of zwakke plekken veroorzaken in het aura (waardoor de energie niet meer vrij kan stromen) en daardoor voor fysieke of mentale klachten zorgen.

In deze opleiding leer je hoe je blokkades in het aura en de chakra’s kan herstellen, openen en reinigen om op die manier de energiestromen weer te activeren en het zelfgenezend vermogen van het lichaam te stimuleren. Dit doe je door middel van verschillende methodes, zoals bijvoorbeeld Healing, Chakra Therapie en Magnetiseren. Door deze technieken op een professionele manier toe te passen, kan je fysieke en mentale problemen bij jezelf en andere verlichten en zorgen voor een betere balans, innerlijke rust en meer levenskracht.

Tijdens de lessen worden er met een speciale Aura-camera foto’s van het aura van de cursisten gemaakt, zodat deze daarna geanalyseerd en geheald kunnen worden. Na afloop van de opleiding zal je eigen aura dus ook weer volledig in balans zijn!

MODULE 2: CRANIO SACRAAL THERAPIE

Tijdens deze module leg je je toe op het bestrijden van stress, spanningen en pijn. Je leert voelen waar er blokkades zijn en wat je er kan aan doen om ze weg te werken. Zo stimuleer je de zelfherstellende mogelijkheden van het lichaam.

Cranio Sacraal Therapie is een zachte manipulatietechniek die ontstaan is uit de osteopathie. De schedel (cranium) en het heiligbeen (sacraal) staan in deze therapie centraal. Het doel van Cranio Sacraal Therapie is het herstellen van disharmonieën in de beweging van schedelbeenderen, ruggengraat en heiligbeen. Wanneer het lichaam uit balans is, heeft dit een invloed op het functioneren van het centraal zenuwstelsel. Een kantoorjob waarbij je een hele dag achter je bureau zit, stress door hoge werkdruk, verwachtingen en prestatiedrang,… Het zorgt ervoor dat ons lichaam uit balans geraakt. In onze huidige maatschappij is er dan ook veel vraag naar Cranio Sacraal Therapie!

MODULE 3: SHIATSU MASSAGE

Shiatsu is erop gericht om door middel van een drukpuntmassage de energiehuishouding te optimaliseren om lichamelijke en geestelijke klachten te voorkomen of te verzachten. Tijdens de lessen leer je om je duimen, vingers en handpalmen te gebruiken om zachte druk uit te oefenen op bepaalde cruciale punten en meridianen in het lichaam om zo de energiebalans te herstellen. Shiatsu vertoont dus veel gelijkenissen met accupunctuur, al wordt bij deze laatste techniek met naalden gewerkt en niet met de vingers.

De Shiatsu-methode is onder meer heilzaam bij rugpijn en hoofdpijn, verlaagde weerstand, spijsverteringsproblemen en concentratiestoornissen. Als Shiatsu Masseur zorg je ervoor dat je de bloedsomloop activeert, de energie weer laat stromen en het lichaam beter laat functioneren. Je laat je cliënten stress- en pijnvrij, gelukkig en volledig zen door het leven gaan!

WORKSHOP: MERIDIAAN- EN VIJF ELEMENTENLEER

In ons lichaam is er een systeem van energiebanen die met elkaar in verbinding staan en invloed hebben op onze gezondheid en meer specifiek op onze organen: de Meridianen. Op dat netwerk van Meridianen zijn er specifieke punten die zorgen voor energie. Tijdens de les leer je deze kennen en weet je waar op het lichaam ze zich bevinden.

Wanneer deze punten geblokkeerd zijn, kunnen er vervelende kwaaltjes opduiken (spijsverteringsklachten, rug- en nekklachten, ademhalingsproblemen,…) Je ontdekt in deze cursus hoe je deze problemen gericht kan behandelen. Doordat de Meridianen aan de oppervlakte liggen, kunnen deze blokkades immers door middel van een professionele massage op de energiepunten terug vrijgemaakt worden en zullen je cliënten gelukkiger en vrijer door het leven gaan.

Naast de Meridianen, hebben ook de Vijf Elementen een interactie en invloed op onze lichamelijke en mentale gezondheid. Het gaat om Hout, Vuur, Aarde, Metaal en Water. Tijdens de les leer je hoe je in volledige harmonie met deze elementen kan leven en je blijer en energieker zal voelen!

WORKSHOP: MOXA THERAPIE

Bij Moxa Therapie wordt er gebruik gemaakt van het bijvoetkruid dat gedroogd, fijngestampt en tot Moxastaven gerold wordt. Kenmerkend voor dit kruid is de hoge verbrandingstemperatuur, waardoor er een diepgaande warmte ontstaat. De Moxastaaf verwarmt de huid en acupunctuurpunten met als doel de bloedcirculatie en Qi (onze levensenergie) stimuleren. Moxa heeft de eigenschap om langzaam en heftig te branden, terwijl het een weldadige infrarode straling afgeeft.

Moxa Therapie wint de laatste jaren erg aan populariteit. De methode werkt pijnstillend, doordat het lichaam edorfines aanmaakt. Er zal ook een verbeterde immuniteit optreden ten gevolge van een toename van de rode en witte bloedcellen. Deze behandeling is ideaal bij rugproblemen (ischias, lumbago, spierpijn), nek- en schouderpijn, whiplash, hoofdpijn, migraine, hooikoorts, groeipijnen,… Ook bij zwangere vrouwen met de foetus in stuitligging wordt Moxa vaak toegepast.

Tijdens de les leer je een aantal basispunten moxeren in een welbepaalde volgorde. Zo worden de belangrijkste meridianen geharmoniseerd. Dit verhoogt het effect van de behandeling. Nadien pak je de pijnpunten of de punten in functie van de klacht aan. Een moxabehandeling duurt zo’n 30 minuten, eventueel afgesloten met een massage.

Lessenverloop

De opleiding Energetisch Therapeut bestaat uit 14 lessen. Elke les duurt uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag dat de lessenreeks gestart is. In het overzicht met de startdata van de opleiding Energetisch Therapeut vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 799.00 euro. Dit bedrag omvat het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Examen en diploma

Op het einde van je opleiding leg je een examen af. Dit examen zal bestaan uit een theoretisch en een praktisch gedeelte.

Wanneer je voor beide onderdelen minstens 60% behaalt, ben je geslaagd voor het examen. Je ontvangt dan het erkend diploma Energetisch Therapeut. Hiermee kan je als zelfstandige starten als je ook in het bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer of je kan er mee aan de slag als werknemer.

Benodigdheden

Gelieve de eerste les schrijfgerief mee te brengen.

Voor de lessen breng je 2 grote handdoeken mee en draag je gemakkelijke kledij.

Praktische info

799.00 euro

  • All-in cursusgeld
  • Erkend diploma
  • Duur: 14 lessen
  • Voor iedereen

Inschrijven

Het programma kort samengevat:

MODULE 1: CHAKRA- EN AURA HEALING

MODULE 2: CRANIO SACRAAL THERAPIE

MODULE 3: SHIATSU MASSAGE

WORKSHOP: MERIDIAAN- EN VIJF ELEMENTENLEER

WORKSHOP: MOXA THERAPIE

 

Wat je zal kunnen:

  • Energetische blokkades (die stress en vermoeidheid veroorzaken of mentale problemen opleveren) nauwkeurig opsporen
  • Je cliënten blij maken door die blokkades op te heffen door middel van verschillende methodes en technieken
  • De universele levensenergie weer vrij te laten stromen

Ben je benieuwd hoe de lessen zullen verlopen? Het filmpje hieronder geeft je een duidelijk beeld van het lessenverloop. De groepen worden zo samengesteld dat iedereen op een aangename manier de lessen kan volgen en voldoende begeleiding krijgt van de docent.

 

Wanneer start de volgende opleiding Energetisch Therapeut?

Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Energetisch Therapeut inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt elke dag: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Maak het j ...ezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarin je interesse hebt een overzicht van de startdata, locaties en lesuren. Als er nieuwe cursussen worden ingepland, worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast, superhandig dus.

Kan ik betalen met opleidingscheques?

Dat hangt ervan af. Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding.

Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?

Je kan op verschillende manieren korting genieten. Er is een vroegboekkorting als je minstens drie maanden voor start van je cursus inschrijft en betaalt. Met de KMO-portefeuille voor zelfstandige ondernemers betaalt de overheid een deel van jouw opleiding. Wil je alle mogelijkheden zien? ...Die vind je hier. Ook als je niet voor een korting in aanmerking komt, zal je merken dat onze school een vergelijkbare of hogere kwaliteit biedt dan andere opleidingsverstrekkers, aan een scherpere prijs. Dit heeft te maken met de grootte van onze organisatie en goede samenwerkingsverbanden met onze docenten.

Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Energetisch Therapeut waarvoor ik me heb ingeschreven?

Nadat we jouw betaling intern hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Energetisch Therapeut. Indien je je meer dan twee weken voor de start van een opleiding hebt ingeschreven, krijg je hiervan nog een reminder. Maak het jezelf gemakkel ...ijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven alle praktische informatie (zoals de uren waarop je verwacht wordt, het lokaal, wat je nodig hebt enz.). Er staat zelfs een heuse agenda op! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Dus check deze pagina regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?

Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.

Waar en wanneer leg ik examen af?

De laatste les van elke module leg je een examen af. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post thuis gestuurd. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als werknemer. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep w ...il starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer.

Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Energetisch Therapeut?

Gelieve de eerste les schrijfgerief mee te brengen.

Voor de lessen breng je 2 grote handdoeken mee en draag je gemakkelijke kledij.

Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cu ...rsus waarvoor je je hebt ingeschreven een lijstje met de materialen die je nodig hebt. Als de docent iets zou willen wijzigen worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Startdata
LesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
Energetisch TherapeutWoe10/01/201828/03/2018Hasselt18u30 - 21u30
Energetisch TherapeutWoe17/01/201804/04/2018Gent18u30 - 21u30
Energetisch TherapeutDon25/01/201808/03/2018Antwerpen18u30 - 21u30
Locaties

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!