Cursus

OPLEIDING

Emotiemanagement

Wil jij...

 1. leren waar emoties vandaan komen en hoe je ze kan sturen
 2. anderen leren hoe ze een overvloed aan emoties moeten kanaliseren
 3. de juiste technieken aanleren om mentale blokkades op te sporen
 4. studeren op je eigen ritme, afgestemd op je werk, gezin of hobby's

Emotiecoach, een beroep met toekomst!

Emoties kunnen zorgen voor prachtige en spannende momenten in het leven. Als bepaalde gevoelens zoals angst of verdriet echter te lang blijven aanslepen of te pas en te onpas intensief de kop opsteken, kan dit voor heel wat stress en kopzorgen zorgen. Hiervoor is een efficiënt Emotiemanagement een ideale oplossing!

Tijdens deze praktijkgerichte opleiding leer je door middel van lichamelijke oefeningen en psychologische methodes zoals EFT en TAT emoties onder controle te houden en mentale blokkades op te sporen en aan te pakken. De cursus is bovendien zo opgesteld dat je de technieken zowel op anderen (als Counselor of Coach) als op jezelf kan toepassen. Ook voor mensen die bijvoorbeeld Hoogsensitief zijn of ADHD hebben!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  249.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

stress, angst, schuldgevoel

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Life Coach (Specialisatie Emotiemanagement)
 • Counselor (Specialisatie Emotiemanagement)
 • Rouw- en Verliesconsulent (Specialisatie Emotiemanagement)
 • Je eigen Counselingpraktijk (Specialisatie Emotiemanagement)

Vaardigheden en skills

 • Een professioneel intakegesprek kunnen voeren met je klanten
 • Een specifiek stappenplan kunnen uitwerken, naargelang de behoeften van je klant
 • Praktische tips & tricks kunnen aanreiken die je klant in het dagelijkse leven kan toepassen
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Wat is Emotiemanagement?
 • Hoe ontstaan emoties?
 • EFT (Emotional Freedom Techniques)
 • TAT (Tapas Acupressure Technique)
 • Lichaamsgerichte oefeningen
 • Mentale blokkades opsporen en aanpakken
 • Emotiemanagement bij Hoogsensitiviteit en ADHD
 • Emotiemanagement bij kinderen
 • Een individueel traject opstellen
 • Ontwikkelen van therapeutische skills
 • Actief leren luisteren

stress, angst, schuldgevoel

Onze Docenten

Sandra Vanghesdaele

“Al jaren ben ik zelfstandig zaakvoerder van een bedrijf dat zich bezighoudt met talloze uiteenlopende immo-activiteiten.”, zo zegt Sandra Vanghesdaele. Zij is onze docente Vastgoedcoach en Vastgoedinkoper. “Mijn kennis met belangrijke tips & tricks wil ik ook delen in mijn cursussen Schatter en Plaatsbeschrijvingen”, zo gaat ze verder.
Maar Sandra heeft nog meer in petto: ze heeft de praktische kennis om huisdieren af te richten (alternatieve therapie) en er een pension voor op te starten. Ideaal dus om jou wegwijs te maken in de wereld van de Alternatieve Dierenverzorging.

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Emotiemanagement

Waarom is deze thuisstudie iets voor mij?
Of je jouw carrière nu een positieve draai wil geven of simpelweg meer ervaring wil krijgen binnen coaching dan is deze opleiding ideaal. Ze bereidt je perfect voor om snel aan de slag te gaan als emotiecoach.
Heb ik voorkennis nodig om deze thuisstudie te volgen?
Iedereen kan deze thuisstudie volgen. Je hebt geen voorkennis nodig.
Is de thuisstudie puur theoretisch? Hoe leer ik de praktijk?
Deze thuisstudie bestaat uit meer dan theorie alleen. De cursus bevat ook praktische oefeningen en opdrachten. Die stuur je naar je docent via het interactief studentenplatform. Jouw docent bezorgt je dan praktijkgerichte feedback. Bovendien moedigen we je aan om tijdens je thuisstudie stage te lopen. Daar pas je de leerstof actief in de praktijk toe. Neem contact op met onze opleidingsconsulenten voor meer informatie over de stage.

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat binnen de minuut op jouw profielpagina. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een vakspecialist via ons online platform, dus je staat er niet alleen voor! Als je er klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties en als je slaagt, ontvang je het diploma!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld, losbladig lesmateriaal in een handige opbergmap. Op het einde van elk hoofdstuk vind je oefenvragen die je een perfect beeld geven van het examen. Neem deze oefeningen zeker eens door samen met je persoonlijke docent. Je hoeft geen extra boeken aan te schaffen en hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie Emotiemanagement een succes te maken.

Praktijkervaring en stage

Als Emotiecoach is je brede inzetbaarheid jouw sterkste kenmerk. Om jouw skills goed in te oefenen tijdens je thuisstudie is een stage de perfecte keuze. Ga aan de slag bij een coach in je buurt en ontwikkel je kwaliteiten on-the-go. Zo ben je binnen de kortste keren vertrokken voor een mooie carrière als Emotiecoach.

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een leerrijke stageplaats gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Dit document vul je samen met je stagegever in en bezorg je terug aan ons. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg dat je alles hebt afgerond voor het behalen van je diploma. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Na het instuderen van de cursus leg je een theoretisch en een praktisch examen af op één van onze examenlocaties. Je kiest zelf je examenmoment. Scoor je minstens 60% op beide examens? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Emotiemanagement. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Emotiecoach. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de thuisstudie Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

stress, angst, schuldgevoel

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

 
Je betaalt voor je opleiding Emotiemanagement maar 249.00 euro. Hiervoor krijg je het geïllustreerde cursusboek en een jaar lang professionele begeleiding van een fantastisch docent. Je hebt ook toegang tot een online studentenplatform met extra lesmateriaal én de mogelijkheid om binnen een termijn van vijf jaar gratis examen af te leggen op één van onze examenlocaties! Alles om jouw toekomst als administratieve pro in eigen handen te nemen!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Emotiemanagement

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS