Cursus

Ben je gek op fotograferen en wil je jouw foto’s graag een professionele touch geven? Heb je een spiegelreflexcamera gekocht en wil je graag alles uit je fototoestel halen? Dan is de basiscursus Digitale Fotografie exact waar jij naar op zoek bent!

Tijdens deze boeiende lessenreeks leer je op een praktijkgerichte manier prachtige foto’s nemen. Je maakt kennis met de verschillende professionele en creatieve fototechnieken, en zorgt al gauw voor een prachtige compositie!

Dankzij de kennis van je vakdocent en de uitdagende oefeningen zet je zeer snel grote stappen vooruit. Je leert tijdens de lessen bovendien veel bij door de interactie met je medestudenten door elkaars foto’s te bespreken.

digitale fotografie, digitale camera, foto, fotograaf, vakantiefoto, creatief, media, creativiteit, portretfotografie, scherpstellen, compositie, stilleven, architectuur, studioverlichting, fotostudio, lens, sluitertijd, diafragma, groepslessen, thuisstud

Lessenverloop

De opleiding Digitale Fotografie bestaat uit 6 lessen. Elke les duurt 3 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag dat de lessenreeks gestart is. In het overzicht met de startdata van de opleiding Digitale Fotografie vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 319.00 euro. Dit bedrag omvat het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Examen en diploma

Op het einde van je opleiding leg je een examen af. Dit examen zal bestaan uit een theoretisch en een praktisch gedeelte.

Het theoretisch examen bestaat uit een aantal open vragen en meerkeuzevragen.

Het praktijkexamen bestaat uit een opdracht. Je dient 2 examenfoto's in tijdens de laatste les die dan ook besproken zullen worden. Die foto's maak je thuis.

Wanneer je voor beide onderdelen minstens 60% behaalt, ben je geslaagd voor het examen. Je ontvangt dan het erkend diploma Digitale Fotografie. Hiermee kan je als zelfstandige starten als je ook in het bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer of je kan er mee aan de slag als werknemer.

Benodigdheden

Tijdens deze cursus maak je gebruik van je eigen spiegelreflexcamera (of systeemcamera). Voorzie een volle batterij, lader en handleiding van je toestel om mee te nemen naar de lessen. Zonder toestel kan je niet deelnemen. Wanneer je nog niet over een spiegelreflexcamera beschikt, breng je best tijdens de eerste les een compact digitaal fototoestel mee. Breng daarnaast ook schrijfgerief en een notitieboekje mee naar de lessen.

Praktische info

319.00 euro

 • All-in cursusgeld
 • Erkend diploma
 • Duur: 6 lessen
 • Voor iedereen

Inschrijven

Het programma kort samengevat:

 • Een goede introductie in de fotografie: leer je camera kennen!
 • De verschillende camerainstellingen (sluitertijd, diafragma, iso, witbalans, scherptediepte, …)
 • Kennismaking met de verschillende camerastandpunten (kikkerperspectief, vogelperspectief, neutraal)
 • Zoeken naar de juiste compositie (gulden snede, horizontaal, diagonaal, symmetrie, …)
 • Diverse beeldende middelen (herhaling, ritme, diepte, …)
 • Introductie in het gebruik van kleur- en lichtgebruik
 • Kennismaken met de verschillende aspecten van fotografie (portretten, landschappen, reportages maken)
 • Veel uitdagende praktijkoefeningen
 • Professionele feedback van deskundige docenten

Wat je zal kunnen:

 • De automatische stand volledig links kunnen laten liggen en zelf de touwtjes in handen nemen
 • De héle foto haarscherp of net een heel beperkte scherptediepte? Jij weet je camera zo in te stellen dat je het gewenste resultaat krijgt
 • De belichtingsdriehoek? Die kent voor jou geen geheimen meer
 • Je creativiteit botvieren door te spelen met camerastandpunten en composities
 • De verschillende camerafuncties kunnen afstellen op de omgevingsfactoren en de doelstellingen

digitale fotografie, digitale camera, foto, fotograaf, vakantiefoto, creatief, media, creativiteit, portretfotografie, scherpstellen, compositie, stilleven, architectuur, studioverlichting, fotostudio, lens, sluitertijd, diafragma, groepslessen, thuisstud

Ben je benieuwd hoe de lessen zullen verlopen? Het filmpje hieronder geeft je een duidelijk beeld van het lessenverloop. De groepen worden zo samengesteld dat iedereen op een aangename manier de lessen kan volgen en voldoende begeleiding krijgt van de docent.

 

Kan ik materiaal huren via de school?

Het aankopen en leren kennen van eigen materiaal is erg belangrijk. Je leert dan werken met jouw toestel en er de mogelijkheden en beperkingen snel van doorgronden zodat je hier ook na de lessen mee verder kan werken.

Moet ik al met mijn toestel kunnen werken?

Je leert alles vanaf de basis tijdens deze opleiding.

Kunnen jullie mij een fototoestel aanraden?

Vrijwel alle spiegelreflexcamera's die je nu op de markt vindt, zijn degelijke toestellen. De principes van het fotograferen blijven uiteraard hetzelfde of je nu fotografeert met een toestel van 500 euro of één van 3000 euro. Het is aan jou om te kiezen wat je wilt spenderen.

Waar en wanneer leg ik examen af?

De laatste les leg je een examen af van jouw cursus Digitale fotografie (en je maakt op voorhand ook een fotoreeks als praktisch examen). Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post thuis gestuurd. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar o ...p de arbeidsmarkt als werknemer. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer.

Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Digitale fotografie?

...

Tijdens deze cursus maak je gebruik van je eigen spiegelreflexcamera (of systeemcamera). Voorzie een volle batterij, lader en handleiding van je toestel om mee te nemen naar de lessen. Zonder toestel kan je niet deelnemen. Wanneer je nog niet over een spiegelreflexcamera beschikt, breng je best tijdens de eerste les een compact digitaal fototoestel mee. Breng daarnaast ook schrijfgerief en een notitieboekje mee naar de lessen.

Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven een lijstje met de materialen die je nodig hebt. Als de docent iets zou willen wijzigen worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wanneer start de volgende opleiding Digitale Fotografie?

Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Digitale Fotografie inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt elke dag: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Maak het jez ...elf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarin je interesse hebt een overzicht van de startdata, locaties en lesuren. Als er nieuwe cursussen worden ingepland, worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast, superhandig dus.

Kan ik betalen met opleidingscheques?

Dat hangt ervan af. Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding.

Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?

Je kan op verschillende manieren korting genieten. Er is een vroegboekkorting als je minstens drie maanden voor start van je cursus inschrijft en betaalt. Met de KMO-portefeuille voor zelfstandige ondernemers betaalt de overheid een deel van jouw opleiding. Wil je alle mogelijkheden zien? ...Die vind je hier. Ook als je niet voor een korting in aanmerking komt, zal je merken dat onze school een vergelijkbare of hogere kwaliteit biedt dan andere opleidingsverstrekkers, aan een scherpere prijs. Dit heeft te maken met de grootte van onze organisatie en goede samenwerkingsverbanden met onze docenten.

Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Digitale Fotografie waarvoor ik me heb ingeschreven?

Nadat we jouw betaling intern hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Digitale Fotografie. Indien je je meer dan twee weken voor de start van een opleiding hebt ingeschreven, krijg je hiervan nog een reminder. Maak het jezelf gemakkelij ...k en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven alle praktische informatie (zoals de uren waarop je verwacht wordt, het lokaal, wat je nodig hebt enz.). Er staat zelfs een heuse agenda op! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Dus check deze pagina regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?

Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.

Startdata
LesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
Digitale FotografieWoe02/08/201706/09/2017Gent18u30 - 21u30
Digitale FotografieMaa04/09/201709/10/2017Aalst18u30 - 21u30
Digitale FotografieVrij08/09/201713/10/2017Hasselt18u30 - 21u30
Digitale FotografieMaa11/09/201716/10/2017Brugge18u30 - 21u30
Digitale FotografieMaa11/09/201716/10/2017Turnhout18u30 - 21u30
Digitale FotografieDin12/09/201717/10/2017Brussels-City18u30 - 21u30
Digitale FotografieWoe13/09/201718/10/2017Gent18u30 - 21u30
Digitale FotografieWoe20/09/201725/10/2017Mechelen18u30 - 21u30
Digitale FotografieZat30/09/201704/11/2017Gent14u00 - 17u00
Digitale FotografieMaa02/10/201713/11/2017Leuven18u30 - 21u30
Digitale FotografieDon05/10/201709/11/2017Antwerpen18u30 - 21u30
Digitale FotografieZat07/10/201711/11/2017Hasselt14u00 - 17u00
Digitale FotografieMaa16/10/201727/11/2017Kortrijk18u30 - 21u30
Digitale FotografieZat21/10/201702/12/2017Antwerpen14u00 - 17u00
Digitale FotografieMaa06/11/201711/12/2017Antwerpen09u30 - 12u30
Digitale FotografieDon09/11/201714/12/2017Gent18u30 - 21u30
Digitale FotografieMaa13/11/201718/12/2017Aalst18u30 - 21u30
Locaties

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!