Cursus

OPLEIDING

Cultuurgeschiedenis

Wil jij...

 1. aan de slag met jouw interesse voor kunst, cultuur en geschiedenis
 2. alles leren over verschillende stijlen en stromingen uit de kunstgeschiedenis
 3. jezelf onderdompelen in de wereld van rococo, art nouveau en Romeinse kunst
 4. comfortabel thuis studeren op je eigen tempo en op je eigen manier

Expert in Cultuurgeschiedenis, een beroep met toekomst!

Neus jij graag rond in kunst en geschiedenis? Wil je meer kennis vergaren over de kunststromingen en de cultuurontwikkeling in Europa?

Laat je dan onderdompelen in de cultuur van de Grieken en Romeinen, de Middeleeuwen, de Renaissance, enz. met onze gloednieuwe thuisstudie Cultuurgeschiedenis! Van thuis uit en op eigen tempo verdiep je jezelf in de kunststromingen van onze beschaving, van gotiek tot art nouveau en de hedendaagse kunst!

Na de cursus weet jij in elk museum welke kunststijl er voor je neus hangt of staat! Schrijf je nu in en ontplooi jezelf tot cultuurkenner pur sang!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  195.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

<p>cultuurgeschiedenis, kunstgeschiedenis, culturen, geschiedenis, kunst, letterkunde, wijsbegeerte, beschaving, kunststroming, barok, expressionisme, plastisch, schilderkunst, beeldhouwkunst, architectuur, historisch, museum, gotiek, renaissance, rococo,

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Kunstkenner
 • Gids of toeristisch medewerker
 • Werknemer in een museum

Vaardigheden en skills

 • Verschillende stijlen en stromingen perfect plaatsen
 • Je krijgt ook meer inzicht in hedendaagse trends en fenomenen
 • Je hebt een voortreffelijk inzicht in cultuurvorming
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Griekse en Romeinse kunst
 • Vroegchristelijke kunst en kunst van de vroege middeleeuwen
 • Romaanse en gotische kunst
 • Renaissance
 • Barok en rococo
 • Classicisme, romantiek en realisme
 • Impressionisme en symbolisme
 • Art nouveau
 • Kunststrekkingen van de 20ste eeuw

cultuurgeschiedenis, kunstgeschiedenis, culturen, geschiedenis, kunst, letterkunde, wijsbegeerte, beschaving, kunststroming, barok, expressionisme, plastisch, schilderkunst, beeldhouwkunst, architectuur, historisch, museum, gotiek, renaissance, rococo

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Cultuurgeschiedenis

Waarom is deze thuisstudie iets voor mij?
Deze thuisstudie is perfect voor iedereen die, om professionele of persoonlijke redenen, meer wil weten over kunst en cultuur. Alles komt aan bod: van Griekse en Romeinse kunst, over renaissance en barok, tot moderne kunst. Ideaal als je jouw kunstkennis wil verdiepen en verbreden!
Heb ik voorkennis nodig om deze thuisstudie te volgen?
Iedereen kan deze thuisstudie volgen. Je hebt geen voorkennis nodig.
Kan ik me na deze thuisstudie nog verder specialiseren?
Jazeker, we hebben een ruim aanbod aan cursussen rond het thema Kunst & Cultuur. Check dus zeker het aanbod!

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat meteen op jouw profielpagina. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een topdocent die kunst en cultuur ademt! Via ons online leerplatform staat deze culture buff jou bij met extra oefeningen, feedback op maat en tips uit de cultuursector, dus je staat er niet alleen voor! Als je er klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties en als je slaagt, ontvang je het diploma!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een stevige map. Jouw persoonlijke docent stelde de cursus op maat samen. De docent voegde theorie, voorbeelden en oefeningen samen tot een gebalanceerde cursus. Overloop de oefeningen zeker eens met je docent via het online leerplatform. Zo krijg je een goed beeld van het examen.

De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie Cultuurgeschiedenis een succes te maken.

Praktijkervaring en stage

Voor deze thuisopleiding is een stage niet van toepassing. Wil je tijdens het studeren aan de slag met de leerstof uit de cursus Cultuurgeschiedenis? Bezoek dan eens een cultureel of historisch museum of kijk een boeiende documentaire. Dat is zowel leerrijk als ontspannend!

Examen en diploma

Na het instuderen van de cursus leg je een theoretisch examen af op één van onze examenlocaties. Je kiest zelf je examenmoment. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Cultuurgeschiedenis. Dit diploma is een ode aan jouw liefde voor kunst, cultuur en geschiedenis.

<p>cultuurgeschiedenis, kunstgeschiedenis, culturen, geschiedenis, kunst, letterkunde, wijsbegeerte, beschaving, kunststroming, barok, expressionisme, plastisch, schilderkunst, beeldhouwkunst, architectuur, historisch, museum, gotiek, renaissance, rococo,

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor deze opleiding Cultuurgeschiedenis maar 195.00 euro. Hiervoor krijg je een geïllustreerd cursusboek, één jaar online begeleiding van een authentiek kunstkenner en onvervalst history nerd, toegang tot extra interactief lesmateriaal op ons online leerplatform én de mogelijkheid om binnen de vijf jaar gratis examen af te leggen op één van onze examenlocaties! Alle kennis en vrijheid die je nodig hebt om jezelf onder te dompelen in de cultuurgeschiedenis!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Cultuurgeschiedenis

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS