Cursus

OPLEIDING

Chinese Massage Training

Wil jij...

 1. de helende werking van traditionele Chinese massagetechnieken ontdekken
 2. alles weten over de 5 elementen en meridianen
 3. een extra dienst aanbieden als masseur
 4. zelf een massagesalon openen
 5. les krijgen van een massagetherapeut met jarenlange ervaring

Masseur (specialisatie Chinese massage), een beroep met toekomst!

Ben je gefascineerd door de wereld van de traditionele Chinese geneeskunde? Wil je graag zelf professionele massages geven volgens de eeuwenoude principes van de vijf elementen theorie en de meridianenleer? Dan is deze Chinese Massage Training helemaal op jouw lijf geschreven!

Tijdens deze opleiding kom je in de eerste plaats alles te weten over de traditionele Chinese geneeskunde. Zo maak je uitgebreid kennis met de yin en yang, en de vijf elementen theorie. Verder krijg je een uitgebreide basis anatomie mee en leer je alles over acupunctuurpunten en massage manipulaties. Tot slot kom je ook alles te weten over de voetreflexologie en leer je ontspannende voetmassages geven.

Deze unieke en allesomvattende opleiding werd samengesteld en wordt gedoceerd door Zhong Zhi, erkend therapeut in de Traditionele Chinese Massage en Acupunctuur, en voorzitter van de European Federation of Traditional Chinese Culture. Zo krijg je les van een echte vakspecialist die jouw volledig onderdompelt in de wereld van de traditionele Chinese geneeskunde. Deze opleiding wordt bovendien volledig in het Engels gedoceerd.

Aan het einde van deze opleiding kan je professionele massages geven volgens de eeuwenoude principes van de traditionele Chinese geneeskunde. Je beheerst niet enkel de theoretische basis maar kan ook probleemloos massagemanipulaties uitvoeren, gebruik maken van acupunctuurpunten én voetmassages geven volgens de methode van de voetreflexologie.
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  10 lessen

  2 lesuren

  590.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven
Ontdek ook onze
thuiscursussen

PROGRAMMA

opleiding, cursus, lessen, avondschool, chinese massage, massagecursus

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Massagetherapeut (Specialisatie Chinese Massage)
 • Alternatief Therapeut (Specialisatie Chinese Massage)
 • Gezondheidsconsulent (Chinese Massage)

Vaardigheden en skills

 • Je kan een professionele Chinese Massage geven.
 • Je voert specifieke massagemanipulaties correct uit.
 • Acupunctuurpunten? Jij gebruikt ze om blokkades te doen verdwijnen als sneeuw voor de zon.
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Theoretische basis van de Traditionele Chinese Geneeskunde
 • Yin en yang en de vijf elementen theorie
 • Fysiologische functies van de Traditionele Chinese Massage
 • Acupunctuurpunten
 • Anatomie van het lichaam
 • Manipulatie door massage
 • Voetreflexologie begrijpen en uitvoeren

opleiding, cursus, lessen, avondschool, chinese massage, massagecursus

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Chinese Massage Training

Moet ik een model meebrengen?
Neen, tijdens de lessenreeks oefen je op je medestudenten. Zo kan je de behandeling zowel uit het standpunt van de ontvanger als van de massagegever ervaren.
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Je hebt geen specifieke voorkennis nodig. De lessen bouwen je kennis en vaardigheden gaandeweg op. Jouw docent, een ervaren massagetherapeut, legt de leerstof stap voor stap uit in begrijpelijke taal. Iedereen kan deze opleiding volgen.
Hoe start ik als zelfstandig masseur (specialisatie Chinese massage)?
Om te starten als zelfstandig Masseur heb je sinds september 2018 niet langer een attest Bedrijfsbeheer nodig. Wil je jezelf toch voorbereiden op een carrière als zelfstandig ondernemer? Dan is onze praktijkgerichte opleiding Start je eigen zaak jouw sleutel tot succes. Wil je gewoon even voorproeven en ontdekken hoe andere ondernemers te werk gaan? Kom dan naar ons gratis Starterslab en laat de ondernemer in jou los.
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Jazeker! Neem simpelweg een kijkje in ons aanbod aan cursussen rond het thema Massagetechnieken of Alternatieve Therapieën en je vindt ongetwijfeld een specialisatiecursus die bij je past.
Waar en wanneer leg ik examen af?
Tijdens de laatste les leg je een examen af van jouw cursus Chinese massagetraining. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het waardevol diploma via de post thuis gestuurd. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als werknemer..

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Chinese Massage Training bestaat uit 10 lessen. Elke les duurt 2 uren. In het overzicht met de startdata van de opleiding Chinese Massage Training vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Breng voor deze lessen twee grote badhanddoeken en een hoeslaken mee. Draag loszittende en comfortabele kledij. Maak je graag notities? Denk dan zeker aan pen en papier!

Praktijkervaring en stage

Praktijkervaring doe je op via een stage. Als je een stageplek hebt gevonden, vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze vul je dan samen met je stagegever in.

Je mag je stageperiode en -duur zelf kiezen. Zorg er zeker voor dat je het maximum van 300 stage-uren niet overschrijdt en dat je stageperiode tijdens je opleiding valt, dus voor het behalen van je diploma. Een stage is niet verplicht, maar zorgt er wel voor dat je nóg beter wordt in je vak!

Examen en diploma

Op het einde van je opleiding leg je een examen af. Wanneer je minstens 60% behaalt, ben je geslaagd. Je ontvangt dan per post het diploma Chinese Massage Training. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als werknemer. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep wil starten, is het handig om ook over het attest Bedrijfsbeheer te beschikken.

opleiding, cursus, lessen, avondschool, chinese massage, massagecursus

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).  Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 590.00 euro. Dit bedrag omvat het lesboek, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Kortingen, subsidies en voordelen

Bekijk zeker de pagina "voordelen en kortingen" op onze website!  Je kan gebruik maken van "de vroegboekkorting" of "de last-call korting".  Ook voor werknemers, werkzoekenden en ondernemers zijn er vaak tijdelijke kortingen die  bij inschrijving onmiddellijk kunnen worden verrekend met de juiste kortingscode! 
opleiding, cursus, lessen, avondschool, chinese massage, massagecursus
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Chinese Massage Training

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS